Terug naar Nieuws

Speelweek-7 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Merelbeke D - Sint-Pauwels A: 10-6

(C0, C2, C2, C2) - (C0, C2, C4, C4)
Merelbeke ligt Sint-Pauwels duidelijk niet, nadat vorige week al 3 ploegen de boot ingingen tegen de Gentse ploeg, was het dit weekend de beurt aan ons A-Team om in het zand te bijten. Als je niet op volle sterkte opgesteld staat, kan je al eens een blauwtje lopen. Aanvankelijk hielden onze jongens gelijke tred met Jorik die 2 op 2 scoorde en invaller Joris die een superspannende belle wist te winnen tegen kopman Alan Ghequiere. Jammer genoeg kon onze Nederlander dat kunstje niet herhalen tegen Hierro Vandoorn, 15-13 verlies in de 5de set. Op hetzelfde moment verloor ook Kurt (invaller n° 2) in de belle tegen Ghequiere. Dat zorgde voor een klein verschil halfweg en ook het breekpunt in de wedstrijd. Toen Joris en Kurt ook hun volgende wedstrijd verloren, was het kalf verdronken. Jorik liet zich op geen fout meer betrappen en bleef dus foutloos. Joris pakte nog een tweede prestige zege tegen Mario Fockenier. Jammer genoeg konden Jeffrey en Kurt niet scoren, waardoor er voor de derde keer dit seizoen werd verloren. Onze A-ploeg blijft dan ook in de middenmoot van het klassement hangen op de 6de plaats. 
De Pinte A - Sint-Pauwels B: 9-7
(C4, C4, D4, E0) - (C4, C4, C6, C6)
De verplaatsing naar De Pinte leek op papier een haalbare kaart, maar werd een zure nederlaag voor captain Ronny en zijn teammaats. Het zag er aanvankelijk veelbelovend uit met gemakkelijke zeges voor Theo en Ronan en Milan die knap de scalp pakte van Jan Vanmarsnille: 1-5.
De thuisploeg gaf zich verre van verloren en begon aan de achterstand te knabbelen. In de tweede helft moest Theo jammer genoeg 2x de duimen leggen tegen de broertjes Vanmarsenille in de belle. Het was vooral pijnlijk voor Milan die ook 2x een vijfsetter verloor met 2 punten verschil tegen een lager geklasseerde speler. Stijn, Ron en Theo wonnen dus elk 2 matchen, Milan bleef steken op 1 winstpartij.
Sint-Pauwels C - Stekene F: 15-1
(C6, D4, D6, E0) - (D6, E0, E0, E2)
Een bijzonder vlotte en afgetekende overwinning tegen de buren uit Stekene. Het duurde tot de 9de wedstrijd dat de tegenstander zich op het scorebord wist te zetten. Veteraan Johan Van Osselaer zorgde voor de eerredder tegen invaller Jarne. Filip, Peter en Steven bleven foutloos voor de thuisploeg. Deugddoende zege en broodnodige punten in de strijd voor het behoud. 
Sint-Pauwels D - Sterke Stut A: 0-16
(E2, E2, E4, E4) - (D0, D4, D4, D4)
Logische nederlaag van de hekkensluiter tegen de koploper in 3de provinciale D. De leidersploeg uit Oosterzele had zelfs hun C-spelers niet nodig om een forfaitoverwinning in de wacht te slepen. Voor Sinpals kwam kapitein Arne het dichtst in de buurt van een individuele zege, maar verder dan 2 vijfsetters kwam hij jammer genoeg niet. Volgende week wacht de kelderkraker tegen Ninove. Dat wordt de ideale gelegenheid om ook eens de smaak van de overwinning te proeven. 
Terug naar Nieuws