Terug naar Nieuws

Speelweek-22 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Zele A: 8-8

(B6, B6, C2, C4) - (C0, C0, C0, C2)

 

Hoogspanning vorige zaterdag op de laatste speeldag van het seizoen met het bezoek van Zele in de Sinpalse Arena. De bezoekers moesten hun promotie immers nog veilig stellen terwijl onze jongens gebrand waren om in schoonheid afscheid te nemen van het seizoen. In de opstelling werd Bart nog vervangen door Theo, toch een aderlating voor ons A-team, al deed onze huiscoach zijn stinkende best en liet Mathieu Van Damme meteen een poepje ruiken. Terwijl Steven Vehent de maat nam Frederik was de match dus evenwichtig gestart en dat zou zo de hele avond blijven. Want in hun eerste wedstrijd verloor Jorik kansloos van Laurent Alves Almeida en kende Tom geen probleem met Stefan Neyt. Toen Zele toch een kloofje kon slaan, sloegen onze kopmannen meteen terug, zo stond het 4-4 halfweg.

Na de pauze pakte Stefan Neyt een belangrijke overwinning op Theo in de belle, want Frederik nam de bovenmaat op Almeida. Jorik en Tom trokken de goede prestaties door en zetten onze ploeg op een 7-5 voorsprong. Maar met de rug tegen de muur bleken de bezoekers op hun sterkst met makkelijke winst van het duo Almeida-Neyt: 7-7 voor de finale wedstrijden. Wie zich zou verwachten aan spannende vijfsetters kwam bedrogen uit want Jorik knalde vlot Mathieu Van Damme van de tafel. Jammer genoeg kon Tom, die tot dan toe slechts 1 setje verloren had, geen vuist maken tegen de sterk spelende Steven Vehent. Zo kwam er een billijk gelijkspel op het scorebord waardoor Zele zich ternauwernood zeker wist van promotie. Ze eindigen immers met hetzelfde aantal punten met Meteor, én in de onderlinge confrontatie (1x 12-4 winst, 1x 12-4 verlies) telden de gewonnen sets in het voordeel van Zele...

Onze A-ploeg strandde op de 4de plaats in de rangschikking.

 

Sint-Pauwels B - Rooigem Gent: 6-10

(C4, C4, C4, C6) - (C4, C6, D0, D0)

 

Eindeseizoensmatch tussen 2 ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hadden in het klassement. Ook hier ging het aanvankelijk gelijk op. De individuele klassementen van onze jongens lagen nochtans iets hoger dan de Gentse bezoekers, maar bij de stroppendragers trad er een talentje aan met de prachtige naam Semeon Verliefde (D0). De tiener scoorde een full monty tegen ons viertal. 

Van 2-2 ging het naar 2-4, die achterstand voor onze B-ploeg bleef enige tijd staan tot 6-6, waardoor de hoop op puntengewin weer oplaaide. Nadien was het school echter rap uit, want de Gentse bezoekers scoorden nog 4x op rij. De 4 belles die er gespeeld werden gingen allemaal verloren, 2x Kurt en 2x Milan kenden geen succes in de 5de set. Kurt en Ronan wonnen de helft van hun matchen, Stijn en Milan konden elk 1 keer zegevieren.

 

Hof ter Burst A - Sint-Pauwels C: 11-5

(D0, D0, D0, D4) - (C4, D0, D4, D4)

 

De prijs van slechtste speelzaal in het Oost-Vlaamse tafeltennis gaat ongetwijfeld naar Hof ter Burst. De bouwvallige serres waar de Lebbeekse club hun competitiewedstrijden afwerkt is abominabel. De betonnen vloer is op sommige plaatsen zo erg afgesleten dat schuurpapier er jaloers op zou zijn, terwijl het op andere plaatsen spekglad is, met schuifpartijen tot gevolg. Op 1 tafel stonden er vochtblazen op het speelvlak, waarnaast een kasseistrook uit Parijs-Roubaix zou verbleken. Gelukkig is het al april, waardoor de tochtgaten in de muren van minder doorslaggevend belang zijn. Het licht en de hoogte van de zaal zijn ook niet ideaal, maar in de gegeven omstandigheden zoek je toch iets waar je min of meer positief kan zijn. Want om bij Hof ter Burst een balletje kapot te slaan, daar moet je echt al heel veel moeite voor doen. Door de ruwheid van de bakstenen muren, betonnen vloer, ijzeren palen en de lagen stof, zijn de balletjes zo verduurd, dat ze niet kapot te krijgen zijn.

