Terug naar Nieuws

Speelweek-3 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Stekene C: 10 - 6

(C0, C0, C2, C2) - (C0, C2, C2, C4)

 

De klassieker kende een atypisch verloop en misschien ook weer niet. Normaal Hoewel het scoreverloop anders doet vermoeden, was het aanvankelijk best wel een spannende wedstrijd. Want ondanks de 5-1 tussenstand werden er 3 belles in het voordeel van onze A-ploeg beslecht. Vooral de match tussen de 2 captains Stefan en Manu was een dubbeltje op zijn kant. Setstanden: 12-14, 9-11, 11-8, 13-11, 15-13. Knap van Stef dat hij na een 0-2 achterstand toch nog wist terug te vechten.

Nog voor halftijd werd de voorsprong nog uitgebreid naar 7-1. En ook na de kampwissel hadden de bezoekers moeite om in hun tempo te komen. Bij 9-3 was er dan ook reeds zekerheid over wie de 3 punten mocht meetellen in het klassement. Nu de spanning over de afloop was weggeëbd, toonden Lucas en Lucas bij de bezoekers toch hun kunnen en zorgden voor meer eervolle cijfers op het scorebord. 

Bij Sinpals was de winstverdeling als volgt: Tom & Jorik 3/4 en Stef & Fred 2/4.

 

Sint-Pauwels B - Eikenlo A: 11-5

(C4, C4, C4, C6) - (C4, C6, D0, E4)

 

 Ook onze B-ploeg liet er in tweede provinciale weinig twijfel over bestaan wie met de zege aan de haal zou gaan. Van meet af aan zetten onze jongens druk op de bezoekers uit Eeklo, dat enkel weerwerk kon bieden via een sterk spelende Filip Depoortere die alle 4 onze Sinpalskes ervan langs gaf.

Maar ook hier was de spanning bij een 9-3 tussenstand al ver te zoeken. Het moet wel gezegd dat de bezoekers niet op volle sterkte naar het Waasland waren afgezakt. Daar stoorden Milan, Kurt en invaller Koen zich allerminst aan door 3 op 4 te scoren. Ronny zorgde voor de resterende 2 winstmatchen.

 

Ronse B - Sint-Pauwels C: 13-3

(D0, D0, D2, C2) - (C6, D4, D6, E0)

 

Onze C-ploeg maakte de verre verplaatsing naar Ronse met 3 verschillende letters. Met dank aan invaller Stijn en reservist Marc F konden we toch op volle getalsterkte afzakken naar de Vlaamse Ardennen. Maar dat duurde jammer genoeg niet lang, want voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, moest captain Steve er in de eerste wedstrijd reeds de brui aangeven met een rugblessure.

Dat zorgde meteen voor een domper bij onze C-ploeg waardoor we nooit in de match kwamen tegen de fanatieke thuisploeg. Halfweg stonden onze jongens dan ook al 7-1 in het krijt. Ook hier vertelden de cijfers niet de volledige waarheid want zowel Peter als Marc F verdienden links en rechts misschien wel meer. In het spel waren ze vaak de evenknie, maar sets en matchen afwerken is ook een kunst. Stijn kon 2 matchen winnen en ook Marc veegde de 0 van zijn scoresheet.

 

QLT Gent B - Sint-Pauwels D: 15-1

(C4, C6, C6, D2) - (E0, E2, E4, E4)

 

Deze uitmatch werd geen plezierreis voor onze D-ploeg. Het werd een logische zware nederlaag voor onze jongens, waarbij QLT met klassementen aantrad die eigenlijk in 2de provinciale thuishoren en onze ploeg met 4 E-spelers normaal gezien in 4de provinciale hun plaats hebben. Het wedstrijdverslag is dus heel kort. Maar er mag wel een speciale vermelding gemaakt worden over 'de Joeri'. Onze Joeri heeft soms van die ingevingen dat hij buiten zichzelf treedt op de meest onverwachte momenten. Zo pakte onze E2-speler de scalp van C4-speler Jelle Langaskens. Toch knap van de kersverse papa, om zonder noemenswaardige voorbereiding in zijn eerste aantreden van het seizoen op deze manier uit te pakken. Dat smaakt naar meer!

 

Terug naar Nieuws