Terug naar Nieuws

Speelweek-14 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Ninove B - Sint-Pauwels A: 7-9

(C0, C2, C4, C6) - (B6, C0, C2, C4)

 

Het was knokken voor onze A-ploeg zaterdagavond op Ninove.  Aanvankelijk leverde dat ook resultaat op. Van de eerste 6 matchen werden er 4 in de 5de set beslist. Bart, Kurt en Jorik wonnen hun belle, Jeffrey verloor met 12-10 tegen kopman Jarno De Paepe. Zo stond er toch een 1-5 tussenstand op het scorebord. Onze jongens wisten toen al dat de Ninovieters zich met hand en tand zouden verdedigen en dat deze ruime voorsprong een vertekend beeld gaf.

Want nog voor halfweg verloren zowel Kurt als Jeffrey de volgende belles met 11-9. Waardoor de voorsprong al voor de helft was weggepoetst. Na de kampwissel was het alle hens aan dek maar invaller Kurt was bij de les en pikte zijn 2de winstmatch van de avond mee. Belangrijk want Jeffrey kon zich niet doorzetten op de andere tafel. Jorik verloor de volgende beklijvende vijfsetter tegen Wesley Van den Noortgate, gelukkig konden we rekenen op een oerdegelijke Bart om de krappe voorsprong in stand te houden. Met 7 op het bod kwam puntengewin nu heel dichtbij. Jeffrey verzekerde ons met zijn eerste zege van de avond van een gelijkspel maar daar kon man-in-vorm Bart geen vrede mee nemen en walste met een full monty over de tegenstand heen. Jorik zijn motor sputterde op het einde en bleef daarmee op 2 zeges steken.

 

Merelbeke G - Sint-Pauwels B:  5-11

(D0, D2, D4, D6) - (C4, C4, C4, C6)

 

Op bezoek bij rode lantaarn Merelbeke kende onze B-ploeg een rustige avond, al speelden de hekkensluiters met het mes tussen de tanden! Maar met 4 D-spelers versus 4 C-spelers weet je op voorhand dat het een zo goed als verloren zaak is.

Maar Merelbeke verdedigde zich dus met man en macht en dat resulteerde links en rechts toch in een winstpartijtje. Zo verloor Guy in de belle van D4 speler Xavier Quesada en kon Theo zijn noppen niet uitspelen tegen Tom Berckmans. Stijn moest ook diep gaan om 2 belles te winnen, terwijl Ronny op cruise control de tegenstand geen kans liet: 2-6 halfweg. 

Direct na de kampwissel bleven Stekkie en Klompie foutloos wat de partij deed verwateren. Guy verloor nog 2x en ook Ronny liet zich op een zeldzame counter betrappen. De meest standvastige speler vrijdagavond op Merelbeke (en eigenlijk al heel het seizoen) was Stijn die 4 op 4 scoorde.

 

Sint-Pauwels C - Meteor B: 16-0 ff

 

Sint-Pauwels D was bye

 

Terug naar Nieuws