Terug naar Nieuws

Speelweek 13 (VTTL 2017-2018)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

13e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Eikenlo A (B6-C0-C0-C0) - A-Ploeg                       13 - 3

 

Jorik Maes                              3

Tom VD Broeck                        0

Stefan Snellinckx                     0

Frederik Van Hoyweghen          0

 

 

Na de heenwedstrijd die overduidelijk in ons voordeel eindigde (13-3) vertelden we al lachend dat indien we in de eindrangschikking gelijk zouden eindigen met Eikenlo, we zeker onderling het verschil zouden kunnen maken …

Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde echter wel … 13-3 verlies op bezoek bij Eikenlo. Ondergetekende heeft dan toch reeds het saldo van de sets berekent en de eindsom blijkt 66/61 in ons voordeel te zijn … Oef!

Blijkbaar waren het toch wel speciale omstandigheden waarin deze wedstrijd werd gespeeld. Jorik bewees (zoals steeds) een echte kopman te zijn en verloor enkel van Geert Blomme.

Spijtig dat Tom 3 belles verloor, Stefan begon sterk tegen de plaatselijke kopman De Ghein maar verloor de belle, Frederik moest ervaren dat er wel degelijk een verschil tussen Landelijke en 1e provinciale is.

Volgende week kunnen we spijtig genoeg geen revanche nemen want dan komt nl. Salamander A op bezoek en dan weet je het wel …

 

 

B-Ploeg VRIJ

 

 

 

C-Ploeg – Aaigem A (C0-C6-C6-D2)             9 - 7

 

Nele Van De Voorde                 3

Guy Meerschaut                       3

Theo Klomp                              2

Kurt Beghyn                             1

 

Er was heel wat onzekerheid over de paraatheid van Nele omwille van haar polsblessure maar Nele bewees in deze wedstrijd tot wat ze in staat is nl. 3 op 4 en duidelijke winst tegen C0-speler Guido Van Duren.

Partner Guy was ook goed voor 3 op 4. Theo (2 op 4) en Kurt (1 op 4) zorgden voor de nodige winstpartijen voor de nipte 9-7 winst.

Opdracht volbracht en een prachtige  3e plaats in de rangschikking tot gevolg.

 

 

D-Ploeg – De Pinte A (C4-C4-C6-D0)          13 - 3

 

Robin De Boom                         4

Koen Van De Walle                   4

Stijn De Boeck                        3

Ronny De Boom                         2

 

 

Dit was misschien wel dé match van de waarheid voor de D-ploeg. Winst was een echte opsteker, verlies zou ons zwaar in de problemen brengen …

Het was echter snel duidelijk dat we geen schrik moesten hebben want halfweg stond het reeds 7-1. Na de koffie evolueerde de stand naar 9-3 en was het boeken toe voor de bezoekers.

Natuurlijk als je als ploeg in 2e provinciale over een C0-speler (in wording) Robin, een beresterke Koen Van De Walle (eigenlijk “dikke” C2-speler) en een uitmuntende Stijn (won in de nog maar pas gestarte terugronde al evenveel wedstrijden als in de totale heenronde) dan is het voor elke tegenstander bijna een hopeloze zaak.

En toch moeten we de volgende wedstrijden nog vol aan de bak want de onderlinge verschillen voor de degradatieplaatsen blijven heel klein.

Volgende speelweek is opnieuw superbelangrijk want dan staat de uitwedstrijd bij Lobos A op het programma!

 

 

Kruibeke E (D6-D6-E0-E0) - E-Ploeg          5 - 11

 

Peter Daems                            3

Yves Depre                              3

Arno Segers                                     3

Steven Ruys                             2

 

 

Verslag van captain Steven volgt nog.

 

Opnieuw een straffe prestatie van de E-ploeg!

Onze ploeg kon wel beschikken over een sterk spelende Peter Daems (3 op 4) maar ook Yves (opnieuw 3 op 4), Arno (3 op 4) en Steven (na zijn blessure een mooie 2 op 4) waren duidelijk bij de pinken.

