Terug naar Nieuws

Speelweek 19 (2016) - VTTL

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

19e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

Deze speeldag werd volledig overschaduwd door de medische toestand van Ewoud Jacobs tijdens de wedstrijd van onze D-ploeg tegen Madelon D. Tijdens deze wedstrijd werd hij onwel en was het nodig om hem (via de MUG) op te nemen in het ziekenhuis. Door de ernst van zijn toestand werden de wedstrijden van de D en E-ploeg onmiddellijk gestaakt. Ondertussen is het gelukkig veel beter met hem !!

 

 

A-Ploeg – Salamander B (B4-B4-B6-C0)                 4 - 12

 

Stefan Snellinckx                     2

Frederik Van Hoyweghen          2

Tom Van Den Broeck                0

Kurt Beghyn                             0

 

Verdienstelijke prestatie tegen een wel erg sterk Salamander (met o.a. Sven De Smedt die geen enkele set moest toestaan).

Stefan en Frederik (dat zal hem zeker deugd doen) kunnen terugblikken op een knappe prestatie.

 

 

B-Ploeg – Merelbeke C (C0-C0-C2-D0)                    11 - 5

 

Nele Van De Voorde                  3

Theo Klomp                              3

Guy Meerschaut                       3

Stijn De Boeck                         2

 

Onze B-ploeg bewees nogmaals dat zij echt tot de top van 1e provinciale behoren want 11-5 winstcijfers tegen een sterk Merelbeke C is echt wel top. Inderdaad, ze traden dan wel aan met een D0-speler (Jo Willems) maar als je een ploeg kan verslaan met spelers als Stijn Spitaels en David De Jaeger … dan is dit echt wel een sterke prestatie.

Ook nu was het collectief belangrijk want zowel Guy, Theo en Nele waren goed voor een 3 op 4, en Stijn bleef niet achter en won van David en Jo.

Toch een speciale vermelding voor Theo die Stijn Spitaels kon kloppen !!!

 

 

Stekene B (C0-C0-C0-C0) - C-ploeg             12 - 4

 

Ronny De Boom                         2

Robin De Boom                         1

Laurens Raes                            1

Jeffrey Suy                             0

 

De cijfers laten het niet onmiddellijk uitschijnen maar dit was wel een wedstrijd op het scherp van de snee met 8 belles waarvan wij er maar 2 konden winnen (de wedstrijd duurde dan ook bijna 5 uren). Te weinig om aanspraak te kunnen maken op puntengewin.

Ondanks het verlies kon iedereen tevreden zijn over hun prestatie. Spijtig dat Jeffrey 2 belles verloor. Lau kon (op bijna zijn 23e verjaardag) C0-speler Yves Van Stappen in het zand doen bijten.

 

 

D-Ploeg – Madelon D                6 - 4

 

Gestaakt bij een 6-4 stand. Wedstrijd zal later hervat/herspeeld worden.

 

Verslag van Tom Vercruyssen:

 

Als kapitein @ interim van de D-ploeg (vakantie Filip Mortier) wil ik jullie kort op de hoogte brengen over de wedstrijden welke gisteren zijn doorgegaan in ons lokaal.

 

De D- ploeg mocht aantreden tegen Madelon D en de E-ploeg trad aan tegen Temse.

Stekkie en Marc Segers waren barmannen van dienst en hadden de beroemde “boulettes S(tekkie) M(arc) voorzien dus iedereen keek reikhalzend uit naar het einde van de match !!!

 

De start was er alvast eent(je) met een valse noot want blijkbaar was er met de communicatie iets fout gedaan waardoor de D-ploeg aan de start stond met 5 spelers (in welke club kunnen ze dat nog zeggen op dit tijdstip van het seizoen!). Volwassen als we zijn hebben we dit opgelost en Marc Franckaert (nog niet 100 % hersteld van zijn blessure had beslist om niet te spelen).

 

Wij (als tweede in de stand) speelde dus tegen Madelon (2° laatste in de stand) en op papier zou dit een “makkie”  worden.

Iedereen van onze ploeg had de doelstelling om dit klusje snel te klaren. Ewoud speelde niet echt “top” en gaf blijkbaar ook al aan dat hij zich niet echt goed voelde maar als team hadden we nog steeds de bovenhand dus echt niets aan de hand …

Bij de derde match van Ewoud tegen Pascal stond Ewoud 2-0 achter in sets maar vocht terug en won de volgende set (ondertussen waren er enkele vrienden op bezoek die kwamen supporteren voor Ewoud en ik (ondertussen gelijktijdig spelende tegen Frank … en eigenlijk meer oog voor de wedstrijd van Ewoud) dacht dat dit wel een positieve boost zou kunnen geven aan het spelpatroon van Ewoud.

