Terug naar Nieuws

Speelweek-6 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Meteor A: 11-5

(C0, C0, C0, C2) - (C0, C0, C0, C0)

 

Hoogspanning vorige zaterdag in Sint-Pauwels met de komst van co-leider Meteor. Onze A-ploeg was er op gebrand om een mooie prestatie neer te zetten. Vanaf de start leek het erop dat het een close game zou worden. Jeffrey verloor dan wel zijn eerste wedstrijd tegen Glenn Van Wynsberge, op de andere tafel vocht Jorik voor wat hij waard was. Na een felbevochten wedstrijd, sleepte hij de overwinning over de streep met 12-10 in de belle tegen Olaf Vermeulen. Bart moest op zijn beurt het hoofd buigen voor Baptist Bercez, maar Tom maakte wel korte metten met Frederik Flamand: 2-2 na de eerste speelronde.

Onze jongens voelden dat de leidersploeg uit Oudenaarde te pakken was en stak een tandje bij. Zowel Jorik, Tom als Bart wonnen hun volgende partij, waardoor ze met een 5-3 voorsprong konden gaan rusten. Na de break hielden onze C0-spelers nog eens netjes de overwinning in eigen rang, waardoor de bezoekers knock-out op de sportvloer lagen: 8-4. Met de moed der wanhoop ging Meteor er nog tegenaan, maar zowel Jeffrey als Jorik maakten het in de volgende matchen volledig af door allebei met 11-9 in de belle te winnen. Tom maakte het feest compleet door, net als Jorik, zijn vierde overwinning van de avond te vieren. Samen met Bart 2/4 en Jeffrey 1/4 zorgden ze voor een ruime en verdiende overwinning. 

 

Sint-Pauwels B - Merelbeke E: 4-12

(C4, C4, C6, C6) - (C2, C2, C2, C4)

 

Er stond dit weekend drie keer een confrontatie met Merelbeke op het programma. Er werd jammer genoeg ook drie keer met duidelijke cijfers de duimen gelegd. 

Onze B-ploeg stond voor een moeilijke opgave in tweede provinciale. Tegen het op papier sterkere Merelbeke E, moest het al vlug zijn meerdere erkennen. In de eerste speelhelft konden enkel Kurt en Theo tegen Elie Verbeelen zegevieren. Dat was enkel een doekje voor het bloeden. In geen tijd stond het 2-6 halfweg. Ook nadien was het zaak om in de eerste plaats de schade te beperken. In de laatste partijen konden zowel Kurt als Theo nog een belle winnend afsluiten. Stijn en Milan bleven jammer genoeg met lege handen achter.

 

Merelbeke H - Sint-Pauwels C: 11-5

(D4, D4, D4, D4) - (C6, D4, D4, D6)

 

Ook hier was er weinig discussie over de uiteindelijke winnaar, al zou je in normale omstandigheden meer strijd verwachten. Kopman Filip zat met zijn gedachten al bij de marathon van Antwerpen op zondag en kon zo de focus niet bewaren om optimaal te presteren. Steven hervatte na een rugblessure en drie intensieve weken bij de kinesist, dat liet zich merken in de eerste partij, waarin hij nog niet voluit durfde te gaan. Onze kapitein bleef echter pijnvrij, waardoor hij in zijn volgende wedstrijden wel vrijuit kon spelen.

Tegen dan stond het wel al 4-2, want enkel Filip en Wannes hadden hun match tegen de Chinese Cindy winnend kunnen afsluiten. Steven won dan wel van de Argentijn Quesada. Peter moest het onderspit delven tegen Werner Cocquyt. Bij 5-3 halfweg, was eigenlijk alles nog mogelijk. Maar de thuisploeg stak nog een tandje bij en was meteen zeker van de drie punten na vier winstpartijen op rij. Enkel Peter en Filip konden nog éénmaal winnen, waardoor er toch vrij zware 11-5 cijfers op het scorebord kwamen.

 

Merelbeke I - Sint-Pauwels D: 13-3

(D4, D4, D6, E0) - (E0, E2, E2, E4)

 

Op papier zou je geen stuiver gegeven hebben voor onze D-ploeg, maar ze begonnen echt wel gretig aan de avond. Joeri trok de lijn van de voorbije weken gewoon door en legde meteen de talentvolle Stijn De Wolf over de knie, terwijl captain Jarne verschillende matchpunten de nek omwrong in een bizarre partij tegen Jurgen Botte. Daarbij maakte 'Junior' in de vijfde set zelfs geen enkel punt... Nadien won Arne echt vlot van Rudy Nuytinck en kon Marc S jammer genoeg geen vuist maken tegen vader Sven De Wolf. Bij 2-2 zou je denken dat er echt wel puntengewin in zat voor onze D-ploeg, maar niets was echter minder waar. Er kwam teveel zand in de machine waardoor deze begon te sputteren. Jarne verloor opnieuw in vijf sets, waarna het in sneltempo naar 7-3 ging. Enkel Arne kon nog tegenprikken. Na een onsportief punt tegen vader De Wolf gaf Joeri nog een set met 11-0 weg, maar toen was het kalf al verdronken. Tot overmaat van ramp speelde een oude blessure van Joeri in zijn laatste partij weer op. Hopelijk kan hij, met enkele weken rust, de competitie hervatten in november. 

 

Terug naar Nieuws