Terug naar Nieuws

Speelweek-16 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

16e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Zele A (C0-C2-C2-C2) - A-Ploeg                 4 - 12                            

 

Stefan Snellinckx                    4               

Jorik Maes                              3

Tom Van Den Broeck                3

Bart VD Nieuwenhof                2

 

Opdracht meer dan volbracht !!!

Inderdaad, de thuisploeg trad aan zonder kopman Rik Saey en ook ouwe getrouwe Pierre kampt met ernstige knieproblemen … Dit scheelt natuurlijk een serieuze slok op een borrel maar toch moet je het altijd nog doen.

Captain Stefan trok de lijn van de laatste speelweken gewoon door en is echt sterk bezig. Ook Jorik, Tom en Bart waren bij de pinken en lieten voor de thuisploeg maar enkele kruimels over.

Toch opmerkelijk: bij een tussenstand van 4-6 kreeg de thuisploeg opnieuw een beetje moed maar deze werd snel in de kiem gesmoord want SinPals stak een tandje bij en werd het nog een 4-12 uitzege!

 

 

Meteor A (B6-C0-C0-C2) - B-Ploeg                      13 - 3

 

Robin De Boom                         2

Karel Piron                              1

Jeffrey Suy                            0      

 

Verslag Karel:

 

Op het scherp van de snee

Daar hadden de Meteorieten zich ongetwijfeld aan verwacht: een match op het scherp van snee. Toen ze slechts drie Sinpalzenaren zagen opduiken in de Recrean wisten ze al snel dat het een rustig avondje ging worden.

 

Jef & Robin geloofden toch volop in de zegekansen, en kozen er dan ook voor om ruim een uur op voorhand te arriveren om zich grondig voor te bereiden, met aangepaste sportvoeding (zie foto op FB). Ondergetekende profiteerde van het latere startuur om wat langer met de kids op de speeltuin te blijven plakken, en zag bij aankomst dat onze captain de bal aan het toetakelen was met zijn gevreesde voorhamer. En dat bleek ook in de match: ondanks een krakend lijf wist Robin er 2 te prikken, en snoepte zowaar voor het eerst in deze eeuw een set af van de autoritaire thuiskopman. Knap werk!

Jammer genoeg konden Jef en Karel geen rol van betekenis spelen, en zo stond na 3 uur spelen een duidelijke 13-3 op het scorebord. Geheel in lijn met deze bolwassing werden we naar de afdroogruimte (zie foto FB) verwezen. Symbolischer kan het haast niet.

 

Interessanter werd het echter na de wedstrijd. Tussen het Duvels genot door (eentje per gewonnen match) vroeg de thuisploeg langs haar neus weg of we geen goeie spelers op overschot hebben. Het is toch een opmerkelijke vaststelling dat meer en meer clubs moeite hebben om een volwaardige ploeg op papier te zetten, wat al te vaak leidt tot ploegen van 3 man.  

 

Na enkele boterhammen met préparé ontsproot er zich een interessant idee aan de aanwezige breinen: zou het niet veel beter zijn om, in lijn met Sporta, ook in de VTTL met 3 tegen 3 spelen? Want laat ons eerlijk zijn, het 4 tegen 4 systeem is verouderd: in welke hedendaagse competitieve sport moet je 4 à 5 uur aan de bak voor een competitiewedstrijd? 

De voordelen van kleinere ploegen zijn legio: Minder selectieproblemen, een dubbeltje dabei, minder kans op blessures en op een treffelijk uur terug thuis, wat de zondagen ook weer aangenamer maakt. Ik ben alvast fan, u ook?

Misschien eens een ballonnetje oplaten op de algemene vergadering van de bond?

 

 

Lobos A (C6-C6-D2-E0) - C-Ploeg                        2 - 14

 

Nele Van De Voorde                 4

Guy Meerschaut                      4

Kurt Beghyn                             3

Theo Klomp                              3

 

Van een goeie start gesproken!

Als je als ploeg onmiddellijk met een 0-6 tussenstand kan uitpakken dan geef je de tegenstanders weinig hoop …

Nadien kon de thuisploeg wel nog eventjes tegenspartelen maar daarna was hun liedje uit en kwamen er nog zware 14-2 winstcijfers voor de “kampioenenploeg?” op het bord.

De thuisploeg is spijtig genoeg een voorbeeld van een club die op korte tijd afgegleden is naar een status onder hun niveau.

 

 

D-Ploeg – Stekene D (C6-D0-D0-D2)          11 - 5

 

Koen Van De Walle                   4

Ronny De Boom                         4

Filip Mortier                            3                

Peter Daems                            0                                            

                 

Dit was een wedstrijd die voor alle zekerheid diende gewonnen te worden om het behoud definitief te verzekeren.

In zulke wedstrijden is het moment dan ook aangebroken om onze “luxe-invaller” van stal te halen.

Koen was opnieuw foutloos en heeft tot op heden nog geen enkele partij verloren in 2e provinciale.

Filip was nog maar net terug van hoogtestage en moest enkel Nic Gorleer de overwinning laten.

Peter moest spijtig genoeg ervaren dat na een aantal selecties in 3e provinciale het tempo iets hoger ligt in 2e provinciale.

Door deze zege is het behoud nog niet mathematisch verzekerd maar het is quasi onmogelijk dat zowel Olsene A als Stekene D deze achterstand nog kunnen ophalen.

