Terug naar Nieuws

Speelweek-5 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Wetteren A - Sint-Pauwels A: 6-10

(C0, C2, C4, C4) - (B6, B6, C2, C2)

 

Logische overwinning van onze eerste ploeg die van meet af aan een kloofje sloeg en die niet meer uit handen zou geven. Op het einde werd er nog een extra laagje vernis op de winst gelegd met dubbele winst van onze kopmannen.

Van meet af aan waren Jorik en Tom bij de pinken en dat zorgde toch voor enige gemoedsrust in een goede afloop. Het breekpunt was misschien wel de winst van Jeffrey tegen Klaas De Mecheleer met 9-11 in de belle. Daardoor bleef de voorsprong gehandhaafd. In de 2de helft kwam ook Frederik (2/4) onder stoom waardoor het steekje dat Tom (3/4) liet vallen geen negatieve gevolgen kende. Jorik scoorde nog eens een deugddoende full monty. Toch was dit geen eenvoudige walk-over. Het totale puntentotaal 611-617 zegt daarover voldoende.

 

Merelbeke E - Sint-Pauwels B: 11-5

(C4, C4, C6, D0) - (C4, C4, C4, C6)

 

Een verplaatsing naar Merelbeke is nooit gemakkelijk en dat heeft onze B-ploeg aan de lijve ondervonden. Het was vooral het jonge toptalent Josse Duthoy (C6) dat onze jongens de das omdeed met een 4 op 4!

Je eerste 2 partijen verliezen in 5 sets is pijnlijk en dat is ons B-Team niet meer te boven gekomen. Milan had zijn hoogtepunt van de avond dan al achter de rug. Onze tiener kent niet zijn meest succesvolle periode in het tafeltennis, maar met 1 referentiematch kan je van de ene op de andere week 'vertrokken zijn'. Hij mag vooral het geloof in zichzelf niet verliezen. Guy herpakte zich nadien wel, om toch 2x te prikken. Ook Theo won de helft van zijn matchen en bij Stijn gingen zijn resultaten in stijgende lijn. In het begin van de avond trapte hij geen deuk in een pakje boter, waar hij zijn derde match nog met 12-10 in de belle verloor tegen Josse, won hij toch zijn laatste wedstrijd met 10-12 in vijf sets van Stefaan Mertens.

Dit Merelbeke liet al enkele keren (ongelukkig) punten liggen, maar liet vrijdagavond zien dat ze zeker nog hun rol zullen spelen bovenaan de rangschikking.

 

QLT Gent D - Sint-Pauwels C: 6-10

(E0, E0, E2, E2) - (C4, D4, D4, E2)

 

Ondanks dat de klassementen anders zouden doen vermoeden, was dit allesbehalve een gemakkelijke verplaatsing. In het begin zag het er zelfs even benard uit.

Deze week was het aan C4-speler Kurt om onze C-ploeg uit de nood te helpen. En dat deed hij zonder verpinken en zonder setverlies. Dat stond in schril contrast met de prestaties van 'vaste waarden' Peter (2/4) en vooral Steven (2/4). De bezoekende kapitein vond vreemd genoeg niet de juiste motivatie om een degelijke prestatie op tafel te leggen.

Van de eerste 6 partijen kon enkel Kurt er 2 winnen. Deze verrassende tussenstand werd gelukkig omgebogen in een voorsprong dankzij onze 2de invaller Marc Segers, die in het middenrif 2 matchen wist te winnen. Bijna werd op het einde de krappe voorsprong nog teniet gedaan, maar Steven kon ternauwernood een 3de verliespartij vermijden. Met dichtgeknepen billen kwamen we zo goed weg bij de rode lantaarn in het klassement.

En oh ironie, dankzij deze bescheiden overwinning komt onze C-ploeg verrassend alleen aan de leiding in de stand dankzij het puntenverlies van zowel Ronse als Aalst.

 

D-ploeg bye

Terug naar Nieuws