Terug naar Nieuws

Speelweek-20 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Lobos A: 9-7

(B6, B6, C0, C2) - (C0, C2, C4, C4)

 

Onze A-ploeg had in de terugronde thuis nog niets laten liggen en wou dat ook zo houden tegen Lochristi. De start was voor ons met gemakkelijke winst voor Jeffrey, Tom en Jorik. Enkel Captain Stef beet in het zand tegen een verbluffend sterke Quinten Desmedt. Met opnieuw winst voor Quinten tegen Jeffrey en Senne in de belle tegen Stefan, hingen de bordjes alweer snel gelijk. Nadien trokken onze jongens een tussenspurtje met 4 winstpartijen op een rij tegen het duo Devinck - Ramon, waardoor de kloof definitief geslagen werd. Tom  geraakte met veel moeite voorbij Senne, na 11-9 in de belle en zorgde zo voor het 8ste punt terwijl Jorik geen schijn van kans maakte tegen de bezoekende kopman. Uiteindelijk was het nog vechten om de 3 punten thuis te houden want Jef verloor van Alexander Ramon. Gelukkig knokte Stef zich in de beslissende set zich voorbij Joeri Devinck. Onze beide B-spelers verloren allebei hun laatste partij in de belle waardoor de nipte 9-7 winst op het scorebord kwam. Absolute uitblinker was bezoeker Quinten Desmedt die uitpakte met een full monty. Bij ons scoorde Tom 3/4 en de andere 3 elk 2 op 4.

 

Sint-Pauwels B - Temse A: 14-2

(C4, C4, C4, C6) - (C6, D2, D4, D4)

 

In 2de A kreeg onze B-ploeg het bezoek van Temst. Veel spanning zat er niet in deze wedstrijd, daarvoor was het niveau verschil te groot. De Scheldeploeg trad aan met 3 D-spelers. Captain Kurt leidde ons kwartet naar een ruime overwinning met een full monty, al moest hij daarvoor wel 3 belles toestaan. Ook Ronny scoorde 4 op 4. Opvallend was hierbij dat 1 set tegen Bart Smet pas beslist werd na 40 (!) punten. Enkel Milan tegen Christophe Van Remoortere en Stijn tegen Bart Smet lieten een steekje vallen. Temse heeft dit seizoen hard moeten knokken om zich te redden, maar het zou al heel erg fout moeten lopen om alsnog te zakken naar 3de provinciale. 

 

Aaigem B - Sint-Pauwels C: 5-11

(D0, E2, E4, E4) - (D0, D4, D4, E2)

 

De wispelturige thuisploeg trad aan in een onevenwichtige samenstelling. Die wispelturigheid zou hen wel eens de degradatie naar 4de kunnen kosten. Onze C-ploeg kwam nooit in de problemen tegen dit Aaigem. Enkel D0-speler Jens Verbeken gaf aanvankelijk een beetje tegengas. Maar onze D0-speler Filip Mortier kon hem wel een halt toeroepen. Al was het in deze laatste partij vooral zaak om de concentratie te behouden met het geroep en getier van de andere wedstrijd (Aaigem A vs Zomergem A). 

Jarne Van de Walle speelde voor het eerst dit seizoen mee in 3de provinciale. Hij wou er zo lang mogelijk van genieten en besloot dan maar om het maximum van 20 sets te spelen. Met iets meer koelbloedigheid had hij eigenlijk de scalp van Jens Verbeken moeten pakken. In zijn andere 3 partijen kwam Junior VdW telkens 2-0 achter. Hij kwam dus evenveel keer terug en kon ook nog 2x zegevieren in de 5de set. Filip met 4/4, Steven met 3/4 en Peter en Jarne met elk 2/4 zorgden voor de winstverdeling.

 

Sint-Pauwels D was bye

Terug naar Nieuws