Terug naar Nieuws

Speelweek-11 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Hamme B - Sint-Pauwels A: 5-11

(B6, C2, C2, C6) - (C0, C0, C0, C2)

 

Om de heenronde af te sluiten maakte onze A-ploeg de verplaatsing naar Hamme. De start verliep moeizaam en aanvankelijk was het Bart, met zeges tegen Luc Van Bogaert en Danny Van Gijsel, die ons in de wedstrijd hielden. Ondertussen hadden Tom en Jorik echter in een spannende belle (zijn er andere?) het onderspit moeten delven. Chapeau van Jorik dat hij überhaupt aan de match kon beginnen. Hij was pas enkele uren voordien geland na een wekenlange vakantie in Zuid-Amerika. Van Guatemala naar het Cesar de Golspark, het is eens wat anders!

Maar bij een 4-2 tussenstand vonden onze jongens het welletjes en werd er een tussenspurtje getrokken. De 8 volgende matchen werden allemaal gewonnen! De meeste weerstand bij de Wuitens kwam verrassend genoeg nog van C6-speler Luc Van Bogaert die zowel tegen Jorik als tegen Fred met 10-12 verloor na 5 sets. Bart liet nadien nog een full monty liggen tegen Danny D'hollander en Tom pakte nog een prestigezege tegen Nico Schelfhout, maar dat was enkel voor de statistieken. Tom 2/4, Bart, Jorik en Fred elk 3/4 zorgden voor de winstverdeling. Zo staat onze A-ploeg halfweg het seizoen op een 6de plaats in de rangschikking.

 

Galmaarden B - Sint-Pauwels B: 8-8

(C6, C6, D0, C2) - (C4, C4, C6, D6)

 

Vorige week moest onze C-ploeg in 3de provinciale de verre verplaatsing maken naar Galmaarden, deze week was het de beurt aan onze B-ploeg in 2de provinciale. Door omstandigheden maakten Stijn en Peter opnieuw hun opwachting in Vlaams Brabant. Geheel toevallig schreven ook bij de tegenstander 2 spelers van de clash van vorige week hun naam op het wedstrijdblad: Jeroen Schaillee en Erik De Smet.

Van meet af aan nam SinPals de wedstrijd in handen, onder leiding van Theo en Kurt. De voorsprong werd uitgediept naar 1-5 toen ook Stijn zijn eerste van de avond won tegen Filip Durant. Nadien leken de kansen zich echter te keren, want zowel Peter als Stijn verloren 2x op rij. Zo kwam de thuisploeg plots langszij. Kurt en Theo stelden echter snel weer orde op zaken: 5-7. Kurt verloor tot dan toe slechts 1 setje. Theo deed zelfs nog beter! 

Alles was nog speelbaar, maar toen Stijn zijn laatste match won, zag het er zeer rooskleurig uit. Peter ging echter voor de 3de keer die avond, kopje onder na 5 sets. Zuur voor onze D6-speler, maar ook knap dat hij zich zo verweerde in toch een reeks hoger dan hij gewend is. Onze 2 kopmannen zouden het wel afmaken, zo werd er gedacht, maar in tegenstelling tot hun vorige partijen verliepen de laatste partijen bijzonder moeizaam. Allebei ging ze zelfs met 3-1 de boot in, Theo tegen Jarne Rouckhout en Kurt tegen Filip Durant. Zo dwong Galmaarden in extremis nog een draw af en werd het voor onze B-ploeg toch een beetje een anticlimax. Kurt en co parkeren zich na de heenronde op een 7de plaats in het klassement.

 

C-ploeg bye

 

Sint-Pauwels D - Aalst D: 10-6

(E0, E2, E2, E4) - (D4, E0, E0, E0)

 

Op papier maakte onze D-ploeg geen kans tegen de bezoekers uit Aalst, maar ze wisten dit seizoen al meermaals te verrassen. Door de vrije speelweek van onze C-ploeg was er de mogelijkheid om te schuiven met spelers, maar captains (J)Arne besloten om op eigen kracht nog eens een stuntje uit hun mouw te schudden. 

Arne nam zijn ploeg op sleeptouw en zorgde meteen voor afscheiding. Ook Joeri lijkt onverslaanbaar op dit moment en zo stond het toch al vrij snel 4-2. Bij de fanatieke Ajuinen borrelden de frustraties soms op maar onze jongens lieten zich niet uit hun lood slaan. De kloof bleef de hele avond netjes op het scorebord en bij een 6-4 tussenstand drukten Jarne en Joeri alle hoop bij de bezoekers de kop in. Arne zorgde voor het 9de punt en Joeri maakte voor de 3de keer dit seizoen en voor de 2de week op rij zijn klavertje vier vol. 

Dankzij 3 ongeslagen matchen op rij, beëindigt het D(ream)-team de heenronde op de 9de plaats in het klassement.

Terug naar Nieuws