Terug naar Nieuws

Speelweek-15 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Ninove B: 15-1

(C0, C0, C2, C2) - (C4, C4, C2, E4)

 

Logische en ruime zege van onze A-ploeg tegen de rode lantaarn uit Ninove. Uiteindelijk ging alleen de allereerste wedstrijd van de avond verloren. Daarin moest captain Stefan zijn meerdere erkennen in Pieter De Vroe.

Verder kende onze eerste ploeg een rustige avond, al moest het nog 4 belles toestaan. Vooral de matchen van Stefan en Jorik tegen Wesley Van den Noortgate waren nog spannend tot het einde.

Volgende week krijgen onze jongens een ploeg van een heel ander kaliber voorgeschoteld. Dan staat de verplaatsing bij leider QLT op het programma.

 

Sint-Pauwels B - Sleidinge A: 6-10

(C4, C4, C6, C6) - (C2, C2, C4, C4)

 

Met het bezoek van de tweede in de ranking kondigde zich een zware avond aan voor onze B-ploeg. Sleidinge kwam met een sterkere ploeg op de proppen dan Ninove in eerste provinciale tegen ons A-team. Dan weet je dat het moeilijk zal worden.

De start was nochtans veelbelovend, met knappe overwinningen van Milan en Stijn tegen een C2 speler. Nadien namen de bezoekers het commando over om de wedstrijd helemaal naar hun hand te zetten. Ze pakten 6 winstpartijen op een rij, waardoor er halfweg een ruime voorsprong op het bord stond. Bezoeker Thomas Martens bleek in uitstekende doen en zorgde er met een klavertje vier voor dat de voorsprong niet meer uit handen zou gegeven worden. Theo milderde wel nog met 2 gemakkelijke overwinningen tegen Freddy Wegge en Jordy De Wulf. Captain Ronan bleef onder zijn gebruikelijke niveau en kon geen enkele keer prikken. Theo, Stijn en Milan pakten elk 2/4.

 

Olsene C - Sint-Pauwels C: 6-10

(E0, E4, E4, E4) - (D4, D4, D6)

 

Met het overlijden van zijn opa belde Wannes in laatste instantie begrijpelijk af. Daardoor zakte onze C-ploeg slechts met 3 spelers af naar Zulte. De hekkensluiter van de reeks zag zo zijn kansen groeien op puntenwinst. 

Vooral kopman Jens De Rijcke, die individueel aan een sterk seizoen bezig is, onderscheidde zich door zowel Steven als Yves over de knie te leggen. Enkel tegen Peter moest hij nipt de duimen leggen. Onze jongens lieten zich verder niet meer verrassen door de 3 andere tegenstanders waardoor er al bij al toch nog een gemakkelijke overwinning werd opgetekend.

 

Kruibeke C - Sint-Pauwels D: 8-8

(D4, D4, D4, E2) - (E0, E0, E2, E2)

 

Op papier zou het voor onze D-ploeg een onmogelijk opdracht worden om het verlies af te wenden, maar zoals reeds verschillende keren dit seizoen groeiden er enkele jongens boven zichzelf uit. 

Door verschillende afwezigen werd Marc Franckaert van stal gehaald om aan 4 spelers te komen. De start verliep moeizaam tegen de Scheldeploeg, enkel Jarne kon in de eerste ronde zijn partij winnen. Jarne kon er nog een mooi vervolg aan breien en ook invaller Marc kon in de belle een match naar zich toetrekken, waardoor de bordjes weer gelijk hingen. Toen ook Joeri begon te scoren laaide de hoop tijdens de rust op: 4-4. Na de kampwissel kwamen onze jongens zelfs op voorsprong door winst van zowel Jelle als Joeri. In de volgende match boog Marc het hoofd tegen Gert De Vleeschouwer (die 4/4 pakte) met het kleinste verschil. Dat had een beslissende kloof kunnen slaan, maar Kruibeke kwam weer langszij. Jelle en Joeri zorgden echter voor een nieuwe dubbele voorsprong: 6-8. Met de rug tegen de muur moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om onze D-ploeg van winst te houden. Daar slaagde Kruibeke dan ook in waardoor een billijk gelijkspel op het bord verscheen. Dat zorgde voor mixed feelings bij de ambitieuze D-ploeg. Blij voor de 2 punten, waar ze vooraf voor getekend hadden, maar toch ook ontgoocheling want winst lag misschien wel voor het grijpen.

Door deze draw haken onze jongens hun wagonnetje aan bij de middenmoot van het klassement, wat de hoop op het behoud levendig houdt.

Terug naar Nieuws