Terug naar Nieuws

Speelweek-18 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

18e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Turnhout A (B4-B4-C0-D4) - A-Ploeg                    10 - 6

 

Stefan Snellinckx                    2

Joris Malcontent                     2

Jorik Maes                              1                          

Tom Van Den Broeck                1

 

Geen stunt voor onze A-ploeg. Ondanks het feit dat Turnhout met een D4-speler aantrad was er eigenlijk nooit uitzicht op puntengewin in de verre Kempen.

Dit komt vooral door het ultrasterke duo kopmannen (B4 spelers Michielsen en Boogers) die zeker tot de top in Landelijke behoren.

Onze uitblinkers waren captain Stefan en invaller van dienst Joris die elk 2 partijen konden winnen.

De prijzen zijn voor onze ploeg verdeeld in deze reeks en hoofdzaak is nu om iedereen scherp te houden voor de belangrijke eindronden.

 

 

B-Ploeg Forfait

 

Wetteren A (C0-C4-C4-D4) - C-Ploeg                           9 - 7

 

Guy Meerschaut                      4      

Theo Klomp                              1

Nele Van De Voorde                 1

Kurt Beghyn                             1

 

De clash tussen beide titelpretendenten is (jammerlijk voor ons) beslecht in het voordeel van de thuisploeg. Hierdoor komen beide ploegen op een gedeelde eerste plaats te staan … Het belooft nog spannend te worden. Gelukkig moeten Wetteren A en Stekene C nog tegen elkaar uitkomen …

De wedstrijd as spannend van begin tot het einde en werd dan ook nog eens gekruid met serieuze wedstrijd omwentelingen …

O.a. Theo verliest zijn laatste partij (tegen Edward Rogiers) met 17-15 in de belle …

Guy was nog eens in zijn dagje en dan weet je als tegenstrever hoe laat het is.

Bij de thuisploeg was misschien wel (D4-speler) Dirk Ydiers de matchwinnaar door één partijtje te winnen.

Deze nederlaag betekent nog geen man overboord want onze ploeg heeft nog steeds alles in eigen handen, maar dan mogen we geen enkele steek meer laten vallen …

Wordt vervolgd.

 

                  

D-Ploeg – Hamme B (B6-C2-C2-D2)             4 - 12

 

Robin De Boom                         2

Filip Mortier                            1

Ronny De Boom                         1

Stijn De Boeck                         0                

                                     

Voor de Hamse bezoekers stond er heel wat op het spel want bij winst waren ze nu reeds zeker van de kampioenstitel. Als je reeds zo vroeg kampioen kan spelen dan betekent dit dat deze ploeg duidelijk te sterk was voor iedereen.

Ook nu konden ze beschikken over een sterke B6-speler (Yannick De Kegel). Samen met routiniers Marc De Keyser en Danny D’Hollander en jeugdig toptalent Jan-Willem D’Hondt beschikken ze wel degelijk over een puike ploeg.

Bij onze ploeg toonde Robin dat hij wel degelijk nog een “potje kan tafeltennissen”. Stijn liet misschien wel de mooiste “knallers” van de avond optekenen maar dit was toch niet genoeg om een partij te kunnen winnen.

Na het vernemen van hun kampioenstitel kwamen nog heel wat Hammenaars afgezakt naar de Smash-Bar en werd hun titel op gepaste wijze gevierd.

Proficiat Hamme B met jullie oververdiende titel!

 

 

E-Ploeg – Egmont A (C4-D2-D6-E2)             3 - 13

 

Peter Daems                            2

Rik Taffeiren                          1

Arno Segers                                     0                         

Matthys Paelinck                      0

 

Door de vele onbeschikbaren trad onze ploeg aan in een ongewone opstelling.

Tegen de sterke bezoekers wisten we reeds op voorhand dat de kans op puntengewin uiterst gering was. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd want de stand stond reeds vrij snel  1-7.

Gelukkig kon sterkhouder Peter toch 2 overwinningen in de wacht slepen en was het een beetje onverwacht Rik die voor de derde overwinning zorgde. Toch wel een puike prestatie van hem.

 

 

F-Ploeg - Maldegem C (D6-E0-E2-E4)                      10 - 6         

 

Steven Ruys                             3

Joeri Vercauteren                   3

Jelle Koklenberg                      3

Arne Jacobs                                     1

 

Overwinning die zo goed als zeker het behoud verzekert.