Door deze overwinning staan we momenteel op een schitterende 6e plaats en is het behoud zo goed als zeker binnen.

 

Verslag captain Steven:

Soms kan je een ploeg opstellen in functie van de tegenstander. Zo werd in week 13 verkozen om hardhitter Segers jr. met de E-ploeg mee naar Kruibeke te nemen en materiaalspeler Matthijs met de F-ploeg te laten 'Djemmen' in Melsele. Met dubbel succes zo bleek.

Zoals verwacht, wachtte de Kruibeekse kapitein Wim 'Wouter' Boeykens ons met zijn harem op. Laat onze kopman Pistol Pete nu net schrik hebben van die harem. Vooral de prestatie van Ilse de Wilde van vorige week op bezoek bij de co-leider Knal Deinze stond nog op Peter's netvlies gebrand. Een gewaarschuwd man is er 2 of 3 waard want tot zijn eigen verbazing rijgde hij de scalp van alle 3 de dames, Iris, Ilse en Gitte aan zijn scalp.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met een 3-3 tussenstand na onder meer 3 belles. Met marathonmannen Yves en Peter in de ploeg weet je dat het dan laat kan worden, zeker als je zoals Kruibeke pas om 20u30 begint...

Na de openingsfase mochten Arno en Yves 2 keer aantreden en dat deden ze met brio. In geen tijd zetten ze Sinpals op een 3-7 voorsprong. Nadien won elk van ons nog 1 belle wat ons logischerwijs op een eindscore van 11 bracht. Dit was een mooie collectieve prestatie van de E-ploeg die de captain tot uiterste tevredenheid stemde. Ondergetekende maakte zelf na 2 maand blessureleed zijn comeback. Steve kan voorlopig nog niet stunten maar tegen Kruibeke wist hij toch mama Iris en dochter Gitte in te pakken.

Door deze 3-punter sluipen we stilaan weg uit de gevarenzone, al zal er nog verschillende keren gewonnen moeten worden om volledig zeker te zijn in deze reeks.

 

 

Melsele C (E0-E0-E2-E4) - F-Ploeg               7 - 9

 

Arne Jacobs                                     3

Walter Deprez                        3

Matthys Paelinck                      2

Jelle Koklenberg                      1

 

 

Onze F-ploeg volgde het goeie voorbeeld van vele andere St. Palse ploegen want ook zij konden winnen met nipte 7-9 cijfers.

Opvallend was wel dat onze 3e en 4e mannen (Walter en Arne) de matchwinnaars waren met elk 3 op 4. Matthys (2 op 4) en Jelle (1 op 4) zorgden voor de rest met winst tot gevolg.

Ook voor hen is het behoud zo goed als zeker.

 

 

G-Ploeg – Wetteren E (E6-E6-NG-NG)                 12 - 4

 

Robbe Weemaes                      4

Sven Peeters                           3

Yasmine Peeters                      3

Kevin Lossie                             2

 

Duidelijk geen problemen tegen de hekkensluiters want halfweg was het (zoals bij de D-ploeg) 7-1 in ons voordeel. Daarna werd het snel 9-1 en was de overwinning een feit.

Mooie collectieve prestatie met Robbe (full monty) toch als absolute uitblinker. Ook vader en dochter Peeters tekenden voor een mooie 3 op 4. Ook Kevin L. kon 2x prikken.

Deze G-ploeg moet op termijn ongetwijfeld kunnen  meestrijden voor een promotieplaatsje.

 

 

Hamme F (E4-E4-E6-E6) - H-Ploeg              16 - 0

 

Bert Dombree                         0

Hans Pauwels                            0

Thomas Laisnez                        0

Klaas Vandenberghe                 0

 

 

Dit is nooit leuk … verliezen met forfaitcijfers!

Natuurlijk is dit altijd mogelijk als debuterende ploeg tegen de 2e in de stand.

Spijtig toch dat Hans 2 belles en Thomas 1 belle verloren.

Volgende week zal het opnieuw moeilijk worden want dan komt kampioenenploeg Zele C op bezoek.

 

 

Terug naar Nieuws