 

E-Ploeg – Rooigem H (C6-D0-D2-D2)           2 - 14

 

Stijn De Boeck                        2

Yves Depre                              0

Arno Segers                                      0

Jelle Koklenberg                      0

 

Tegen de op één na beste ploeg (na het ongenaakbare Zele B) van de reeks kon enkel “invaller-van-dienst” Stijn een vuist maken. Vooral zijn zege tegen “materiaalspeler en nog zoveel meer …” Steff De Graeve zal veel deugd gedaan hebben.

Deze ploeg van Rooigem is misschien wel van een niveau voor een reeksje hoger en dan is het zeker geen oneer om tegen dergelijke ploeg te verliezen.

Door het verlies van Nova D en Kruibeke E blijft de kloof identiek.

 

 

F-Ploeg - Temse C ()                   7 - 9

 

Steven Ruys                             4

Marc Segers                            2

Arne Jacobs                                     1

Walter Deprez                        0

 

Verslag captain Steven:

 

In deze Wase derby werd er vooral bij de thuisploeg gewikt en gewogen om de juiste ploeg op te stellen. Gegokt en verloren zegt men dan want Temse ging met de 3 punten aan de haal na een close game.

 

Cijfers:

Sint-Pauwels F - Temse C : 7-9 (sets 31-27)

 

Arne Jacobs (E0) 1            Eric Verelst (E0) 3

Marc Segers (E0) 2            Jonathan Lagae (E0) 3

Steven Ruys (E0) 4            Bart Smet (E2) 2

Walter Deprez (E2) 0          Robin Thierens (E4) 1

 

Sleutelmoment:

Bij 6-6 staan Walter en Robin tegenover elkaar. Beide spelers hebben tot dan nog geen partij weten te winnen. De nestor van de thuisploeg was niet in zijn dagje en verloor. Zodat het 7-7 werd in plaats van 8-6.

 

Man van de match: Eric Verelst

In de allerlaatste wedstrijd behield de bezoekende kapitein zijn cool om met het kleinste verschil in de belle van Arne Jacobs te winnen en zo de zege te verzekeren.

 

Opvallend:

De Sinpalse captain Steven bleef foutloos en verloor zelfs geen setje. Jammer genoeg bracht dat dus geen puntengewin op.

 

Matchverslag:

Er zat best wel wat druk op de ketel, vooral bij de bezoekers die tot voor deze speeldag de voorlaatste plaats deelden met Sint-Niklaas. Sinpals van zijn kant wou deze partij winnen om de rest van het seizoen freewheelend uit te spelen. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op. Al had dat ook anders kunnen uitdraaien want Walter verloor de eerste partij in de belle nadat hij matchpunten had in de 4de set. Daarna ging het in sneltreinvaart naar 5-3, alle partijen werden immers in 3 sets beslist. Na de pauze kwam er meer spanning in de wedstrijden, enkel Steve Stunt denderde met overschot over de tegenstand heen. Bij 6-4 zat de thuisploeg nog op schema, maar toen verloor Arne in de belle van Jonathan na een beklijvende partij tafeltennis. Ook Marc Seut moest het onderspit delven tegen Eric, waardoor alles weer te herdoen was. Daarna verloor Walter de cruciale 13e partij. Steven hield de hoop nog levend, maar Marc kon zijn niveau niet meer opkrikken. De laatste match tussen Arne en Eric was geen goeie voor hartpatiënten. Na 5 sets telkens met 2 punten verschil, zorgde de Belgisch-Thaise veteraan voor de 3 broodnodige punten.

De Scheldeploeg pakte zo 3 op 3 in de belles en smaakte de nederlaag zuur voor Sintpals. Ook volgende week zal er voor onze F-ploeg niet veel inzitten, op bezoek bij de ongeslagen leiders van Erembodegem.

 

 

G-Ploeg – Stekene H (E4-E4-E4-E6)           8 - 8

 

Robbe Weemaes             3

Sven Peeters                  2

Erik De Caluwe               2

Dries Geusens                1

        

Stekene kwam naar SinPals afgezakt in toch wel een sterke opstelling nl. 3x E4 en 1x E6.

Onze start was verschroeiend en algauw stond het 6-2 en was het geloof in thuiswinst erg groot.

En toch … het is pas aan de meet dat de prijzen worden uitgedeeld.

De bezoekers startten een mooie remonte en kwamen 6-6 gelijk.

Bij 7-7 moesten Erik en Sven nog spelen om mogelijk verlies te vermijden.

Erik (in een doofstomme wedstrijd !) nam ruimschoots de maat van bezoeker Evrard Devos, Sven moest jammer genoeg de duimen leggen tegen Kenny Vereecken met 8-8 tot gevolg.

Opmerkelijk waren dus vooral de wedstrijden tegen bezoeker Evrard die duidelijk erg gespannen verliepen. Een beetje jammer toch …

 

 

H-Ploeg – De Rijdt Brakel C (E6-E6-E6-NG)          6 - 10

 

Kevin Vercauteren                   2

Jarne Van De Walle                 2

Leen Vandenberghe                  2

Klaas Vandenberghe                 0

 

Net zoals tijdens de heenronde eindigde deze wedstrijd met 6-10 verliescijfers.

Toch was er veel positiefs te zien bij onze thuisploeg.

Leen en Kevin waren zeker bij de pinken maar het meest opvallende was toch wel de progressie die Jarne gemaakt heeft. In tegenstelling tot vroeger weet hij momenteel wel zijn wedstrijd goed op te bouwen en weet hij steeds beter hoe een wedstrijd te winnen. Wie weet kan hij ook in de voetsporen van zijn vader treden …

 

 

Terug naar Nieuws