Terug naar Nieuws

Speelweek 21 (2016) - VTTL

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

Verslag van captain Steven Ruys:

2 full monty’s en 2 halve monty’s

Door het verplaatsen van de wedstrijd van de D-ploeg, gaf de arena maar een desolate aanblik. Toch vonden 2 dappere supporters (Kurt en Stijn) de weg naar het sfeerloze stadion, waarvoor dank. Dat de tegenstanders uit Zele enigszins verzwakt de verplaatsing maakten, sterkte het vermoeden van de kapitein om revanche te nemen voor de verrassende nederlaag van vorige week in Melsele.

Aanvankelijk ging de wedstrijd mooi gelijk op. Stephanie ging kopje onder tegen ‘Yzeren Tand’. Terwijl Matthijs aan het langste eind trok in een spannende belle tegen Frederik, of was het nu Vincent? SS kende weinig problemen met de nochtans goed serverende bezoekende jeugdspeler. Briesende Bram was nog niet gerodeerd tegen Sven: 2-2 na 1 spelronde. Machtige Matthijs was in zijn ‘nopjes’ gisteren want de bezoekende kopman had niets in de pap te brokken tegen zijn omgekeerde rubber. Onze plaatselijke diva wisselde teveel hoogtes en laagtes af en kon daarom de bezoekende noppen niet in verlegenheid brengen. Toen Bram en ondergetekende vlak voor halftime beide makkelijk hun partij met 3-0 wonnen leek de veer gebroken bij de Zelenaars: 5-3. Na de koffie en den druppel deed Steffie wat ze moest doen tegen de moedige Finn. Matthijs bleef zijn uitstekende vorm etaleren en ook Sven Vehent moest voor de bijl. SS groeide in de wedstrijd en bleef een oververmoeide Evert relatief eenvoudig de baas. Op hetzelfde moment moest Bram alles uit de kan halen om Frederik af te houden: 9-3. De boeken konden toe.

In de 4 resterende partijen ging het er nog spannend aan toe. Onze enige dame in het gezelschap toonde veerkracht tegen Sven door de 5-setter toch nog naar haar toe te trekken. Dat kon Bram niet tegen Evert: 13-15 verlies in de belle. Na een heel wisselvallige partij tegen Frederik, maakte SS bij een 1-2 en 2-6 stand in het nadeel, toch nog een mooie remonte om de 12-4 eindcijfers op het bord te prikken. Dat maakt 2 full monty’s en 2 halve monty’s.

Daarmee is plaats 2 een zekerheid en is het afwachten of de E-ploeg nog eindronde mag/moet spelen na een bewogen seizoen.

Marcel altijd in onze gedachten,

 

 

Verslag van captain Erik De Caluwe:

 

Op papier waren de bezoekers zeker sterker dan wij.

2xE4 en 2xE6 tegenover 2xE6 en 2xNG bij ons.

 

Wij kwamen met een onuitgegeven ploeg, namelijk Sven, Nele en vader en dochter Vandenberghe.

 

Een ganse avond was het gelijk opgaand, om uiteindelijk af te sluiten op een billijk 8-8 gelijkspel.

 

Voor Klaas en Leen was de tegenstand iets te moeilijk, al hebben zij dat voortreffelijk gedaan met 100% inzet.

 

Sven was weer goed op dreef met 4/4, maar zorgde ervoor dat de spanning tot de laatste match te snijden was. Ná een 2-0 voorsprong dacht Sven de volgende set gemakkelijk binnen te halen .... maar het werd nog 2-2, door twee maal met 10-12 te verliezen. De laatste set was dan beslissend. Hier kwam de sterkte duidelijk tevoorschijn en Sven won met overtuigende 11-3 cijfers !

 

Nele speelde zoals in haar beste dagen:  gemotiveerd, gevarieerd, geconcentreerd.  Dit willen wij altijd zien. Ze heeft zelfs geen enkele set verloren.

 

Al bij al een heel toffe avond ... al moet ook gezegd worden dat wij het voordeel genoten van het net..(lol)....en dat de tegenstanders heel sympathiek waren.

 

 

 

Terug naar Nieuws