Terug naar Nieuws

Speelweek-8 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Wetteren A: 8-8

(C0, C0, C2, C2) - (C0, C4, C4, C6)

 

Met de komst van Wetteren diende zich een haalbare kaart aan voor onze A-ploeg om enkele plaatsen in het klassement te stijgen. De bezoekers waren er echter op gebrand om onze jongens een hak te zetten.

Zo gingen Jeffrey en Fred, na enkele weken ervan tussen te zijn geweest, onderuit in hun eerste wedstrijd na een close game. Onze kopmannen Tom en Jorik zetten de scheve situatie meteen recht. Daarna kwam Fred ook nog niet onder stoom tegen de sterk spelende Jonathan De Bruyn. Jef wist wel zijn partij tegen Kamis te winnen. Tom en Jorik bleven gemakkelijk overeind waardoor er een 5-3 ruststand op het bord kwam. 

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar net dan sloeg Wetteren verrassend toe. Fred bleef zoeken naar zijn beste vorm terwijl Jef verrassend onderuit ging tegen Edward Rogiers. Bij de bezoekers laaide de hoop op. Jorik leek aanvankelijk af te stevenen op gemakkelijke winst tegen Jonathan, maar de bezoekende kopman dwong alsnog een belle af en haalde het daarin met 16-18. Op de andere tafel had ook Tom het niet onder de markt tegen Kamis. Ook daar werd het een thriller van formaat, met wisselende kansen voor beide spelers. Uiteindelijk moest Tom het hoofd buigen met 13-15 na 5 intensieve sets. Zo werden de rollen helemaal omgedraaid en stond onze A-ploeg met 5-7 plots met de rug tegen de muur. Om de suspense nog wat meer op de spits te drijven, werden ook de volgende 2 matchen beslist in de belle. Gelukkig wist Fred het laken naar zich toe te trekken tegen Rogiers. Jammer genoeg kon Jeffrey zijn wedstrijd niet beslissen tegen Malcolm Van Oystaeyen. Zo moesten Jorik en Tom onder druk in hun laatste partij nog alles uit de kan halen om een gelijkspel uit de brand te slepen. Dat deden ze met brio en kwam er alsnog een billijke puntendeling op het scorebord, na een avond vol wisselende kansen. 

In het klassement blijft onze A-ploeg hangen, waardoor ze de weken voor de winterbreak verplicht zijn om het maximum van de punten te pakken als ze hun ambities nog willen waarmaken.

 

Sint-Pauwels B - Deinze A: 0-16

(C4, C4, C6, C6) - (B4, C0, C0, C2)

 

Of het een blij weerzien werd met ex-speler Brecht Vyncke, valt over te discussiëren. De B-speler kende immers geen genade met onze B-ploeg. Samen met zijn ploegmakkers walsten ze in no-time naar een forfait zege. De gedoodverfde titelfavoriet in tweede provinciale B bleek niet 1, maar wel 2 klassen te sterk. Meer dan links en rechts een setje te winnen, zat er voor onze jongens niet in. Geen nood, de komende weken wachten er hopelijk wel haalbare tegenstanders, al deed de bolwassing van vorige zaterdag geen deugd.

 

Rooigem Gent H - Sint-Pauwels C: 7-9

(D2, D2, D2, D6) - (C6, D4, D4, D6)

 

Met de vaste opstelling maakte onze C-ploeg de verplaatsing naar Gent. Daar werd de hoop op puntengewin meteen de kop ingedrukt door het verrassend verlies van zowel Wannes als Filip, tegen op papier haalbare tegenstanders. Gelukkig wist Peter wel zijn partij te winnen want captain Steve bakte er aanvankelijk niets van. Nadien konden Wannes en Filip de orde enigszins herstellen maar zowel Peter als Steven hadden geen weerwoord in hun matchen, waardoor er met een kleine achterstand gerust werd. Na de koffie toonde Steven veerkracht door een eerste keer te scoren tegen de 14-jarige Jonas Formesyn. Op hetzelfde moment vocht Peter voor wat hij waard was tegen Lucija Krnic. In wat achteraf de enige vijfsetter van de avond zou blijken, moest hij jammer genoeg het onderspit delven met 12-10. Zo bleef de kloof op het bord en voelde onze jongens het aan als een breekpunt in de wedstrijd. Zeker toen ook Wannes nog verloor tegen de solide spelende Benjamin Vermeeren. Met 7-5 als tussenstand was alles nog mogelijk, maar leek het zelfs een utopie om zelfs een gelijkspel te behalen. Maar in tafeltennis mag je nooit opgeven en daar waar Rooigem zich misschien al rijk rekende, hield Sinpals the best for last. Peter won op cruise control zijn partij. Steven temde de Kroatische furie. Wannes liet Bjorn Lannoy geen kans en materiaalspeler Filip muilkorfde Vermeeren waardoor er toch nog een onverwachte 7-9 op het scorebord flikkerde. Deugddoende overwinning voor onze C-ploeg die hen met veel vertrouwen naar een derde plaats in het klassement stuwt.

 

Zele C - Sint-Pauwels D: 12-4

(D2, D4, D6, E0) - (E2, E2, E4, E6)

 

Onze D-ploeg kon niet op volle sterkte afzakken naar Zele, waardoor er weinig hoop op punten winst was. Invaller Rik deed nochtans wat hij kon, maar moest ondervinden dat 3de provinciale geen spek voor zijn bek is. Wel positief was de prestatie van Arne en Joeri, die week na week hun niveau opkrikken en tonen dat ze geen mal figuur slaan in deze reeks. Beide jongens van eigen kweek pakten allebei winst tegen Stijn De Winter en Thor Rzoska. Onze vierde musketier Jelle, kon jammer genoeg geen wedstrijdje meepikken. Opvallend was dat ons viertal een belle speelde tegen plaatselijke kopman Evert Iserentant, maar dus ook alle 4 verloren. Bij de thuisploeg was Tom De Rybel een klasse apart.

Terug naar Nieuws