Terug naar Nieuws

Speelweek-21 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Proloog:

 

Deze week werden slechts de helft van de wedstrijden afgewerkt in eerste provinciale... Dat is geen positieve reclame voor onze sport in de hoogste provinciale reeks. Hopelijk kan het tij gekeerd worden. Maar als er geen veranderingen komen op korte termijn, vrees ik ervoor dat de bodem van de kelk nog niet bereikt is. Enkele jaren geleden werd er een enquête georganiseerd, jammer genoeg zijn daaruit geen oplossingen gekomen. Het belangrijkste is om de jeugd opnieuw gemotiveerd te krijgen en te houden om de tafeltennissport in ere te herstellen, anders zie ik de toekomst somber in.

 

Steven Ruys

 

Lobos-Lochristi A - Sint-Pauwels A: 7-9

(B6, C2, C2, C2) - (C0, C0, C2, C2)

 

Lobos had in theorie voor aanvang nog zicht op de tweede plaats, maar die hoop hebben onze jongens de grond ingeboord. Voor onze A-ploeg stond er enkel nog de eer op het spel. 

Dankzij ons kopduo Bart-Jorik gingen we met de 3 punten aan de haal. Terwijl zij de zeges aan elkaar regen, hadden Jeffrey en Frederik het moeilijk om een match te winnen. Gelukkig slaagde Jeffrey er wel in om na 5 spannende sets de maat te nemen van Senne Blommaert. Naderhand had ook Fred uitzicht op een winstpartij maar hij kon een 2-1 voorsprong in sets niet verzilveren tegen jeugdig talent Victor De Baets. Ondertussen bleven de Okapiboys op kruissnelheid. Jorik liet plaatselijke kopman Quinten Desmedt zelfs alle hoeken van de speelzaal zien. Bart hield het iets spannender, hij had telkens 5 sets nodig tegen Alexander, Senne en Quinten om zijn full monty vol te maken. Mooie zege van onze A-ploeg die daarmee hun seizoen iets meer opsmukken.

 

Merelbeke G - Sint-Pauwels B: 5-11

(D0, D0, D0, D4) - (C4, C4, C6, C6)

 

Op bezoek bij de hekkensluiters zou de zege geen probleem mogen zijn voor onze B-ploeg. Tegen papa Benedikt en de talentvolle zonen Bjorn en Niels, moesten onze jongens toch bij de les zijn. Aanvankelijk liet enkel Milan een steekje vallen tegen Bjorn: 1-3 tussenstand. De volgende 6 partijen werden allemaal gewonnen, waardoor de zege al zeker was. Nadien werden de teugels gevierd waardoor ook Merelbeke nog enkele keren kon tegenprikken. Bij Sinpals bleef Kurt foutloos, Stijn pakte 3/4, Milan en Theo wonnen de helft van hun matchen.

 

Sint-Pauwels C - Galmaarden C: 7-9

(C6, D4, D4, D6) - (C6, C6, D0, D4)

 

Galmaarden, vooraf nog niet 100% zeker van het behoud, kwam rijkelijk gestoffeerd afgezakt naar het Waasland. Vooral de moeilijk te bekampen Gunther De Mol deed onze C-ploeg pijn. Nochtans hingen de bordjes halfweg perfect in evenwicht. Het was duidelijk dat bezoekers Renzo Priels en Jeroen Schaillee geen liefhebbers zijn van noppen. Onder meer daardoor kon onze C-ploeg gelijke tred houden. Toen ook kapitein Steve een partij kon afsnoepen, bleef de druk op de bezoekers groot. Bij een 6-6 stand moest Peter alles uit de kan halen een 0-2 achterstand om te buigen naar een overwinning tegen Renzo. Zo bleef de stand gelijk want Steven kende geen succes tegen Jeroen. In de laatste 2 partijen van het seizoen (volgende week is onze C-ploeg bye) waren er wisselende kansen. Yves waande zich bij een 2-0 voorsprong in sets (te) zegezeker en liet zich alsnog de kaas van het brood eten door Jarne Rouckhout. En ook kopman Filip toonde zich op een bepaald moment te nonchalant om Gunther in verlegenheid te brengen. Zo konden Filip 3/4, Yves 2/4 en Steven en Peter 1/4 het verlies net niet verhinderen.

 

Sint-Pauwels D - Hamme E: 6-10

(E0, E2, E4, E4) -  (D4, D4, D4, D6)

 

Grote verschillen bij de individuele klassementen in deze wedstrijd, maar dat zijn de jongens van onze D-ploeg al heel het seizoen gewend. Wel opvallend was de offday van Joeri. Het vuur dat nodig is om een match over de streep te trekken ontbrak tegen Hamme, waardoor hij atypisch voor hem dit seizoen geen enkele partij kon winnen. Jarne daarentegen lijkt aan het einde van het seizoen zijn beste vorm te pakken te hebben (beter laat dan nooit). Hij verloor zelfs geen enkele set tegen 4 D-spelers. Ook co-captain Arne speelde sterk maar frustraties nemen bij hem soms de bovenhand als het spannend wordt. Tegen ervaren spelers die dit Hamme in de rangen heeft, bekoop je dat cash. Er zat dan ook veel meer in dan 1 winstpartij. Ook ouderdomsdeken Walter nam 1 wedstrijd voor zijn rekening. Dit niveau is net iets te hoog gegrepen voor hem, wat geen oneer is. Volgend seizoen in 4de zal hij meer zijn gading vinden. 

Terug naar Nieuws