Geschiedenis

De beginjaren:

TTC Sint-Pauwels werd opgericht op 17 juni 1985 (na een initiatiecursus van Bloso ) door Erik De Caluwe,Jean-Pierre Maes en Theo Bonne.
Marc Franckaert, Dirk De Bosschere, Erik Suy en Freddy Van Waebeke waren leden van het eerste uur.

Men startte in 1985 bij de KBTTB en het resultaat was (zoals verwacht) niet spetterend: een laatste plaats in 5e Provinciale én een financiële strop. Toch gaf men niet op.

Het jaar daaropvolgend kwam Ronny De Boom de rangen vervoegen. De ploeg eindigde op een vijfde plaats. Ondertussen werden ook de financiën gezond gemaakt. De goede geest in de groep zorgde voor een verrassend succes in de eigen organisatie van een eerste grote muziekquiz op Paaszaterdag 1986

In het seizoen 1987-1988 werd de kern met meerdere spelers verruimd en kon er tevens van start gegaan worden met een ploeg in de katholieke federatie (KVKT, nu SPORTA)
Welke op het einde van het seizoen een derde plaats kon behalen. De A-ploeg (KBTTB) werd reeks én provinciaal kampioen.

Ook de jeugdwerking kreeg extra aandacht. Speler Dirk De Bosschere werd jeugdtrainer en … met resultaat: men startte in 1988-1989 met een jeugdploeg in de KVKT en … ze speelden meteen kampioen !!

Huidige situatie:

De club groeide uit tot één van de toonaangevende clubs in Oost-Vlaanderen met een ledenaantal van ongeveer 60 spelende leden, 5 ploegen in de VTTL en 2 ploegen in SPORTA.

De club beschikt ook over een aantal beloftevolle jongeren die al enig wat zilverwerk voor de club hebben binnen gehaald op toernooien en kampioenschappen.

Dit komt onder andere door de trainingen die van hoog niveau zijn en worden verzorgd door bekwame, enthousiaste en ervaren trainers.

Marc Franckaert  die met de hulp van Erik de Caluwé en Hugo Ghesquière met veel enthousiasme de beginnende spelers begeleiden en hen proberen te laten doorstromen naar de trainingen van Theo Klomp die met de nodige expertise de trainingen van zowel de gevorderde jeugd als volwassenen leidt.

Toekomst:

De belangrijkste uitdaging van de club is het opleiden, begeleiden en aantrekken van jeugdspelers, daar zij toch de basis vormen voor het verdere voortbestaan van de club en de sport in het algemeen.

Het behouden van een ploeg in de landelijke reeks vormt ook elk jaar één van de sportieve doelen.