Terug naar Nieuws

Speelweek-2 (VTTL 2023-2024 C & D)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Inhaalwedstrijden speelweek 2

 

11 november, wapenstilstand, vrije speelweek, maar niet voor onze C & D ploeg die nog de wedstrijden van speelweek 2 moesten inhalen door de onbeschikbaarheid van onze sporthal wegens werken aan de vloer.

 

Sint-Pauwels C - Hof ter Burst B: 14-2

(C6, C6, D4, D6) - (E0, E0, E0, E2)

 

Groot was dan ook de verbazing dat Tom Van den Broeck (C0) zich aandiende om te spelen. Onze kopman van de A-ploeg had zich duidelijk vergist van datum. Tommeke, Tommeke, wat doe je nu? Een pintje drinken in de kantine en supporteren voor de andere ploegen, of gezellig op de sofa onder een fleezeke naast de zwangere vrouw? Hij koos voor het laatste!

Nog groter was de verbazing om de naam van Marcel Vanhoren bij de bezoekers op het wedstrijdblad te zien verschijnen. Marcel had immers in speelweek 2, in september, meegespeeld met de A-ploeg. Aan de uitkomst van de wedstrijd zou het niet veel veranderen, want door omstandigheden stond onze C-ploeg uitzonderlijk sterk opgesteld. Met Filip én Milan als C6-speler wist je eigenlijk al op voorhand dat de 3 punten in Sint-Pauwels zouden blijven. Van spanning was er dan ook geen sprake in deze wedstrijd. Milan (zonder setverlies) en Filip scoorden elk 4 op 4. Enkel Peter (tegen Marcel) en Wannes (tegen Daniel Stevens) lieten een steekje vallen. Door deze zege schuift de C-ploeg door naar de hogere middenmoot in het klassement.

 

Sint-Pauwels D - Ninove E: 11-5

(E0, E2, E4, E4) - (D2, D6, E4, E4)

 

In een rechtstreeks duel om de laatste plaats, trok onze D-ploeg aan het langste eind in 3de provinciale D. De Ninovieters kwamen sterker dan verwacht afgezakt naar het Waasland, maar onze jongens waren erop gebrand om de eerste overwinning van het seizoen te vieren. Het begin verliep stroef, met als uitschieter een 0-11 score van Arne tegen Hugo Stiens. Maar onze jongens groeiden in de wedstrijd, en naarmate er meer bier vloeide, begonnen ze gek genoeg ook beter te spelen. Blijkbaar hadden ze het 'goede' voorbeeld van Johan Van Osselaer de week voordien gekopieerd. 

Van 2-4 ging het in sneltreinvaart plots naar 8-4. Walter zorgde voor het 9de punt, wat het sein was voor de D-ploeg om de tapkraan volledig open te zetten. Uitblinker Joeri scoorde een full monty, maar kon het toch niet laten om, in navolging van captain Arne, ook nog een set met 11-0 te verliezen. Jarne kende een moeizame start, maar herpakte zich goed en scoorde 3 op 4. Arne en Walter wonnen elk 2 partijen. Deze overwinning werd nog dubbel en dik gevierd bij de plaatselijke scouts die hun streekbieravond organiseerden... 

De degradatie zal dan niet vermeden kunnen worden, deze zege smaakt toch zoet, hopelijk kan onze D-ploeg links of rechts nog eens verrassen.

 

Terug naar Nieuws