Terug naar Nieuws

Speelweek-15 (VTTL 2017-2018)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

15e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Meerdaal B (B4-B4-B6-C0)                    1 - 15

 

Jorik Maes                              1

Tom VD Broeck                        0

Bart VD Nieuwenhof                0

Stefan Snellinckx                     0

 

Deze ploeg van Meerdaal was ongetwijfeld één van de sterkste ploegen die ooit op bezoek zijn geweest in de SinPalse arena.

Gelukkig kon Jorik (vrij makkelijk) winnen van “dubbele meter” Kenny Beckers of anders stonden er forfaitverliescijfers op het bord en dit is nooit leuk.

Tom verloor jammer genoeg 2 spannende belles met 9-11 cijfers …

Tegen deze bezoekende ploeg was echter geen kruid gewassen en het is zeker niet verwonderlijk dat zij tot nu maar één puntje moesten prijsgeven.

Vooral de kopmannen Vanja Beerts (ex 1e nationale) en oude bekende Pascal Sterckx waren ongelooflijk sterk(x). Maar ook B6-speler Koen Popleu en C0-speler Kenny Beckers waren technisch sterk met allemaal een moeilijke en gevarieerde opslag. Dit was duidelijk 2e nationale niveau.

Volgende speelweek staat de belangrijke confrontatie met Salamander D op het programma. Bij winst schuiven we (definitief?) verder weg van de degradatieplaatsen.

 

 

B-Ploeg – Galmaarden B (C2-C4-C4)             15 - 1

 

Jeffrey Suy                            3/3

Joris Malcontent                     3/3

Robin De Boom                         3/3

Frederik Van Hoyweghen          2/3

 

Onze B-ploeg kon tegen een onvolledig Galmaarden B de verliescijfers van de A-ploeg omzetten in dezelfde winstcijfers nl. 15-1.

Van een echte wedstrijd was nooit sprake en op het einde was er wel wat concentratieverlies te merken bij onze spelers. Zowel Joris (zelfs zonder setverlies), Robin (speelde en won 3 belles) en Jeffrey waren foutloos. Enkel Frederik moest één verliespartij toestaan tegen C4-speler Joran Van De Walle.

Volgende speelweek wacht de moeilijke uitwedstrijd bij Galmaarden A. Eventuele winst houdt ons verder in koers voor de 2e plaats.

 

 

Sleidinge B (C6-C6-C6-D0) - C-Ploeg           8 - 8

 

Guy Meerschaut                       3

Nele VD Voorde                       2

Stijn De Boeck                        2

Theo Klomp                              1

 

Onze C-ploeg moest steeds in de achtervolging (tussenstanden 4-2, 6-4, 8-6 bewijzen dit ten volle). Guy en Nele moesten dus nog vol aan de bak om de nederlaag te vermijden en zij deden dit met verve. 8-8 en opdracht volbracht. Sleidinge B is duidelijk een lastige tegenstander voor onze C-ploeg want de heenwedstrijd werd tegen hen verloren met 10-6 cijfers. Vooral Bruno Oosters was opnieuw ijzersterk en lukte een mooie 4 op 4.

Stijn bewees dat hij ook in de C-ploeg wedstrijden kan winnen.

Theo beleefde een moeilijke avond maar zorgde toch voor de noodzakelijke 8e overwinning.

 

 

 

Sleidinge A (C0-C4-C4-D0) - D-Ploeg          10 - 6

 

Filip Mortier                           4

Yves Depre                              1

Ronny De Boom                         1

Peter Daems                            0

 

 

Op voorhand was het geloof in puntengewin niet zo groot maar uiteindelijk was dit een grote vergissing … Door de uitmuntende prestatie van Filip (4 op 4 en zelfs winst tegen C0-speler Geert Daemers) was eigenlijk alles mogelijk. Jammer genoeg kende ondergetekende een zelfde baaldag als Theo.

Door deze 4 op 4 veegde Filip de 0 van gewonnen wedstrijden in 2018 duidelijk weg!

Yves was sterk en won zelfs van C4-speler Stefan De Saedeleer!

Ook Peter acteerde niet op zijn gewoonlijke niveau.

De komende wedstrijd tegen Galmaarden C wordt steevast bepalend voor het verdere competitieverloop!

