Terug naar Nieuws

Speelweek-13 (VTTL Speeljaar 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Woensdagavond 17u, de mail staat klaar om het forfait te melden van onze C-ploeg. Door de onbeschikbaarheid van maar liefst 14 spelers over de 4 ploegen heen, was er geen andere optie meer dan onze ploeg in derde provinciale op te offeren. Gelukkig maakte reddende engel Stefan zich vrij, waardoor er met de pionnetjes kon geschoven worden.

Sint-Pauwels A - Maldegem A: 9-7
(B6, B6, C0, C0) - (C0, C0, C0, C6)

Onze A-ploeg behaalde zaterdagavond een prestigieuze zege door de scalp van de ongeslagen leider de pakken. In de aanvangsfase liep het gelijk op. Opvallend was dat onze kopman Tom geen verhaal had tegen Bernd Bracke. Nadien wist ons fanionteam echter 4 partijen na elkaar te winnen, waarmee we met een 6-2 voorsprong gingen rusten. Toen was al duidelijk dat Bart onze man in vorm was. Dat bevestigde hij door even later zijn derde winstpartij van de avond te scoren. Bij 7-3 leken dan ook de schaapjes op het droge, maar met de rug tegen de muur krabbelde de leider weer overeind, want onze beide B-spelers verloren hun partij. Reddende engel Stefan maakte het belangrijke 8ste punt tegen Tom, waardoor een gelijkspel al een zekerheid was. Maar onze A-ploeg rook bloed en wou meer. Bij 8-6 kietelde Maldegem even. De 2 laatste partijen werden immers beslist in de belle, waarbij Jorik nipt het onderspit moest delven en Tom alles uit de kan moest halen om de 3 punten veilig te stellen. Uiteindelijk een knappe en verdiende overwinning voor ons A-team, al stond leider Maldegem niet op zijn sterkst opgesteld. Over de afwezigen hoef je niet te palaveren, het zijn de spelers die er wel zijn die het moeten doen of zoals onze Tom altijd zegt: "Just is just". Zowel Tom, Jorik als Stefan wisten elk 2 matchen te winnen en zoals reeds vermeld, was Bart de primus van de avond met 3 streepjes achter zijn naam.

Sint-Pauwels B - Gemo A: 12-4
(C2, C4, C4, C4) - (C4, C6, D0, E0)

Gemakkelijke winst voor onze B-ploeg die door het geschuif met spelers Jeffrey mochten verwelkomen. Ook de bezoekers uit Geraardsbergen stonden niet met hun type-viertal opgesteld en dat zou zich laten voelen in de eindafrekening. Van meet af aan lieten onze jongens er geen twijfel over bestaan over de uitkomst van deze wedstrijd. Van 4-0 ging het naar 7-1 halfweg en was de spanning al helemaal weggeëbd. Nadien liet vooral de bezoekende kapitein Samuel Cauwel zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Enkel Theo wist hem te verslaan, al kwam ook Jeffrey heel dicht in de buurt. Full monty dus voor onze coach, Jeffrey en Milan elk 3/4 en captain Kurt zorgde voor de overige 2 winstpartijen. Zo blijft onze B-ploeg in de betere middenmoot meedrijven.

Wetteren B - Sint-Pauwels C: 9-7
(D0, D2, D4, D6) - (C4, D4, D4, E6)

Het scheelde dus niet veel of onze C-ploeg had de verplaatsing naar Wetteren niet gemaakt en ook de avond zelf verliep niet vlekkeloos. Co-piloot Ronny liet zich op een zeldzaam foutje betrappen en stuurde chauffeur Hans richting de Schooldreef in plaats van de Scheldedreef. Gelukkig liggen beide dreven dicht bij elkaar waardoor de vergissing geen gevolgen kende.
Pistol Pete maakte er in zijn eerste van de avond meteen een marathonmatch van tegen materiaalspeler Brecht, gelukkig met positief resultaat. Samen met de winstmatch van Ronny, zorgde dat voor een kleine kloof maar dat zou echter ook de enige keer zijn die avond dat onze C-ploeg op voorsprong zou staan. Steven en debutant Hans konden in de eerste helft geen vuist maken, wat resulteerde in een 5-3 achterstand aan de rust. Invaller Ronny bleef in de 2de helft de winstmatchen op cruise control aan elkaar rijgen terwijl E-speler Hans logischerwijs de wet van de sterkste moest ondergaan. Jammer genoeg kon een prima spelende Peter ook geen match meer winnen waardoor het verlies een feit was. Maar zoals Ronny terecht opmerkte: "We hebben toch 1 punt meer dan als we forfait zouden gegeven hebben". Of nog een citaat van Steven: "Om vanavond niet te verliezen had Ronny 5 matchen moeten winnen".

Nova D - Sint-Pauwels D: 10-6
(D4, E0, E0, E2) - (D6, E0, E2, E2)

Net als vorige week tegen Stekene moest onze D-ploeg de wet van sterkste ondergaan tegen co-leider Nova. Maar ook nu was het verschil beperkt. Na een mindere speeldag herpakte Wannes zich tegen Nova. Hij hield onze D-ploeg aanvankelijk naast (3-3) de koploper in 4de provinciale. Nadien verloren echter zowel Walter als Marc 2 keer op rij waardoor de achterstand onoverbrugbaar werd. Nadien konden Joeri, Marc en Wannes nog elk 1 partij winnen, wat te weinig bleek op puntengewin. In zijn laatste wedstrijd kwam het talent van Wannes nog eens bovendrijven, maar finaal moest hij toch de duimen leggen tegen de ervaring van D4-speler Bart Wauters, waardoor 10-6 cijfers op het bord kwamen.

 

Terug naar Nieuws