Terug naar Nieuws

Speelweek 15 (2016) - VTTL

Door Administrator Met 0 Commentaren

15e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

 

A-Ploeg – Hoeselt C (B4-B6-C0-C4)                       4 - 12

 

Tom Van Den Broeck                2

Stefan Snellinckx                     1

Frederik Van Hoyweghen          1

Christophe Horemans               0

 

Voor het begin van de wedstrijd was er geloof in puntenwinst omdat de bezoekers aantraden met een C4-speelster. Echter de eerste wedstrijden van Katrien Van Doninck waren niet representatief voor een C4-klassement. Zij deed zowel Christophe als Stefan in het zand bijten. Als je daar dan 2 sterke kopmannen en 1 sterke C0-speler bijtelt dan weet je dat het moeilijk wordt. Tom kon na een moeilijke start toch nog tweemaal zegevieren. Stefan was uitstekend tegen beide B-spelers maar kwam spijtig genoeg iets te kort.

 

 

B-Ploeg – Lobos A (C2-C2-C2-C2)                          11 - 5

 

Kurt Beghyn                             3

Theo Klomp                              3

Guy Meerschaut                       3

Nele Van De Voorde                  2

 

Deze onderlinge strijd tussen de nummers 3 en 4 in de rangschikking maakte duidelijk dat onze B-ploeg wel degelijk dé nummer 3 is (na Stekene en Eeklo).

Lobos trad aan in hun gekende 4-tal en hadden nooit uitzicht op puntengewin. Daarvoor waren onze jongens (en meisje) duidelijk te sterk. Door deze zege zijn we zeker van het behoud (dixit Theo) …

Bij de bezoekers was het vooral Dimitri De Wilde die enig weerwerk kon bieden. Enkel Kurt kon hem kloppen.

 

 

Melsele A (C0-C0-C2-C4) - C-ploeg              5 - 11 

 

Robin De Boom                         3      

Laurens Raes                            3

Stijn De Boeck                         3

Jeffrey Suy                             2      

 

Opnieuw een puike prestatie van de C-ploeg die dan ook nog eens moest aantreden zonder sterkhouder Joris (ziekte).

Zo zie je maar hoe belangrijk het mentale is in tafeltennis want volgens de klassementen hadden we geen schijn van een kans … maar het tegendeel was waar. Iets over halfweg was de stand 1-9 in ons voordeel. Commentaar overbodig.

Enkel Bart VD Nieuwenhof was traditioneel goed voor een 3 op 4. Het was toch weer die dekselse Stijn die hem klopte … zelfs met 3-1 cijfers ! Van een giant-killer gesproken … Maar ook zijn ploeggenoten (Robin, Laurens en Jeffrey) deden meer dan hun duit in het zakje. Kortom, sterke prestatie !!

 

 

Kruibeke C (D0-D2-E4) - D-Ploeg                4 - 12

 

Tom Vercruyssen            3/3

Filip Mortier                   2/3

Peter Daems                   2/3

Kathleen De Wachter     1/3

 

Deze moeilijke uitwedstrijd verloor al zijn spankracht door het aantreden van de thuisploeg met slechts drie spelers.

Tom zorgde nog maar eens voor een full-monty. Filip moest zijn meerdere erkennen in Steven Janssens die zelfs 3x kon prikken. Peter en Kathleen zorgden voor de overige winstpartijen. Sint-Niklase B won eveneens waardoor de puntenkloof nog steeds 2 punten bedraagt.

 

 

 

Buggenhout B (D4-E0-E0-E4)  - E-Ploeg                 5 - 11

 

Steven Ruys                             4/4

Bram Geerinck                         4/4

Marc Franckaert                      3/3

Arne Jacobs                    0/4

 

Live verslag van captain Steven.

 

Ook deze week was het harken om 4 namen op het wedstrijdblad te krijgen. Met ondergetekende als enige 'vaste waarde' in de E-ploeg. Ik durf zelfs niet zeggen volwaardige ploeg, want Marc (blessure aan de bil), SS met een 'vuile' hoest en een kop vol snot, de niet-getrainde Bram en het debuut van jeugdspeler Arne in de E-ploeg.

 

Over de match zelf kunnen we kort zijn. Marc, Bram en SS lieten enkel setjes, als kruimels voor de thuisspelers, die toch in een stevige opstelling (Dirk D4, Erik E0, Etienne E0 en Rudolf E4) aantraden. Arne moest begrijpelijkerwijze leergeld betalen. Zo verloor hij in zijn eerste match een set zonder een punt te winnen (shame on you Erik). Nadien liep het vlotter voor de jongste Jacobs en kon hij enkele mooie punten scoren en zelfs een setje meepikken tegen de vuile plank van Rudolf. Uit voorzorg speelde Marc F zijn laatste partij niet meer, alzo: 5-11

 

Even een les fysica, iedereen weet ondertussen wel wat er gebeurt als je een mentosmuntje in een fles cola dropt... Een variant is Dafalgan (paracetamol) met RedBull. Ondergetekende leerde dit voor het eerst kennen in de horeca, een oppeppertje als je na 10u onafgebroken dienst even een dipje hebt, dan kan je daarna nog een uur of 5 verder. Staat niet op de dopinglijst, is geen drugs maar kan je wel een soort van euforisch gevoel geven, voor een gezond iemand tenminste... Als je ziek bent en je neemt bovenstaande combinatie helpt het je er enkele uren bovenop, om bijvoorbeeld een matchke pingpong te spelen. Nadeel is wel dat je nadien de man met de driedubbele hamer tegenkomt. Ik zal dus 2 dagen nodig hebben om te bekomen van dit gewaagde experiment. Voor alle duidelijkheid, lezers met een gevoelige maag raad ik dit ten zeerste af. Don't try this at home!

 

 

Merelbeke H (E2-E2-E4-E4) - F-Ploeg                   15 - 1                                      

 

Joeri Vercauteren                   1

Stefanie Van Hoyweghen          0

Marc Segers                            0

Rik Taffeiren                           0

 

 

Dit was zeker niet de beste prestatie van het jaar van onze F-ploeg. Tegen een ongeveer evenwaardige tegenstander (op papier) liepen we een zware 15-1 nederlaag op. Gelukkig kon Joeri voor één winstpartij zorgen waardoor er toch geen forfaitcijfers op het bord kwamen.

Blijkbaar was er ook nogal wat te doen over de “passage” van spelers/toeschouwers en ook de temperatuur was niet bepaald stabiel te noemen.

Kortom een wedstrijd om vlug te vergeten …

 

 

Wetteren E (NG-NG-NG-NG) - G-Ploeg                          4 - 12

 

Nele Maes                               4

Sven Peeters                           4

Leen Vandenberghe                  3

Klaas Vandenberghe                 1

 

Opnieuw een ruime zege voor onze G-ploeg op bezoek bij Wetteren E. Deze wedstrijd betekende ook het debuut van Klaas die toch éénmaal kon prikken.

Nele en Sven waren foutloos, Leen verloor enkel van Bart Michiels na een spannende belle.

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Nieuws