 

 

Lobos B (D0-D4-D4-D6) - E-Ploeg              12 - 4

 

Marc Franckaert                      3

Steven Ruys                             1

Marc Segers                            0

Joeri Vercauteren                   0

 

Onze E-ploeg had weinig in de pap te brokken tegen de 2e in de stand.

Enkel Marc F. kon na zijn blessure opnieuw aanknopen met een sterke prestatie. Enkel de plaatselijke kopman Farshid Sohulian was te sterk voor hem.

Volgende speelweek is er opnieuw een moeilijke confrontatie tegen Knal Deinze C geprogrammeerd.

 

Verslag captain Steven:

 

Verschillende onbeschikbare spelers in de D- en E-ploeg zorgden ervoor dat we in een minder sterke opstelling optraden als de voorbije speelweken. Zo kwamen Marc F en Marc S terug in de ploeg na een blessure en mocht Joeri voor het eerst dit seizoen in 3de aantreden. Die laatste ondervond meteen dat er duidelijk een niveauverschil is tussen 3de en 4de provinciale. Joeri was na een nachtje doorzakken toch al enkele uren wakker toen we in Lochristi (en dus niet Beervelde) aankwamen. Vooral tegen materiaalspelers Johan en Geert trok onze nachtbraker goed zijn streng. Meer dan enkele setjes winnen zat er niet in. Marc 'Seut' verging het niet veel beter. Zoals gewoonlijk veel grootspraak voor en na de wedstrijd maar aan tafel had hij weinig in de pap te brokken. Hopelijk krijgt hij binnen enkele weken wel de grote vorm te pakken. Bij kapitein Steve verliep het zoals het hele seizoen reeds, te wisselvallig. Sommige sets en matchen goed tot uitstekend, afgewisseld met zwakke periodes. De fysieke paraatheid speelt daarin zeker zijn rol, maar hij kan zich er niet achter blijven wegsteken. Het is zaak om de juiste focus een hele avond vast te houden. Marc 'Frutos' was de enige blauwhemd op niveau. Ondanks 2 kapotte knieën fietste hij naar 3 vrij gemakkelijke winstpartijen. Deze spelers 'lagen' hem duidelijk wel, maar toch, moet je het nog steeds afmaken. Zelfs tegen plaatselijke kopman Farshid leek hij na een 2-0 voorsprong even op weg naar winst, maar dat tempo kon onze kale knikker jammer genoeg niet vasthouden.

Opmerkelijk, thuisploeg Lobos bestond uit 3 mannen met baarden en was het opvallend genoeg moskeeganger Farshid die een gladgeschoren kin had!

 

 

Lobos C (D6-E2-E4-E4) - F-Ploeg                  10 - 6

 

Bram Geerinck                         3

Arne Jacobs                                     2

Walter Deprez                        1

Nele Maes                               0

 

 

Ook onze F-ploeg beet in het zand op bezoek bij Lobos C.

Erg positief was echter wel het heroptreden van Bram want hij was onmiddellijk goed voor een mooie 3 op 4. Enkel E4-speler Guy Pollie was te sterk voor hem. Hopelijk kunnen we de volgende speelweken nog beroep doen op hem want dit betekent voor onze ploegen een serieuze versterking.

 

Verslag captain Steven:

 

Het moet zo een kleine 2 jaar geleden geweest zijn dat Bram nog een competitiewedstrijd gespeeld heeft. Als invaller werd daarom verkozen om hem tegen Lobos in 4e te laten optreden. Dat hij dan meteen 3 wedstrijden wint tegen geen onaardige ploeg, dan heb je goede basiskwaliteiten. En eigenlijk moest Bram gewoon een full monty gescoord hebben maar in zijn 2de wedstrijd bleek een 2-0 en 9-3 voorsprong in de 3de set niet voldoende om het af te maken. Dat zal dan wel het gebrek aan wedstrijdritme zijn, wat niet meer dan logisch is. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog op hem rekenen. Met hem erbij zitten we iets ruimer in de beschikbare spelers en dat is geen overbodige luxe!

Voor 'kapitein' Nele is het een heel ander verhaal. Het is duidelijk niet haar seizoen en tegen Lobos konden zelfs extra supporters haar niet inspireren om een enkele partij te winnen. Iedereen is ervan overtuigd dat dit geen gebrek is aan talent. Een wekelijkse training zou haar niveau danig kunnen opkrikken. Echter ligt de focus dit seizoen bij haar ergens anders.

