Terug naar Nieuws

Speelweek-2 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Rooigem Gent F - Sint-Pauwels A: 5-11

(C2, C4, C4, C6) - (C0, C0, C2)

 

Na het verlies van vorige week had onze eerste ploeg iets recht te zetten op bezoek bij Rooigem. Dat moest dan wel met 3 gebeuren want de lijst met afwezigen bleek (te) lang. Tom, Bart en Fred trokken zich weinig aan van het numerieke ondertal, de kwaliteit bij Sinpals bleek gewoon hoger te liggen dan bij de thuisploeg.

Van meet af aan lieten onze jongens er geen twijfel over bestaan dat ze enkel en alleen voor de 3 punten kwamen. In een mum van tijd stond het 4-6, waarbij enkel Bart tot het uiterste werd gedreven door thuiskopman Nico Pieters. Ook Frederik moest een belle toestaan tegen Laurens Dauwe. Daarin trok Fred toch aan het langste eind met 10-12. Daarna prikte VDB nog tweemaal en ook Bart deed er nog een schepje bovenop, waarbij er uiteindelijk een gemakkelijke overwinning werd behaald. Enkel Frederik moest in het slot zijn meerdere erkennen in Steff De Graeve, die daarmee de eer redde van Rooigem.

 

Kruibeke B - Sint-Pauwels B: 12-4

(D0, D0, D2, D2) - (C4, C4, C6, D4)

 

Op het eerste zicht is dit een verrassende uitslag van ons B-team, maar er viel weinig aan te merken op de winst van Kruibeke. De 4 jonge knapen bij de thuisploeg konden de meer ervaren bezoekers op vlak van fysiek en techniek afbluffen. Enkel Stijn, (niet toevallig de jongste bij ons B-team) kon zich staande houden in al dat offensief geweld. 

Kruibeke trad aan in een andere zaal wegens verbouwingswerken. Vooral Kurt kon zich niet aanpassen aan deze andere omstandigheid. Hij lag vooral in de knoop met zichzelf en bakte er naar eigen zeggen niets van. Nochtans ging het aanvankelijk gelijk op in het scoreverloop. Daarbij moesten Kurt en vooral Ronny tot het gaatje gaan om te winnen van Wannes De Vleeschouwer. Tussendoor sloeg Stijn De Boeck tweemaal toe zonder setverlies. Invaller Steven kon niet anders doen dan lijdzaam toezien dat er wel degelijk een niveau verschil is tussen 2de en 3de provinciale. Zo stond het 4-4 halfweg en leek alles nog mogelijk. Maar in de tweede speelhelft werd al snel duidelijk dat de thuisploeg nog overschot had. Het stak een paar tandjes bij en onze B-ploeg moest passen. Onze jongens konden geen match meer winnen, al dwongen Stijn en Ronny nog een belle af. 12-4 was het harde maar rechtvaardige verdict. Stijn scoorde dus 2/4, Ronny en Kurt konden elk 1x zegevieren.

 

Terug naar Nieuws