Terug naar Nieuws

Speelweek 15 (Speeljaar 2019-2020) - A-Ploeg

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Tecemo A (C0-C0-C2-C2) - A-Ploeg        7 - 9

 

Stefan Snellinckx             3

Bart Van den Nieuwenhof 3

Jorik Maes                       2

Frederik Van Hoyweghen  1

Verslag van Bart:

Terwijl alle ploegen vorige week hun laatste wedstrijd van de heenronde afsloten, kreeg deze bij de A-ploeg nog een staartje door een vervroegde wedstrijd in Tecemo. Fred was opnieuw chauffeur van dienst en kon zich een week na zijn coming out als "genre fluide" nog eens laten gaan met de auto-muziek. Op één week tijd hebben we zo één van de verste (vorige week Bilzen) en kortste verplaatsing (Mortsel) wel gehad en met een leuke beat (vooral die terugkerende baslijn hé Fred) gaat dat wat vlotter. Naar wekelijkse gewoonte werd er ook wat extra energie voorzien, deze keer had Stefan voor donuts gekozen en het mag gezegd worden, het viel zeker in de smaak. Uit onze testen van de heenronde komt de donuts bij de topper van lactose-vrije melk (merci Karel!) en wint het toch van de appelcake, bananentaart, frangipane, rijsttaart, speculaascake en zoveel meer...

 

Over naar het sportieve dan, na een mooie heenronde mochten we in deze wedstrijd geen misstap begaan tegen één van de 2 grootste degradatiekandidaten. We hadden een moeilijke start, Jorik acteerde niet op zijn normale niveau en verloor zijn 1e wedstrijd tegen een debutant in Landelijke (C2). Het werd ei zo nà zelfs een 3-1 achterstand, maar Stef haalde 2 matchpunten op in een 3e set om zo in de belle te winnen. Bij 2-2 stand staken we de koppen even bij elkaar, we wisten dat we vandaag ons wagonnetje niet aan de locomotief van Jorik konden hangen, dus we moesten onze rug rechten als ploeg.

Dat deden we ook met verve want in een team-effort werd er uitgelopen naar 3-9... het ongeruste thuisfront (Jeffrey en Karel) werd op de hoogte gebracht (zie foto) en toen was de heenronde ook voor de A-ploeg voorbij :) Fred en Jorik vonden het een gepast moment om even samen te experimenteren... ze namen een palet met lange noppen, zonder succes helaas. Ook bij Stefan en Bart was de drive wat weg (ondanks het geweldige support met "Let's go Bartje, Let's go", waarvoor dank) en zo werd er uiteindelijk afgeklopt op een 7-9 eindstand en dat blijven evenveel punten erbij natuurlijk.

 

Den après was opnieuw een topper, een geweldige zelfgemaakte lasagna werd ons voorgeschoteld, met een leuke extra touch wat champignons erin, al viel dat laatste niet helemaal in de smaak bij onze kopman die aan het betere peuter-en vis-werk begon om ze eruit te filteren. Het experimenteer-gedrag van Fred was nog niet helemaal gedaan, want in de terugweg wou hij even zien of hij een Kia kon laten patineren met 4 passagiers, het werd helaas een fail. Maar we werden wel mooi voor onze deur afgezet (niet zonder even stil te blijven staan bij een over the top versierd huis in kersttaferelen in Melsele).

Merci ploegmaats, het was een geweldige heenronde + 1, hopelijk volgende ja(a)r(en) op dezelfde manier verder en we moeten werk maken van die twitter-account (naam geven we nog niet vrij ;-) , voorlopig houden we het op #desfeerzitgoed ;-) Aan iedereen trouwens een prettig eindejaar en alvast  fantastisch 2020.

Terug naar Nieuws