Terug naar Nieuws

Speelweek-4 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Ninove B - Sint-Pauwels A: 6-10

(C0, C4, C4, C4) - (C0, C0, C2, C2)

 

De verplaatsing naar Ninove zou weinig problemen mogen opleveren voor onze ambitieuze A-ploeg. De Ninovieters hadden immers reeds 3x op rij verloren. Aanvankelijk leek er ook geen vuiltje aan de lucht met kopmannen Jorik en Tom die foutloos bleven, al had VDB wel de nodige moeite met Wesley Van den Noortgate. 

Onze 2 andere jongens Stef en Jef hadden in tegenstelling tot hun kompanen weinig in de pap te brokken. Speelde de 'wine-tasting', die onze voltallige A-ploeg enkele uren voordien had bijgewoond, zijn parten? Misschien wel, al kende Jef ook wel pech door 2 belles met 2 punten verschil te verliezen.

Zo stond Ninove na 10 spelletjes plots op voorsprong: 6-4. Het werd dus tijd om de turbo aan te schakelen en gelukkig werd die ook gevonden. In de resterende 6 partijen liet ons A-team nog slechts 2 setjes liggen. Waarbij ze uiteindelijk nog een vrij makkelijke overwinning lieten optekenen. Tom en Jorik scoorden een full monty. Stef en Jef pakten elk 1 winstpartij.

 

Sleidinge A - Sint-Pauwels B: 11-5

(C2, C4, C4, D2) - (C4, C4, C4, C6)

 

Met de uitwedstrijd naar Sleidinge verwelkomde onze B-ploeg Theo Klomp die 3 weken in de VSA had doorgebracht. Het inspireerde onze jongens niet om een knalprestatie neer te zetten. Nochtans gaf kapitein Ronny wel het goede voorbeeld door zijn eerste twee partijen winnend af te sluiten. Theo en Stijn volgden gedeeltelijk zijn voorbeeld, het was vooral Kurt die het liet afweten. 

Dat zorgde logischerwijs voor een gelijke stand halfweg. Vreemd genoeg stokte nadien de motor. Enkel Theo kon nog een punt scoren. Zo werd het nog een zware 11-5 nederlaag tegen een, op papier, evenwaardige tegenstander.

 

Sint-Pauwels C - Olsene C: 14-2

(C6, D4, D6, E2) - (E0, E2, E4, NG)

 

Dit was niet meer dan een aperitiefhapje voor onze C-ploeg. Het verschil in klassementen kwam ook tot uiting aan de tafel. Zelfs invaller Jelle kon zijn voet zetten naast de 4 tegenstanders. Geen discussie dus wie met de 3 punten aan de haal ging. Bij de bezoekers kon kopman Jens De Rijcke bij momenten wel gelijke tred houden. Maar finaal moest hij toch ook driemaal het hoofd buigen. Filip, Wannes en Peter scoorden 4 op 4. Jelle zorgde voor de overige 2 winstpartijen.

 

Sint-Pauwels D - Kruibeke D: 6-10

(E0, E2, E2, E4) - (D0, D4-2, D4, D6)

 

Ook hier zou er eigenlijk geen twijfel mogen bestaan over de afloop van de wedstrijd, maar zoals men zegt, moet elke wedstrijd nog altijd gespeeld worden. Zo nam ene Joeri Vercauteren voor de tweede keer dit seizoen zijn wapen ter hand om nog eens een matchke te spelen. En om te bewijzen dat de winst van vorig weekend tegen een C4-speler geen toevalstreffer was, deed hij het zaterdagavond nog eens dunnetjes over. Als herboren en vooral pijnvrij is het duidelijk dat Joeri tot veel in staat is! Onze geweldenaar pakte tegen Kruibeke 3 op 3 en bleef daarmee foutloos. Bezoekende kopman Jordy Varewijck gaf er immers halfweg de brui aan met een knieblessure. En zo kwam er nog bijna een verrassing uit de kast. Want met slechts 1 op 5 gewonnen belles, zat er misschien wel meer in voor onze D-ploeg. Jammer genoeg kon naast Joeri, enkel Arne nog 1 wedstrijd zegevieren. Marc S en Jarne Junior bleven met lege handen achter.

 

 

 

 

 

 

Terug naar Nieuws