Ewoud won de 4° set met veel moeite en ik die ook juist een set had gespeeld riep Ewoud toe dat hij goe bezig was en op hetzelfde elan moest voortdoen …. Ewoud zei tegen mij: “Sorry Tom, ik voel me echt niet goed ….” Ik zag dat Ewoud aan het wegdraaien was en op de grond ging liggen … helemaal niet op een normale manier ….wij hebben met enkelen onmiddellijk de actie genomen en ons Ewoud ontfermt.

Omdat Ewoud continu het bewustzijn verloor is er snel beslist om de hulpdiensten te telefoneren … na een 10 tal minuten was MUG en ambulance aanwezig. Ewoud is na ± een halfuurtje weggevoerd naar het ziekenhuis maar toen was zijn toestand volgens de Chris (papa van Ewoud) stabiel en was hij voldoende bij bewustzijn.

 

Na dit oponthoud was de verslagenheid groot bij iedereen en iedereen was er ook van overtuigd dat verder spelen totaal geen optie was wat we ook niet gedaan hebben!!!

Bedankt aan de tegenstrevers (Madelon en Temse) voor hun hulp en begrip (@Ronny, wil jij dit overmaken aan beide clubs AUB?)!

 

Gisterenavond/nacht zijn er nog contacten geweest tussen Chris, Ewoud en enkele spelers en was de toestand OK!!!(bedankt Stefanie & Lau om me op de hoogte te houden). Er is beslist om Ewoud wel in het hospitaal te houden om verder onderzoek te doen.

Deze ochtend heb ik nog enkele berichtjes gehad met dezelfde tekenen en heb ik ook zelf met Ewoud getelefoneerd.

Ewoud voelt zich terug 100 % OK en de cardioloog die juist langs was geweest heeft verteld dat alles OK was/is maar dat er nog enkele testen dien te gebeuren om alles uit te sluiten.

Ewoud klonk terug Ewoud en alles zal goedkomen en dat is voor mij het allerbelangrijkste!!!

 

Ik wil oprecht iedereen bedanken bij dit zeer moeilijk moment dat zich heeft voorgedaan!!!

 

We hebben als club gisterenavond ook getoond waar de club voor staat …. Vriendschap, elkaar steunen, helpen, luisteren, lachen, er zijn voor elkaar …. !!! + tafeltennissen 

 

Ik vond het alvast zeer positief en een meerwaarde dat we als afsluiter met de aanwezige clubgenoten nog even hebben samengezeten zodat iedereen zijn gevoelens, emoties kon delen …. Nogmaals BEDANKT!!!

 

 

Afsluiten doen we met een positieve noot ….

 

De catering!!!

Stekkie en Marc hadden hun “most famous” bollen (boulettes) op de kaart geplaatst samen met frietjes van “den dries”  … Stekkie kwam binnen met een pot “bollen” om U tegen te zeggen en we hebben verhalen gekregen over hoe deze “bollen”  tot stand waren gekomen … wie er was in slaap gevallen toen deze aan het sudderen waren ? …. en om dit te bewijzen werden er ook meerdere foto’s getoond.

1 kg is genoeg voor 16 “bollen” en ik ben de kampioen om dit zonder weegschaal tot een goed einde te brengen dixit Stekkie …. Ik kan U vertellen 2 “bollekes”  de man is meer dan genoeg!!!

Door de situatie zijn de kookkunsten en de effort misschien te weinig naar voor gekomen ….. maar dat was zeker niet de bedoeling.

Bedankt Marc en Stekkie om de bar te doen en de innerlijke mens te versterken …. Het was lekker!!!!

 

E-Ploeg – Temse D                   12 - 1

 

Gestaakt bij een 12-1 stand. Wedstrijd zal niet herspeeld worden en blijft de stand 12-1 gehandhaafd.

 

 

Kruibeke D (D2-D2-D4-E0) - F-Ploeg          

 

Jelle Koklenberg            2/4                               

Joeri Vercauteren          1/4

Marc Segers                  0/4            

Yasmine Peeters             0/3            

 

Logische nederlaag tegen de waarschijnlijke kampioen.

Speciale vermelding voor Jelle die zelfs D2-speler Tommy Bauning klopte.

Invalster Yasmine deed het ook meer dan uitstekend en speelde een belle tegen Tommy en kon een setje meepikken tegen Joeri Stuer. Spijtig dat ze haar wedstrijd tegen Ine Bolsens niet kon/mocht betwisten.

 

 

Kruibeke F (E2-E4-E6-E6) - G-Ploeg            12 - 4         

                  

Rik Taffeiren                 2

Nele Maes                      1       

Tibo Duymelinck              1

Arne Jacobs                   0      

 

Kruibeke was deze speelweek duidelijk een maatje te groot want ook onze G-ploeg moest het onderspit delven tegen de plaatselijke kampioenenploeg.

Toch ook hier 6 belles met ook maar ééntje in ons voordeel.

“Gouwe ouwe” Rik was onze sterkhouder en won zowel van Maura Heyndrickx als Ilse De Wilde. Nele en Tibo konden elk éénmaal zegevieren. Tibo verloor spijtig genoeg wel 2 belles.

 

Terug naar Nieuws