Terug naar Nieuws

Speelweek-6 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Aalst A: 13-3

(B6, B6, C0, C2) - (C2, C4, C4, D0)

 

Onze A-ploeg kende weinig problemen met de hekkensluiters van eerste provinciale. Pas na een 8-0 voorsprong halfweg bood Aalst meer weerwerk. Bij de Ajuinen waren het vooral de C4 geklasseerden die zich weerden. Thomas Citters dwong 3 belles af, waarvan hij er eentje wist te winnen (tegen Jorik). De overige 2 verliespartijen kwamen bij de bezoekers op naam van de grillig spelende Wouter Van Schandijvel. Bij Sinpals bleef Tom VDB foutloos. Jorik, Bart en Jeffrey scoorden elk 3 op 4.

 

Sint-Pauwels B - Galmaarden A: 9-7

(C4, C4, C4, C6) - (C2, C2, C4, C4)

 

Meer spanning was er bij onze B-ploeg die gastheer speelden voor Galmaarden A. De allereerste partij van de avond tussen Stijn en Lawrence was er meteen een op het scherp van de snee. Het is jammer dat er in zo een spannende match een verliezer moet zijn en met 9-11 in de belle moest kamikaze Stekkie het onderspit delven. Nog in de aanvangsfase duldde Tom Dullekens geen tegenstand van Milan en Stijn. Aan onze kant konden we rekenen op een uiterst sterke Theo Klomp die zich onverzettelijk toonde en een solide Kurt die het hoofd koel hield tegen Jerko. Milan herpakte zich sterk na een 0-2 achterstand tegen Lawrence en zorgde zo voor een kleine voorsprong bij de rust.

Na de koffie kon Stijn geen vuist meer maken, in tegenstelling tot Milan die groeide in de wedstrijd en nog 2 puike zeges op zijn kaart kon bijschrijven. De cruciale partij was die tussen kopmannen Theo en Tom. Onze huiscoach kon een 2-0 voorsprong niet vasthouden, maar toonde zich in vijfde en beslissende set toch veerkracht. Zo stond het 7-4 in plaats van 6-5 een wereld van verschil in een close game. De schaapjes waren nog niet op het droge maar een sterk afsluitende Milan en een Theo die zijn klavertje 4 volmaakte, zorgden ervoor dat de 3 punten thuis bleven.

 

Zele C - Sint-Pauwels C: 0-16

(D4, D4, D6, E0) - (C4, C4, D0, D4)

 

Onze leidersploeg stond sterk gestoffeerd opgesteld in de uitwedstrijd bij Zele. Door personeelsgebrek werd 'super invaller' Ronny nog maar eens opgetrommeld, die na 5 dagen antibiotica net op tijd wedstrijdfit verklaard werd. Anders moest deze verplaatsing met 3 gemaakt worden, waarvoor nogmaals dank aan onze secretaris voor zijn ingesteldheid. 

Gezien de uitslag kende de wedstrijd een weinig spannend verloop, al moest ons 4-tal geconcentreerd blijven om zich op geen foutje te laten betrappen. Evert Iserentant kwam voor de thuisploeg het dichtst bij de eerredder, maar kon zowel tegen Ronny als Steven een 2-0 voorsprong niet verzilveren. Het is natuurlijk een luxe als je in 3de provinciale op 3 kleppers zoals Ronny, Guy en Filip kan rekenen.

 

Aalst E - Sint-Pauwels D: 12-4

(E2, E4, E4, E4) - (E2, E2, E6)

 

Onze D-ploeg moest jammer genoeg de verplaatsing naar Aalst met 3 maken. Het halloweenweekend bleek bijzonder moeilijk om beschikbare spelers te vinden. Tegen wat op papier een haalbare tegenstander zou zijn, maakt het dan ook dubbel spijtig. Van een wedstrijd was er niet echt sprake, al wonnen Jelle en Marc wel meteen hun openingswedstrijd. Marc kon er nadien nog 2 winstmatchen aan toevoegen, maar dat bleek onvoldoende voor puntengewin. Onze derde musketier Rik, kon zijn noppenkanon niet in stelling brengen, al kwam hij enkele keren dichtbij. Ook Jelle beet nog 2x in het zand na een belle. Hopelijk kan onze D-ploeg de komende weken wel rekenen op een competitief 4-tal, om de trein op de rails te zetten. 

Terug naar Nieuws