Terug naar Nieuws

Speelweek - 9 (VTTL 2017-2018)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

9e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Kuurne A (C0-C0-C2-C2) - A-Ploeg              5 - 11

 

Jorik Maes                              3

Stefan Snellinckx                     3

Bart VD Nieuwenhof                 3

Tom VD Broeck                        2

 

Mission accomplished !!!

De wedstrijd die zeker moest gewonnen worden om mogelijk niet meer in de problemen te komen werd vrij probleemloos tot een goed einde gebracht.

De tussenstanden (2-4, 2-6, 4-8, 4-10) bewijzen dat de zege nooit in het gedrang is geweest.

Belangrijk was opnieuw het collectief (zowel Jorik, Stefan en Bart 3 op 4) en Tom kon toch ook 2x zegevieren. Dit is zeker nog niet de beste Tom maar er is zeker beterschap te merken.

Op naar volgende week (uit bij Zoersel B) en dit is een ploeg die net onder ons staat in de rangschikking. Bij winst komt stilaan de top-5 in het vizier.

 

Verslag Bart VD Nieuwenhof:

We zijn al een heel stuk ver in de heenronde, dus hoog tijd voor een verslagje van de A-ploeg. We moeten toch één keer de strenge deadline voor het ter perse gaan van de verslagjes halen.

In een wedstrijd die vooraf werd bestempeld als een "must-win-game", vertrokken we naar West-Vlaanderen.

Bij de start van de wedstrijd werd het al duidelijk dat het geen "walk in the park" zou worden (om het nog maar eens met een Engelse term te zeggen ;-) Het was duidelijk dat Tom in zijn eerste wedstrijd het vertrouwen mistte, want normaal speelt hij altijd los en zonder moeite tegen (lange) noppen, deze keer ging hij iets te veel in de fout. Gelukkig waren er Jorik en daarna Stefan (met 9-11 in de belle) die ons konden behoeden van een achterstand.

Hoog tijd om een tandje bij te steken in volgende kwart, en ieder die zijn wedstrijd winnend kon afsluiten (2-6), al was het bij Bart en Tom opnieuw wat moeizaam. Deze voorsprong mochten we niet meer uit handen geven, het kopje erbij houden en niet te veel laten afleiden door de vrouwen-volleyball en de bijhorende kreetjes en ondersteunende geroep. We gingen verder door op het elan naar 4-10 en konden we zo onze eigen shouts beginnen uitdenken voor onze eigen ploegmaats.

Het begon bij ritmisch geklap (jawel Jorik, wel in de maat)  en eindigde in de kreet "Let's go St-Pals, let's go". Het stuwde Jorik duidelijk naar de overwinning en zo konden we afkloppen op 5-11.

 

Achteraf werd er bij wortelpuree en een hamburger gezellig nagekaart, al waren we even aan het twijfelen om over te schakelen in het Engels om zo de taal-barrière weg te nemen ;-).

Vóór het vertrek richting het Waasland vonden de jongsten van de ploeg het nog eens tijd om hun uit te leven op de grijpmachine in de cafetaria van de sporthal. Gelukkig was er het altijd prijs-principe, want Tom was er toch enkele minuutjes mee zoet :-D.

We vertrokken richting St-Pauwels en na enkele Duvels, "Oude Kwaremonts", het plaatselijke Ezelbier en minder plaatselijke Carlsberg, vonden sommige passagiers het gepast om nog wat aanmoedigingen richting chauffeur te geven.

"Let's go Bartje Let's go", en zo werd het nog een lange terugrit.

 

Nova A (B6-C0-C4-C4) - B-Ploeg                  9 - 7 

 

Jeffrey Suy                             2

Christophe Horemans               2

Robin De Boom                         2

Frederik Van Hoyweghen          1

 

 

Deze vooruitgeschoven wedstrijd was een thriller van formaat met spijtig genoeg geen happy-end voor onze B-ploeg. Bij een 7-7 stand moesten ofwel Frederik of Jeffrey nog hun partij winnen om de nederlaag te vermijden. Spijtig genoeg waren de lokale kopmannen (Tim Wauters en Kevin Van Damme) bij de zaak en klopten onze jongens. 9-7 en de 2e nederlaag was een feit.

Ondanks deze nederlaag blijven we toch mooi op de 2e plaats staan na het ongenaakbare Ninove A.