 

Dat deze ploeg een 'thuisvoordeel' heeft, hoeft dan ook niet te verbazen. Ze verloren dit seizoen dan ook geen punt voor eigen volk. Daar zou onze C-ploeg ook geen verandering in brengen, al stond vooraf wel nog de 2de plaats op het spel. Al snel werd duidelijk dat onze jongens daar geen aanspraak op zouden maken. Gelukkig konden we rekenen op de werken van 'Meerchaud'. Guy was niet onder de indruk van de omstandigheden en spieste 4 Lebbekenaren op zijn noppen. Al was het in de laatste wedstrijd tegen Patrick Van der Plas kantje boordje na 11-9 in de belle. Filip Mortier stoorde zich het meest aan de kwaliteit (of het gebrek eraan) van de speelzaal. Hij kende een frustrerende avond en kon geen enkele partij winnend afsluiten. Al verloor hij wel 3x in 5 sets. Hij zou 2 dagen later de frustraties van zich aflopen, door na 58' binnen te komen op de Antwerp 10 Miles. 

Voor captain Steven is deze verplaatsing ook een verplicht nummer om af te werken en moest na 4 korte matchen afdruipen. Als je weet dat hij in de heenronde nog 11 sets wist te winnen tegenover 1 nu, tegen exact hetzelfde 4-tal, dan weet je dat de omstandigheden wel degelijk een verschil uitmaken. Peter wist toch 1x te scoren tegen Koen Roggeman waardoor de 3de plaats ons eindstation is.

Meteen was dit de laatste wedstrijd van Guy Meerschaut in Sinpalse loondienst. Volgend seizoen zal hij herenigd worden met Nele. Beide spelers keren terug naar de heimat boven de brandweer in Sint-Niklaas. Na 17 jaar trouwe dienst in de Sinpalse kleuren, willen we Guy langs deze weg uitdrukkelijk bedanken voor de mooie jaren. 

 

Sleidinge D - Sint-Pauwels D: 3-13

(E4, E6, E6, E6) - (E2, E2, E2, E2)

 

Typische eindeseizoenswedstrijd waarbij de zege voor onze D-ploeg nooit in het gedrang kwam. Enkel thuisspeler Wouter Van Leeuwen (E4) kon tegengas geven en wist 3 spelers van ons D(ream)-team over de knie te leggen. Alleen Walter stond pal en scoorde nog eens een full monty. Marc S, Jelle en Jarne zetten elk 3 streepjes achter hun naam. Zo eindigt ook deze ploeg op de 3de plaats in de rangschikking. Mooi resultaat, maar hopelijk mogen ze volgend seizoen wel aantreden in een voltallige reeks.

Met slechts 9 ploegen in de reeks en dus 16 wedstrijden kan je bijna niet spreken van een volwaardig seizoen. Laat dit een wake-upcall zijn naar de bond toe om het hele competitieformat op provinciaal niveau in vraag te stellen. Is het nuttiger om in 3de en 4de provinciale slechts 3 reeksen te behouden, om zo ook 5de provinciale weer aantrekkelijk te maken? Sta open voor vernieuwing, evalueer, herbekijk en stuur bij waar nodig.

Zo is er een einde gekomen aan het eerste seizoen in het post-corona tijdperk. Geniet van de zomervakantie, het goeie weer zal nu echt niet lang meer op zich laten wachten en we zien elkaar terug in september. 

 

Terug naar Nieuws