Zowel captain Steven, Joeri en Jelle konden elk 3x prikken en dat is genoeg om te winnen. Spijtig dat Arne er maar één partijtje aan kon toevoegen. Dit is te verklaren door het gebrek aan training omwille van de voorbije examens.

 

Verslag Steven:

 

Sleutelmoment: Bij een 2-2 stand staat Joeri met 1 set en Jelle met 2 sets in het krijt. Mits de juiste coaching van ondergetekende én de juiste uitvoering van bovengenoemden keerden beiden de situatie volledig om en wonnen hun partij: 4-2 in plaats van 2-4. Een wereld van verschil!

 

Man van de match: Jelle Koklenberg

Iedereen weet dat Jelle niet meteen de meest vloeiende armbeweging heeft, maar ondanks zijn ietwat hoekige stijl weet hij soms heel aardige punten uit zijn bat te toveren. Het is duidelijk dat de enige overgebleven Koklenberg zich beter in zijn sas voelt, als hij goed gecoacht en aangemoedigd wordt. Dan groeit hij als het ware boven zichzelf uit. Of is het toch de nieuwe liefde in zijn leven die hem vleugels geeft?

 

Opvallend: 0 EURO, zoveel bedroeg de rekening van de bezoekende ploeg op het einde van de avond. Bedroevend en niet bevorderlijk voor het tafeltennis in het algemeen. Als kleine sport hebben clubs het sowieso al moeilijk om (financieel) te overleven. Als je bovendien dan nog eten voorgeschoteld krijgt na de match getuigt het van het minste respect en beleefdheid om op zijn minst 1 rondje te geven aan je tegenstanders.

 

Matchverslag:

Met een speeldag in een schoolvakantie is het steeds afwachten in welke formatie de tegenstander zal aantreden. Zo werd er met de opstelling van de thuisploeg gewacht tot het laatste moment. De keuze viel dan om voluit de kaart van de F-ploeg te trekken. Zowel E als F waren voor deze speeldag mathematisch nog niet zeker van het behoud.

De wedstrijd begon aanvankelijk heel gelijkopgaand: 2-2 na ronde 1. Daarna ging het in sneltreinvaart naar 6-2 en leek een definitieve kloof gemaakt. Bij 7-5 drongen de Meetjeslanders nog even aan maar door winst van zowel Joeri en Jelle kwam de verlossende 9 op het bord. Het was duidelijk dat bij de thuisploeg de jongens met de laagste ranking de betere prestaties neerzetten. Ondergetekende was niet in zijn gewone doen en kon met veel moeite 3 matchen binnenharken. Jammer dat Arne, de speler met het grootste potentieel en beste techniek de jongste weken het mentaal laat afweten. Slechts 1 match winnend afsluiten tegen een middenmotor in 4de provincale, kan en moet veel beter. Hopelijk komt er snel een ommekeer bij de jongste Jacobs. Door deze winst kan captain Joeri wel op zijn 2 oren slapen. Deze ploeg zal dit seizoen niet degraderen.

 

 

G-Ploeg – Hamme I (E6-E6-E6-NG)             9-7

 

Robbe Weemaes                      4

Sven Peeters                           3

Jeffry Ringoot                        2

Jarne Van De Walle                 0

 

Spannende wedstrijd die uiteindelijk nog in ons voordeel kantelde door winst van Sven en Robbe in hun laatste partij.

Op papier stonden dezelfde ploegopstellingen en ook in de praktijk waren de ploegen sterk aan elkaar gewaagd.

Robbe manifesteert zich steeds meer als kopman van de ploeg en het is superleuk dat een jeugdspeler zulke progressie maakt. Sven en Jeffry waren goed op dreef en zorgden voor de overige 5 winstpartijen.

Jammer dat Jarne niet kon zegevieren ondanks de (soms) mooie aanvallende winners. Hij zal ook zijn lesje geleerd hebben dat “slaan met de palet op de bil” verregaande gevolgen kan hebben …

 

 

H-Ploeg – Hamme F (E0-E2-E4-E4)             2 - 14

 

 

Thomas Laisnez                        1

Leen Vandenberghe                  1

Klaas Vandenberghe                 0

Kevin Vercauteren                   0

 

Onze H-ploeg was kansloos tegen de (meer dan waarschijnlijke) kampioenenploeg die ondermeer aantrad met routiniers Hilaire Straetman en Paul De Schoesitter.

Thomas en Leen konden elk toch een wedstrijd meepikken en konden alzo verlies met forfaitcijfers vermijden.

Terug naar Nieuws