Volgende week staat de lastige verplaatsing naar Temse A op het programma. Deze wedstrijd zou wel eens bepalend kunnen zijn voor de plaats in de rangschikking op het einde van de heenronde. Op de laatste speelweek staat nl. de topper tegen Ninove A op het programma …

 

 

C-Ploeg – Rooigem F (C2-C2-C2-C4)             6 - 10

 

Theo Klomp                              2

Nele VD Voorde                        2

Kurt Beghyn                             2

Stijn De Boeck                         0

 

Deze overwinning van de leiders was zeker geen walk-over voor hen want een 5-3 tussenstand liet zeker niet vermoeden dat de bezoekers nog konden zegevieren.

Natuurlijk als je als ploeg in 2e provinciale kan rekenen op een ex B4-speler die nog in 1e nationale aantrad (Seppe Declercq) dan weet je het wel …

Ook nu was hij voor iedereen te sterk. Theo, Nele en Kurt speelden zeker op hun niveau. Stijn won dan wel geen enkele partij, toch liet hij weer flitsen zien van zijn eigenlijke kunnen.

Ondanks deze nederlaag bekleden we nog steeds een mooie 5e plaats in de rangschikking.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Egmont A op het programma. Dit belooft een spannende strijd te worden want beide ploegen tellen een zelfde aantal punten momenteel.

 

 

D-Ploeg – Rooigem G (C4-C6-C6-C6)             11 - 5

 

Joris Malcontent            4

Filip Mortier                   3

Ronny De Boom               3

Ewoud Jacobs                 1

 

 

Vanaf nu is elke wedstrijd belangrijk voor onze D-ploeg om de degradatie te vermijden. Daarom werd deze speelweek een beresterke Joris opgesteld en hij liet zien dat hij wel degelijk in een blakende vorm verkeert. Hij verloor zelfs geen setje … Enkel tegen de sterke bezoeker Jan Van De Wiele had hij het even lastig maar ook in de 3e set was het over voor Jan.

Ook Filip speelde wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ewoud zal zeker nog een tandje moeten bijsteken om dit niveau (waarvoor hij zeker het nodige talent heeft) aan te kunnen.

Dat de degradatiestrijd iets van lange duur zal zijn bewijst de huidige rangschikking nl. het verschil tussen de 4e plaats en de 11e plaats bedraagt maar 4 punten …

Deze speelweek maakt nog maar eens duidelijk dat onze ploeg enkel haar plaats in 2e provinciale kan handhaven mits de hulp van een C2-speler.

 

 

E-Ploeg – Merelbeke F (C6-C6-D2-D4)                  6 - 10

 

Yves Depre                              3

Peter Daems                            2

Marc Segers                            1

Arno Segers                            0

 

Bij aanvang van deze wedstrijd tegen de leiders gaf eigenlijk niemand een cent voor onze E-ploeg maar toch werd het geen zondagswandeling voor de bezoekers.  Vooral Yves (die zijn eerste wedstrijd speelde in de VTTL-competitie dit jaar) was werkelijk out-standing en verloor enkel van C6-speler Jurgen Eeckhout. Ook Peter acteerde (zoals steeds) op niveau en won 2 partijen. Vader en zoon Segers konden samen één winstpartijtje (vader Marc zorgde hiervoor) laten optekenen. Toch een zeer degelijke prestatie van onze jongens die in een onuitgegeven opstelling (zonder captain Steven en Marc Franckaert) aantraden.

 

 

 

F-Ploeg - Stekene F (E0-E2-E2-E2)               5 - 11

 

Jelle Koklenberg                      3

Walter Deprez                        1

Nele Maes                               1

Arne Jacobs                            0

 

De strijd tussen beide F-ploegen eindigde op een overwinning voor onze Stekense buren. Op papier waren we iets sterker maar in realiteit spijtig genoeg niet …

Kopman Jelle was wel bij de pinken en verloor enkel van Mike Vermeulen (broer van Nick). Onze beide youngsters kenden een mindere dag en konden samen maar voor één overwinning zorgen. Walter won zijn partij tegen Sarah De Schepper.

Er is zeker nog geen man overboord want de kloof met de degradatieplaats bedraagt nog steeds minstens  5 punten …

 

 

G-Ploeg – Zomergem C                        16 – 0 FF

 

 

 

H-Ploeg BYE

 

 

 

Terug naar Nieuws