Terug naar Nieuws

Speelweek 13 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

13e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Dylan Berlaar B (B6-B6-B6-B6) - A-Ploeg              13 - 3

 

Jorik Maes                              2

Tom Van Den Broeck                1

Bart VD Nieuwenhof                0

Stefan Snellinckx                     0                

 

Opnieuw zware verliescijfers voor ons A-team.

Het is wel opvallend hoeveel verschil er bestaat in de prestaties thuis en op verplaatsing. Tegen deze ploeg (zelfs met een B4-speler) werd thuis een schitterend gelijkspel behaald en nu waren we kansloos …

Na 10 wedstrijden had enkel Jorik één partijtje kunnen winnen en was het reeds boeken toe.

De volgende wedstrijden zijn zeker nog van belang vooral in het teken van het spelen van de eindrondes. Opnieuw het winnersgevoel kunnen ervaren is superbelangrijk!

 

        

 

St.-Niklase A (C0-C2-C2-C4) - B-Ploeg       7 - 9 

 

Frederik Van Hoyweghen          4

Joris Malcontent                     3

Jeffrey Suy                             1                                   

Robin De Boom                         1

 

Nipte maar oververdiende zege voor onze B-ploeg tegen         de Klaasjes.

Blijkbaar was deze wedstrijd opnieuw een voorbeeld van “hoe het niet moet”.

Als je als tegenstander zelfs “ambras” kan maken tegen één van de sportiefste spelers van allemaal nl. Joris dan scheelt er echt iets aan je mentaliteit.

Jammer dat op deze manier een avondje ontspanning volledig verbrod wordt …

Zolang het bestuur niet ingrijpt zal dit probleem elke week de kop opsteken en dat kan echt toch niet de bedoeling zijn.

Frederik liet zijn klasse nog eens bewonderen en was goed voor een 4 op 4.

Zonder het besproken incident was Joris ook ongetwijfeld goed voor een voltreffer. Jeffrey en Robin zorgden voor de overige 2 winstpartijen.

Volgende week staat de confrontatie met kampioen Merelbeke C op het programma en hopelijk wordt dit wel een leuke pot tafeltennis!

 

 

 

Eikenlo B (C2-C4-C4-C4) - C-Ploeg              7 - 9

 

Theo Klomp                              3

Guy Meerschaut                      2      

Nele Van De Voorde                 2

Kurt Beghyn                             2

 

Na de eerste nederlaag van het seizoen (vorige week) was het toch een beetje afwachten hoe de ploeg zou reageren. Op bezoek bij Eikenlo B is nooit makkelijk maar na een spannende wedstrijd werden de punten toch mee naar huis genomen.

Zoals reeds het ganse seizoen was het collectief opnieuw belangrijk (iedereen won ten minste 2 partijen) en dan kom je reeds heel ver. Winnaar van dienst was echter Theo die voor de nodige 3e persoonlijke overwinning zorgde en hierdoor de driepunter op het bord plaatste.

Hopelijk is de trein opnieuw vertrokken voor een nieuwe zegereeks …

 

 

D-Ploeg – Merelbeke E (C6-C6-C6-D4)                 9 - 7 

 

Ronny De Boom                         4                

Filip Mortier                           3

Stijn De Boeck                        2

Jarne Van De Walle                 0

 

Door het doorschuiven van Peter naar de E-ploeg was er heel wat zoekwerk nodig om een 4e speler op het wedstrijdblad te noteren. Jarne (zoon van Koen) was onmiddellijk bereid om deze (zware) taak op zich te nemen. Chapeau.

Aanvankelijk had hij het wel moeilijk met het niveau maar tijdens zijn laatste wedstrijd liet hij toch enkele flitsen zien van zijn kunnen en won zelfs (met aanvallend tafeltennis) een setje.

Ondanks de moeilijke omstandigheden werd het nog een onvergetelijke avond want 9-7 winstcijfers, dat was echt onverhoopt.

Filip en (nieuwe dertiger) Stijn waren supergemotiveerd en zorgden mede voor dit prachtresultaat.

Door deze zege blijft de voorsprong op Olsene en Stekene voldoende groot om nog niet onmiddellijk in degradatiegevaar te komen.

 

E-Ploeg – Wetteren B (D4-D4-E0-E2)                            8 - 8

 

Arno Segers                                     3

Steven Ruys                             2

Peter Daems                            2

Yves Depre                              1

 

Onze E-ploeg is begonnen aan een reeks van wedstrijden die erg belangrijk zijn voor het proberen vermijden van degradatie naar 4e provinciale. Hiervoor wordt de hulp ingeroepen van Peter.

Het was een nagelbijtertje want beide ploegen waren echt aan elkaar gewaagd.

