Terug naar Nieuws

Speelweek-22 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Hamme B: 16-00 FF

 

Sint-Pauwels B - Galmaarden B: 9-7

(C4, C4, C6, D4) - (C4, C4, C4, D0)

 

Als afsluiter van het seizoen beloofde het een spannende strijd te worden tussen beide B-teams. Sinpals kon niet rekenen op Stijn en Ronny, waardoor Wannes eens mocht proeven van 2de provinciale. 

Ons jeugdig talent liet vlagen van zijn talent zien, maar moest toch ook vooral toegeven dat dit niveau voorlopig iets te hoog ligt. Milan, onze andere tiener, liet zijn dat zijn vorm de laatste weken in stijgende lijn gaat (dat ziet er goed uit voor het clubkampioenschap van volgende week). Milan klopte meteen C4-speler Jerko Tielemans. Theo volgde zijn voorbeeld, jammer genoeg beet Kurt in het zand na 5 sets tegen Joni Gerard. Milan en Theo gingen door op hun elan en ook Kurt scoorde zijn eerste van de avond waardoor er halfweg de wedstrijd een kleine bonus op het bord verscheen: 5-3.

Galmaarden gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Van 5-5 ging het naar 6-6. In deze ronde kon enkel Kurt zijn partij winnen van Michael Hinderdael. Alles moest dus beslist worden op het einde van de avond. Wannes verloor jammer genoeg zijn 4de van de avond. Milan bleef wel uiterst koelbloedig in zijn superspannende belle tegen Joni Gerard. Ons jeugdtalent zette een 2-1 achterstand recht, door met 12-10 in de belle het laken naar zich toe te trekken. Zo bleef het uiterst spannend in de laatste 2 partijen van de avond. Maar zowel Theo als Kurt waren er op gebrand om de 3 punten thuis te houden en zo het seizoen in schoonheid af te sluiten. Dat lukte aardig en met deze overwinning wipte Sinpals in extremis nog over Galmaarden in de stand naar een 6de plaats. Kurt, Theo en Milan wonnen elk 3 wedstrijden. Wannes bleef jammer genoeg met lege handen achter. Nadien kon nog genoten worden van een lekkere maaltijd bereid door chef-kok Theo!

 

Sint-Pauwels C - bye

 

Aalst D - Sint-Pauwels D: 11-5

(E0, E0, E0, E0) - (D4, E2, E4, E4)

 

In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond, was het zoeken naar spelers die gemotiveerd waren om mee de verplaatsing te maken naar Aalst. 

Van meet af aan was het duidelijk dat vooral de thuisploeg er nog iets van wou maken. Enkel captain Arne was bij de les in de eerste ronde. Walter kreeg een pakje slaag van Sener Topcular, invaller Steven was nog niet warm gespeeld tegen de noppen van Thomas Dierickx en Marc kreeg geen vat op het spel van Andy De Graeve. Daarna leek de match te kantelen. Steven wiste met veel moeite een 2-0 achterstand uit tegen Andy en moest in de 5de set, 3 matchballen wegwerken om het dan zelf af te maken met 10-12. Een gelijkaardig scenario speelde zich af op de andere tafel waar Marc in een gelijkopgaande strijd met een 5-2 voorsprong mocht keren tegen Thomas. Maar die wissel van kant zorgde voor een totale desoriëntatie van ons dorpsfiguur, waardoor hij alsnog de boot inging. Dat was het breekpunt van de avond waardoor de achterstand intact bleef. Toen ook Arne van Sener verloor en Walter na 5 sets de duimen moest leggen voor Dries Paesmans, was het kalf eigenlijk al verdronken: 6-2. Nadien won Arne nog wel van Andy, maar verloor Walter, die niet zijn beste avond kende, ook zijn 3de partij van de avond. Toen ook Steven niet opgewassen was tegen de Turkse weerstand en Marc kansloos verloor van Dries, was de nederlaag een feit. Arne en Steven pakten nadien elk nog een zege maar dat was enkel voor het persoonlijk blazoen nog wat op te poetsen. En ook Marc had nog uitzicht op winst, maar miste op het einde van de 5de set concentratie en precisie om Sener van een full monty te houden.

Bij Sinpals scoorden enkel een sterk spelende Arne (3/4) en Steven (2/4). Marc en Walter bleven met lege handen achter. Zo valt het doek voor onze D-ploeg in derde provinciale, waar ze eigenlijk met een gelukje in terecht waren gekomen. Naarmate het seizoen vorderde, begonnen ze toch matchen te winnen en werd er zelfs gedroomd van het behoud, maar zullen ze uiteindelijk logischerwijs volgend seizoen weer in 4de provinciale uitkomen. 

 

Terug naar Nieuws