Terug naar Nieuws

Speelweek 17 (VTTL 2017-2018) - Supersubs

Door Robin De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken
Het begon allemaal een paar weken terug toen president De Caluwé aan de alarmbel trok. Er dreigde immers forfait gegeven te moeten worden met zijn G-ploeg in 5de provinciale bij gebrek aan beschikbare spelers...

A-ploeg - Hasselt B: 12-4 (B6, C2, C4, C6)

Karel Piron 2
Jorik Maes 4
Tom Van den Broeck 3
Bart Van den Nieuwenhof 3
De klassementen van de bezoekers kom je eerder tegen in eerste provinciale of zelfs 2de. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hasselt de rode lantaarn draagt. Bij de thuisploeg werd er door personeelsgebrek een 4de man gezocht en gevonden in de persoon van Karel Piron, die na enkele seizoenen inactiviteit (éénmalig ?) zijn comeback maakte om zijn geliefde Sintpals uit de nood te helpen. Carlos werd zelfs meteen gebombardeerd tot stand-in captain bij afwezigheid van Stefan.
Geen spanning in deze wedstrijd waar enkel Nick Blokken (3/4) bij de bezoekers enig weerwerk kon bieden.

B-ploeg - Rooigem-Gent E (C0, C0, C2, C4): 8-8

Jeffrey Suy 3
Frederik Van Hoyweghen 2
Joris Malcontent 2
Robin De Boom 1
Heel wat meer spanning in deze wedstrijd waarbij onze B-ploeg nooit op achterstand stond, maar op hun beurt ook nooit verder kon uitlopen van de bezoekers. Vooral Ilias Koua was in zijn dagje en klopte 4 Sinpalsenaren. Door dit gelijke spel is de tweede plaats waarschijnlijk definitief gaan vliegen.

Zomergem A (C4, C4, C6, D0) - C-ploeg: 14-2

Guy Meerschaut 0
Theo Klomp 0
Nele Van de Voorde 0/2
Kurt Beghyn 2

Dit is wel dé verrassing van het weekend bij onze ploegen. Deze pandoering was niet meteen ingecalculeerd. Al zijn de wedstrijdomstandigheden in het lokaal van Zomergem altijd een beetje speciaal. Nele was eigenlijk ziek en hield het na 2 wedstrijden dan ook wijselijk voor bekeken. Theo begon vol goeie moed aan zijn eerste partij, maar verloor deze in de belle. In zijn volgende 3 partijen won hij geen enkele set meer. Guy was ook niet in zijn dagje en verloor 4x kansloos. Het enige lichtpuntje kwam van Kurt, die toch 2x kon prikken. Collectieve off-day dus voor onze C-ploeg die in deze competitie nog weinig te winnen of te verliezen heeft. 

Maldegem A (C2, C2, C2, C4) - D-ploeg: 13-3

Ronny De Boom 1
Stijn De Boeck 0
Filip Mortier 1
Laurens Raes 1

Ook hier was het scarten om aan 4 volwaardige spelers te geraken. Reservespeler Laurens werd bereid gevonden om een 2de keer dit seizoen aan te treden. Ronny had liever niet gespeeld, omdat hij in de volgende (vroege) ochtend op reis vertrok, maar bij gebrek aan personeel offerde hij zichzelf toch op. Op bezoek bij de autoritaire leider was er weinig eer te rapen. Ronny, Laurens en Filip konden elk 1 partijtje zegevieren. Stijn was duidelijk niet in zijn gewone doen want hij kon zelfs geen enkele set winnen tegen de Meetjeslanders. Volgende speelweek, thuis tegen Ninove zullen we nog eens alles uit de kast halen om het behoud te verzekeren.

E-ploeg - Sint-Niklase E (D6, E0, E2, E2): 14-2

Ewoud Jacobs 4
Peter Daems 3
Steven Ruys 3
Marc Segers 4

Om de rest van het seizoen niet in de problemen te komen, werd er geopteerd om de E-ploeg te versterken, met succes want na een moeizame start (4-2) werd het klasseverschil vrij snel duidelijk. Toch hadden we vooraf meer tegenstand verwacht van de hekkensluiters, waarbij de beste spelers misschien wel op de supportersbank zaten. Wim Van Daele verkoos na een zware verhuisdag om niet te spelen (en liever een Sinpalske te drinken) en Jitske Geerts moest aantreden in een andere ploeg. Ondanks hun niet-selectie kwamen beide toch hun team op verplaatsing aanmoedigen.
Dankzij deze gemakkelijke winst is onze E-ploeg zo goed als zeker verzekerd van een verlengd verblijf in 3de provinciale.

F-ploeg - Palaestra A (D6, D6, E4, E4): 11-5

Arno Segers 4
Jelle Koklenberg 2
Nele Maes 2
Arne Jacobs 3

Arno verkoos om in de F-ploeg te spelen en dat was een welgekomen versterking. Hij liet zijn 4 tegenstanders weinig hoop en klaarde de klus vrij gemakkelijk. Zijn teammaats volgden zijn goede voorbeeld tegen Palaestra uit Deinze dat op volle sterkte kwam afgezakt naar het Waasland. Vooral Arne toonde nog dat hij best wel over heel wat talent beschikt en tegen hoger geklasseerde spelers altijd net iets meer motivatie kan opbrengen.

Maldegem D (E6, E6, NG, NG) - Sint-Pauwels G: 5-11

Stefanie Van Hoyweghen 3
Walter Deprez 4
Yasmine Peeters 2
Robbe Weemaes 2

Dan toch 4 spelers! Door een beetje knip- en plakwerk in E en F kon Walter zakken naar de G-ploeg. Bovendien haalde Stefanie haar palet nog eens vanonder een dikke laag stof, zodoende hoefde er gelukkig geen forfait gegeven te worden. Met dank aan alle (reserve-)spelers die wilden invallen deze week! 
Walter liet zien dat 5de provinciale een niveau te laag is voor hem en ook Stefanie liet blijken dat ze nog niet veel van haar kunstjes verleerd is. Yasmine en Robbe zorgden er uiteindelijk nog voor dat er zelfs met 5-11 gewonnen werd in plaats van 16-0 ff.

Sint-Pauwels H - Rooigem-Gent M (E6, E6, E6, E6): 4-12
Albert Dombree 3
Jarne Van de Walle 1
Klaas Vandenberghe 0

Uiteindelijk was het enkel onze H-ploeg die niet volledig stond. Jammer voor kapitein Klaas, die met een volledig team alleszins meer tegenstand zou gegeven hebben aan de bezoekers uit Gent. Good-old Bert trok er zich allemaal weinig van aan en kon 3 partijen naar zich toetrekken. Een sportieve opsteker voor hem, die zo hopelijk een moeilijke periode achter hem kan laten. Misschien kan hij er nog een leuk seizoenseinde van maken. Jarne maakt duidelijk progressie en kon 1x juichen.
Terug naar Nieuws