Terug naar Nieuws

Speelweek-5 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - QLT Gent A: 7-9

(C0, C0, C0, C2) - (B6, C0, C0, C0)

 

Jammer van de weinige kijklustigen zaterdagavond, want het niveau dat beide ploegen op de tafel legden, was bij wijlen verbluffend. 

Van bij de aanvang liet bezoekende kopman Faber Pennings blijken uit welk hout deze boomlange speler gesneden is. Jorik kwam gewoon te kort om het hem moeilijk te maken en mocht na 4 sets inpakken. Ook Jeffrey tegen Jago en Tom tegen de Poolse muur Kuznia, liepen op een sisser af. Enkel Bart kon zijn openingspartij (gemakkelijk) winnen van Bart Loncke. Tijd om te herpakken, maar zowel Pennings als Kuznia bleven op een bijzonder hoog niveau de wet dicteren. Gelukkig vonden Jorik en Tom wel het goeie gevoel terug: 3-5 halfweg. Na de pauze behielden de Gentenaars hun krappe voorsprong, omdat de Poolse geweldenaar en het rughand-fenomeen Pennings geen steek lieten vallen. Al moest die laatste wel een belle toestaan tegen Bart. Met 5-7 op het scorebord, moest er een ommekeer komen om toch iets te rapen tegen het sterke QLT. Jammer genoeg beet Jef in het zand tegen Loncke terwijl Jorik de zegereeks van Kuznia toch wist te stuiten. In de afsluitende partijen had Bart geen kind aan Jago Louwagie. Maar ook Tom maakte weinig kans tegen Pennings waardoor er verloren werd met het kleinste verschil. Jorik 3/4, Tom en Bart 2/4 en Jef 0/4 was de winstverdeling. Door deze nederlaag ziet onze A-ploeg het kopduo verder van zich weglopen in het klassement. 

 

Sint-Pauwels B - Olsene A: 16-0 FF

 

Olsene kreeg geen volwaardig 4-tal bij elkaar gescharreld om af te zakken naar Sint-Pauwels en zag zich genoodzaakt forfait te geven.

 

HNO Assenede A - Sint-Pauwels C: 14-2

(B6, C2, D0, E0) - (C6, D4, D6, E6)

 

Onze C-ploeg zakte met 3 verschillende letters af naar Assenede, maar het plaatselijke TASS deed nog beter door zelfs een B-speler op te stellen. Uiteraard maakten onze jongens geen schijn van kans tegen de gedoodverfde titelfavoriet in 3de C. Wannes veegde al gouw de 0 weg door E0-speler Leander De Clercq te verslaan, maar daar bleef het dan ook lange tijd bij. Uiteindelijk zouden Peter en invaller Hans niet kunnen scoren. Enkel Filip pakte nog een prestige-zege tegen C2-speler Pieter Olieux. Verder bestond er geen discussie over de 3 punten, al was het voor enkele jongens wel een unieke ervaring om in competitie eens tegen een B-speler uit te komen.

 

Gemo B - Sint-Pauwels D: 13-3

(C6, C6, D0, D2) - (E0, E2, E4, NG)

 

Opnieuw een zware nederlaag voor onze D-ploeg, wat zeker geen schande is op bezoek bij het op papier veel sterkere Gemo B. Al noteerde Joeri voor de 3de week op rij een uitschieter door een veel hoger geklasseerde speler over de knie te leggen met 3-0. Dit keer moest D0-speler Brent De Temmerman eraan geloven. C6-speler Chris De Groof hield het na 2 wedstrijden voor bekeken, waardoor onze D-ploeg nog 2 forfaits kreeg bijgeschreven. Door dit verlies bekleden onze jongens de weinig benijdenswaardige laatste plaats. Het komt erop aan de moed niet te verliezen en tegen meer haalbare tegenstanders de motivatie te vinden om toch eens een overwinning na te jagen. Het is duidelijk dat er in deze reeks op verschillende snelheden gespeeld wordt, met een 4-tal ploegen die voor promotie zullen vechten en de rest die de degradatie probeert te vermijden.

 

Terug naar Nieuws