Terug naar Nieuws

Speelweek-9 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Rooigem Gent E - Sint-Pauwels A: 10-6

(C2, C2, C4, C6) - (C0, C2, C4)

 

Door omstandigheden waren er slechts 2 spelers van de A-ploeg beschikbaar. Gelukkig werd Theo bereid gevonden om mee de verplaatsing naar Rooigem te maken om een forfaitnederlaag te vermijden. 

Als je met de 3 moet afzakken naar Gent, dan weet je dat het moeilijk wordt, al weet je het nooit met een klasbak als Tom Van den Broeck. Onze kopman trok zich niets aan van het numerieke overwicht van de tegenstander en scoorde gewoon een full monty zonder daarvoor tot het uiterste te moeten gaan. Jeffrey verloor jammerlijk zijn eerste partij in de belle tegen Steff De Graeve en moest nadien de wet van de sterkste ondergaan. Onze allround sportman is niet aan zijn sterkste seizoen bezig. Hopelijk vindt hij snel de déclic om toch nog een woordje te kunnen meespreken in eerste provinciale. Invaller Theo deed meer dan zomaar de hoop te vullen. Hij kon zowel tegen Sven Dupré als tegen Steff De Graeve het laken naar zich toe trekken na 5 sets. Wie goed kan tellen, weet dat dit onvoldoende was om de nederlaag af te wenden. Volgende week thuis tegen Lobos revanche?

 

Zele B - Sint-Pauwels B: 12-4

(C4, C6, D0, D2) - (C4, C4, C6, C6)

 

Onverwachts zware nederlaag van onze B-ploeg bij Zele. De tegenstand bestond uit de ideale mix van jong, oud en geslacht. De start was nochtans veelbelovend met zowel winst voor Kurt als Ronny. Maar nog voor de motor van onze jongens goed en wel was aangeslagen was het schoon weer al gedaan. Kurt kon nog wel een tweede keer prikken maar de Zelenaars sneden door de Sintpalse tegenstand alsof het boter was.  Stijn en Ronny verloren nog een belle, maar toen stond het al 9-3. Milan kon zijn persoonlijke rekening nog wat oppoetsen maar meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Bij de thuisploeg bleek Nune outstanding en ook good old Pierre De Schoesitter liet zich niet op een foutje betrappen. Onze B-ploeg lijkt het winnen wel verleerd. Het is vanop de 3de speeldag geleden dat ze nog eens de smaak van de zege (op eigen kracht) konden proeven. Ook voor hen wacht volgende week een herexamen thuis tegen Merelbeke G.

 

Sint-Pauwels C - Wetteren B: 9-7

(C6, D4, D4, D6) - (C6, D2, D2, D4)

 

Op papier zou dit een spannende wedstrijd opleveren en dat werd ook werkelijkheid. De bezoekers toverden Edward Rogiers uit hun hoed die vorige week nog aantrad in eerste provinciale in dezelfde Sinpalse Arena.

Het was dan ook de C-speler die Wetteren aanvankelijk langszij hield met makkelijke winst tegen Peter en Steven. Onze kapitein van de C-ploeg begint er een (kwalijke) gewoonte van te maken door zijn eerste 2 partijen droogweg met 3-0 te verliezen. Ondertussen wonnen zowel Filip als Wannes met 11-9 in de belle van materiaalspeler Brecht Van de Poel. Zo ging men rusten met een 5-3 voorsprong. Deze kloof bleef tot 7-5 behouden. Steven zijn turbo sloeg toch nog aan, niet onbelangrijk in money-time! Ook Wannes wist zijn laatste partij van de avond te winnen waardoor de 3 punten in het Waasland bleven. De score had nog hoger kunnen oplopen maar zowel Peter als Filip beten in het zand na 5 sets. Filip en Wannes 3/4, Steven 2/4 en Peter 1/4 zorgden ervoor dat onze C-ploeg steviger op de 3de plaats in het klassement. Speciale vermelding voor Wannes die de laatste maanden getoond heeft dat hij mentaal gegroeid is. Dat komt zijn spel enkel ten goede. Zo bewaarde hij zaterdagavond ook zijn cool toen de tegenstander hem probeerde te intimideren. Knap Wannes! Keep up the good work!

 

Sint-Pauwels D - Rooigem Gent I: 9-7

(E0, E2, E2, E4) - (D4, D6, E0, E0)

 

Ook onze D-ploeg won zaterdag met het kleinste verschil en heeft duidelijk de smaak van het winnen te pakken. Daar waar ze in het begin van het seizoen nog kansloos onderuit gingen en de conclusie (te snel?) werd getrokken dat het een verloren seizoen zou worden, spreken de spelers van de D-ploeg ondertussen een aardig woordje mee in derde provinciale. Door deze 2de winst ruiken ze trouwens aan de staart van het peloton in het klassement. 

Het zag er bij de start helemaal niet zo rooskleurig uit. Captain Arne was wel meteen bij de pinken en scoorde tweemaal op rij, daar waar zijn ploegmaats in gebreke bleven: 2-4. Na een bezinningsmoment, al dan niet met Duvel of ander gerstenat, werd de remontada ingezet. Aangevuurd door hun geblesseerde ploegmaat, Marc Segers, knokten Jarne en Joeri zich terug in de wedstrijd. Toen ook onze 4de man, Jelle Koklenberg, begon te scoren, gingen ze op en over de Gentse bezoekers: 7-5! Onze jongens waren on fire en smeedden het ijzer terwijl het heet was. Arne en Joeri maakten de 9 vol en ook hier had de score hoger kunnen oplopen want Jelle en Jarne verloren hun laatste wedstrijd na 5 sets. Joeri en Arne scoorden 3/4, Arne behaalde 2/4 en Jelle strandde met 1/4.

Terug naar Nieuws