 

 

Zele E (E6-E6-NG-NG) - G-Ploeg                6 - 10

 

Robbe Weemaes                      3

Erik De Caluwe                        3

Sven Peeters                           2

Yasmine Peeters                      2

 

Nipte overwinning met Robbe en Erik als matchwinnaars.

Na een 2-2 tussenstand snelden we naar 5-9 cijfers en was de buit binnen.

Eindelijk nog eens een overwinning van één van onze ploegen tegen een Zeelse tegenstander.

 

verslag van Robbe

 

Na heel wat spannende wedstrijden boekte de G ploeg een mooie overwinning tegen Zele E, een op papier evenwaardige tegenstander. Erik en Robbe konden 3 wedstrijden winnen en Yasmine en Sven namen er elk 2 voor hun rekening. Door deze zege klimt de G ploeg naar de 4e plaats wat een goede prestatie is.

 

verslag Erik

 

Altijd plezant met combinatie oud(er) en jongeren op stap te gaan. Tijdens de rit hoor je dan dat de (oud)jes naar het WK wielrennen hebben gekeken terwijl de jeugd de namiddag anders hebben doorgebracht.

Robbe had blijkbaar geholpen bij een verhuis van familie terwijl Yasmine de cinema onveilig had gemaakt....dus ieder zijn pleziertje hé als voorbereiding op de match tegen Zele E.

 

Een frisse zaal, maar wel gezellig.

De start van Sven was zoals een wervelwind in geen tijd 0-3, de kapitein Erik dacht in set 1 hetzelfde te doen, maar had blijkbaar stevig tegenwind en verloor in de belle met 11-9...blijkbaar te kort aan competitieritme.

Ondertussen kregen we aangenaam bezoek van Didier Van Puyvelde die zijn pa (Theo) en ook St Pals kwam steunen.

 

Robbe verloor van een sterk spelende Arne en Yasmine nam de scalp van de nooit afgevende 80 jarige Theo Van Puyvelde nà een zeer spannende match en zo was het 2-2.

 

Sven en Erik wonnen en Robbe deed hetzelfde enkel Yasmine kon niet stunten, maar met tussenstand 3-5 zaten we op schema.

opmerkelijk is wel dat Theo het Robbe heel moeilijk heeft gemaakt, en Robbe in set 3 een 2-10 achterstand toch nog kon ombuigen in een 11-13 winst !!!

Goed voor het vertrouwen en de ingesteldheid van onze jeugd !

 

De jeugd kon nu een kloof maken indien ze beiden de overwinning konden binnenhalen. Yasmine deed dit vlekkeloos met 0-3. De match van Robbe tegen revelatie NG Maarten was om vingers en duimen af te likken.

met setstanden 11-5 6-11 15-13 12-14 en 9-11 zegt dit genoeg. En de kloof van 3-7 was een feit.  De druk voor Sven en Erik was weg !

 

Erik won met 0-3 terwijl Sven van ouwe taaie Theo in een vijfsetter verloor met 11-8.  Heeft Sven iets tegen vijfsetters.....????

 

Robbe zorgde voor het 9de winstpunt terwijl ook Yasmine het niet kon redden tegen een sterk spelende NG Maarten.

 

Sven verloor in een belle met 11-9 van Arne (die zelfs 3 op 4 behaalde !!) terwijl Erik met duidelijke 3-0 cijfers won van Theo. (de scheidsrechter was hier Didier...)

 

Al bij al een verdiende overwinning tegen toch een verrassend sterk team en zo staan wij toch op een mooi 4de plaats in het klassement.

Bedankt Zele , de lasagne nadien smaakte verrukkelijk, met een gezellige babbel tijdens de après tafeltennis.

 

 

H-Ploeg – Aaigem C (D6-E4-E6-E6)             6 - 10

 

Leen Vandenberghe                  3

Hans Pauwels                            2

Bert Dombree                         1

Klaas Vandenberghe                 0

 

 

Zeer degelijke prestatie van onze H-ploeg tegen Aaigem C dat aantrad met een D6-speler. Deze speler (Guido Bieseman) maakte uiteindelijk het verschil want hij won al zijn partijen. Leen was ook goed op dreef en verloor enkel van Guido. Zij was wel verantwoordelijk voor HET punt van de avond want 2 kantballetjes maken bij de eigen service … dat moet je kunnen!

 

Terug naar Nieuws