Bij ons was het vooral de ganse ploeg die de uitslag bepaalde, bij de bezoekers waren het vooral (ex C-speler) Dirk Ydiers (4 op 4) en de duidelijk ondergeklasseerde E2-speler Bart Vandewauw (3 op 4) die onder hun beidjes bijna voor alle winstpartijen (7 op 8) zorgden.

Volgende week staat misschien wel dé belangrijkste wedstrijd van de competitie op het programma nl. de uitwedstrijd bij Nova D !

Duimen dat o.a. Arno zijn huidig gemiddelde van 3 op 4 kan bestendigen!

 

Verslag captain Steven:

 

Met de komst van Wetteren trad de E-ploeg met hetzelfde kwartet als vorige week op Buggenhout aan (never change a winning team). Hoe lang is dat geleden dat we 2x met dezelfde ploeg na elkaar konden samenspelen? Vooral de deelname van Arno was enige tijd onzeker. Zijn lieftallige Cassandra vierde immers haar verjaardag op vrijdag. Gelukkig stelde onze man in vorm (Heeft Arno ooit beter gespeeld?) zich flexibel op om hun short-skiweekend met enkele uren vertraging in te zetten.

En dat bleek een goeie zet want voor de tweede week op rij was Segers junior de primus van de ploeg. Zoals reeds tig aantal keer op deze webpagina aangegeven, zeggen klassementen niet altijd alles. Wetteren stelde namelijk de ondergeklasseerde Vandewauw (E2) op. Daar kan je jezelf al eens aan mispakken! Deze Limburgse jongeman heeft dit seizoen, na een onderbreking van een 7-tal jaar, het batje opnieuw ter hand genomen en niet zonder succes! Als je weet dat hij voor vrijdag onder D4 geen enkele match verloren had. Tot hij kennismaakte met Arno de Geweldenaar. Daar was geen Bartkruid tegen gewassen.

De hele avond verliep de match eigenlijk gelijkopgaand. Toen de thuisploeg met 6-4 als eerste ploeg een kloofje wist te slaan zag het er rooskleurig uit. De Orchidee wiste echter meteen de Sintpalse voorsprong weer uit zodat we op 7-7 een onvervalste thriller kregen. Het zag er gelukkig snel naar uit dat onze E-ploeg niet zou verliezen want Pistol Pete haalde met 3-0 de trekker over tegen Patrick Gurny. Op de andere tafel had onze Yves het aanvankelijk goed onder controle tegen Dirk Ydiers, maar moest uiteindelijk jammer genoeg het hoofd buigen in de belle.

Alles bij elkaar een billijke en verdiende puntendeling. Na een intense, plezante en sportieve wedstrijd konden beide ploegen zich vinden in dit gelijkspel. De 2 teams beseften na afloop dat er nog geknokt zal moeten worden om het behoud te verzekeren. Zo staat er voor ons E-team volgende week een onvervalste degradatietopper op het programma, op bezoek bij Nova.

 

F-Ploeg – St. Niklase F (E0-E2-E2-E2)          8 - 8

 

Walter Deprez                        3

Joeri Vercauteren                   2

Marc Segers                            2

Jelle Koklenberg                      1

 

De F-ploeg volgde het voorbeeld van de E-ploeg en sloot ook haar wedstrijd af met een fel bevochten gelijkspel.

Bij een 3-7 tussenstand leek alles verloren maar dan verloren de onzen maar één partijtje meer en was de 8-8 stand een feit.

Uitblinker van de avond was een hoestende en proestende Walter die enkel de duimen moest leggen tegen E2-speler Aiden-Quin De Smidt.

Al bij al toch een belangrijk gelijkspel want bij verlies weet je maar nooit wat de toekomst brengt.

 

 

G-Ploeg -  De Pinte D (E2-E2-E4-E4)          2 - 14

 

Dries Geusens                         1

Rik Taffeiren                          1

Sven Peeters                           0

Jeffry Ringoot                        0

 

Onze ploeg vocht voor wat ze waard was tegen de ongeslagen leiders maar dit bleek spijtig genoeg onvoldoende om hun het vuur aan de schenen te leggen.

Dries zorgde onmiddellijk voor een knalprestatie door van E2-speler Jorg Nagel te winnen. Nadien namen bij hem de zenuwen iets te veel de overhand en kon hij geen partijtje meer winnen. Dit is ongetwijfeld nog een werkpunt voor hem maar talent bezit hij zondermeer.

Het was Rik die de 2e overwinning op zijn conto kon schrijven.

Sven en Jeffry konden spijtig genoeg geen partijtje prikken.

Ondanks het zware verlies was dit wel een leuke tafeltennisavond voor onze ploeg.

 

 

H-Ploeg (Algemeen FF De Pinte G)              

 

Terug naar Nieuws