Terug naar Nieuws

Speelweek-12 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Niklase B - Sint-Pauwels A : 4-12

(C2, C4, C4, E2) - (C0, C0, C2, C2)

 

Ons A-team heeft het nieuwe jaar goed ingezet met een gemakkelijke overwinning bij de buren in Sint-Niklaas. Het moet gezegd dat de getormenteerde thuisploeg niet op volle sterkte stond, waardoor de kansen op een zege voor onze jongens een stuk groter werden.

Bij de Klaasjes was het vooral een gemotiveerde Stijn Van Raemdonck die zich niet zomaar bij een verloren situatie neerlegde. Hij legde zowel Jeffrey, Jorik als Tom over de knie. Enkel tegen Frederik moest hij nipt zijn meerdere erkennen. Onze Fred moest op zijn beurt op de laatste nipper het hoofd buigen tegen (ex-speelster van Sint-Pauwels) Nele Van de Voorde. Haar partner Guy, ook al een ex-clublid van bij ons, bakte er zaterdagavond niet al te veel van en kon zelfs niet 1 set winnen. De winstverdeling was dus duidelijk: onze 4 jongens wonnen elk 3 partijen.

 

Sint-Niklase C - Sint-Pauwels B: 6-10

(C6, D0, D2, D2) - (C4, C4, C6, C6)

 

Ook ons B-team maakte de kortste verplaatsing van het jaar naar Sint-Niklaas. Bij de voorlaatste in de stand, waren ze eigenlijk verplicht om de volle buit mee te graaien. 

Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Theo en Kurt brachten onze B-ploeg telkens op voorsprong met dubbele winst tegen D2 spelers Aidan-Quinn Desmidt en Jelle Thierens. Maar de vrouwelijke tandem Kimberly Van Hecke-Jitske Geerts hingen de bordjes telkens weer gelijk door Stijn en Milan te verslaan 4-4 halfweg. Stijn was van zijn melk en verloor na de koffie kansloos van Jelle Thierens. Milan herpakte zich door Aidan-Quinn Desmidt te verslaan. Nadien vonden onze jongens het welletjes en spurtten ze met 4 overwinningen op rij naar de 3 welgekomen punten. Kurt verloor nog zijn laatste partij in de belle tegen Kimberly Van Hecke. 

Theo (ex-speler van Sint-Niklase) pakte een full monty, Kurt 3/4, Milan 2/4 en Stijn 1/4.

 

Sint-Pauwels C - Nova C: 5-11

(C6, D4, D4, E2) - (D4, D4, D6, D6)

 

Best wel een verrassende uitslag van onze C-ploeg, die het bezoek kreeg van Nova. Het klopt dat er geschoven werd met enkele spelers om alles in te zetten op onze D-ploeg, maar dan nog moesten onze jongens in staat zijn om minstens een punt af te dwingen. Misschien misten ze wel hun kapitein om het schip op koers te houden...

Invaller Marc Segers deed nochtans wat hij kon. Enkel pech hield hem van de winst tegen Eddy Van den Broeck. Nadien pakte hij wel, zonder genade, de scalp van Remi Vergauwen. Het waren vooral de gevestigde waarden Filip (2/4) en Yves (0/4) die het lieten afweten. Yves kampt al langer met fysieke kwaaltjes links en rechts. Daarbovenop speelde hij voor de eerste keer met een bril met dubbel zicht. Dat was duidelijk geen voltreffer. Daar zal hij nog enige tijd aan moeten wennen of opnieuw zonder bril proberen spelen. 

Wannes speelde zijn eerste 2 wedstrijden zonder meer goed. Naderhand ging het een pak minder vlot en frustreerde hij zichzelf tegen ervaren materiaalspelers zoals Remi en Eddy. Om die ouwe rakkers te kraken, is Wannes nog iets te groen. Tegen noppen moet je leren spelen, veel trainen én blijven proberen is de boodschap!

 

Sint-Pauwels D - Egmont B: 11-5

(D4, D6, E0, E0) - (D4, D4, E0, E0)

 

Er werd gekozen om de D-ploeg te versterken, om zo de waterkans die ze nog hebben om het behoud te verzekeren, niet zomaar weg te geven.

Joeri en Arne effenden meteen het pad naar een vlotte overwinning. Ook Peter en Steven deden hun duit in het zakje, waardoor de toon gezet was voor een zorgeloze avond. Halfweg stond het zelfs al 7-1. Enkel Arne moest zijn meerdere erkennen tegen de bezoekende kopman Jelle Meersschaut. Nadien kwam de zege niet meer in het gedrang met Joeri als exponent van de ruime winst. Alweer een mooie full monty voor de jonge papa die al een heel seizoen op een hoog niveau blijft acteren. Peter en Steven pakten 3/4, Arne hield het op één winstpartij. Dat frustreerde de kapitein zichtbaar en hij toonde zijn ontgoocheling dan ook iets te nadrukkelijk. Van de ploegverantwoordelijke verwacht je toch meer maturiteit. Vooral ook omdat er voor de ploeg een mooi resultaat werd behaald. Volgende week opnieuw alle hens aan dek met het bezoek aan rode lantaarn Ninove.

Terug naar Nieuws