Terug naar Nieuws

Speelweek-11 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Zele A - Sint-Pauwels A: 10-6

(C0, C0, C0, C2) - (B6, B6, C0, C2)

 

Op bezoek bij Zele, kende ons A-team een weinig succesvolle avond. Van spanning was er van meet af aan weinig sprake. Al bood Tom VdB toch enig weerwerk tegen al dat Zeels geweld. Tom won zijn eerste match met de vingers in de neus tegen Stefan Neyt, terwijl Jorik op de andere tafel na een uiterst spannende belle nipt de duimen moest leggen tegen Laurent. Daar was de veer misschien al gebroken bij Jorik en zijn ploegmakkers, want zowel Jeffrey als Bart kwamen er in de eerste wedstrijden niet aan te pas. Tom speelde op zijn beurt een close game tegen Laurent, maar kon die wel winnend afsluiten, terwijl Jorik zijn veer nog aan het zoeken was tegen Stefan. Bart boekte een puike winst tegen Steven Vehent, maar Jeffrey kon nog niet overtuigen: 5-3 halfweg. Dat Jef en Bart nadien geen vuist konden maken, maakte de kloof onoverbrugbaar. Zeker toen Tom in de belle het onderspit moest delven tegen Steven. Jorik daarentegen had nieuwe energie getankt en stuurde Mathieu Van Damme het bos in. Nadien konden Jef en Bart weer niet overtuigen, waardoor het verlies een feit was. Dat Tom en Jorik de laatste matchen nog wonnen, was enkel voor de statistieken.

 

Rooigem-Gent G - Sint-Pauwels B: 12-4

(C4, C6, C6, D0) - (C4, C4, C4, C6)

 

De omstandigheden om in Rooigem bij dit weertype een tafeltenniswedstrijd af te werken zijn allerminst ideaal. Beginnen in een sauna en eindigen in een frigo, terwijl de vloer steeds gladder wordt, of zoals Guy het mooi verwoord: Dit is niet mijn zaal! Door het afhaken van Theo, moest Ronny tegen wil en dank met een aanslepende verkoudheid aantreden.

Geen suspens in deze partij, waarbij onze B-ploeg meteen tegen een 4-0 achterstand aankeek. Nadien kon captain Kurt 1x scoren en was het vooral rekenen op een sterk spelende Stijn, die al een heel seizoen de constante factor is in deze ploeg. Stekkie speelde 3 belles waarvan hij er 2 winnend kon afsluiten en de derde met 12-10 in de laatste set zag verloren gaan tegen Daan De Jaeghere. Ronny nam echter weerwraak tegen Daan door met dezelfde cijfers te winnen in de 5de en beslissende set. Maar met een 12-4 einduitslag was er weinig reden tot vieren achteraf.

 

Sint-Pauwels C: - HtB Lebbeke A: 7-9

(D0, D2, D4, D4) - (D0, D0, D0, D4)

 

Dat onze C-ploeg tot de 11de speeldag moest wachten om voor de eerste keer dit seizoen met hun type 4-tal aan te treden, is wel opvallend. Onze D-spelers konden bij winst tegen leider Lebbeke, haasje over spelen in het klassement.

Van bij de start was duidelijk dat het een match op het scherpst van de snee was. Peter verloor eerst nipt van Johan Van de Voorde en nadien kansloos van Patrick Van der Plas, terwijl Steven met anderhalf oog, met de vingers in de neus Patrick het nakijken gaf en na een remontada ook de scalp van Johan pakte. Yves, net terug van de Spaanse costa, kende niet de minste problemen tegen Koen Roggeman, maar moest tegen Roel Allaert wel alle zeilen bijzetten om de buit binnen te halen. En marathonman Filip (2u42min in Valencia) kon niet weerstaan aan de aanvalsgolven van Roel, maar herpakt zich toch vlot tegen Koen: 5-3 halfweg. Ondanks de vele complimenten van de doorwinterde toeschouwers, waarschuwde captain Steve voor opportunisme. Peter vocht voor wat hij waard was tegen het forehandkanon van Roel met negatief resultaat. Ondertussen reeg Steve Stunt een derde Lebbekenaar aan zijn degen. Yves zakte nadien volledig door het ijs tegen Patrick. Terwijl Filip alles uit de kan moest halen om Johan af te houden: 7-5! Zo een tussenstand doet je dromen, maar heb je nog niets in handen. De leider stond onder druk en moest de laatste 4 matchen winnen om op titelkoers te blijven. De kentering was echter reeds ingezet bij de vorige partijen en dat zag je ook in de 2 volgende wedstrijden, zowel Steven als Peter verloren in de belle, waarbij vooral het verlies van Pistol Pete tegen Koen een zure appel was om door te bijten, omdat hij een 10-7 voorsprong in de 5de set niet kon verzilveren. Plots stond het 7-7 gelijk en in de laatste 2 matchen zag je dat het vet van de soep was bij zowel Filip als Yves, met een ontgoochelde kapitein als gevolg. Alle credits aan Hof ter Burst die met de rug tegen de muur zijn blijven vechten.

 

Sint-Pauwels D - Sleidinge D: 12-4

(E0, E2, E2, E2) - (E0, E2, E6)

 

Sleidinge kwam met een onvolledige ploeg afgezakt naar Sint-Pauwels, waardoor er van spanning weinig sprake was. Toch probeerden vooral materiaalspeler Piet Spanhove en Pieter Matthys het onze jongens moeilijk te maken. Onze youngster Jarne stond echter pal en dat moet ook wel als je ambitie hebt om hogerop te geraken. Marc S 2/3, Joeri 2/3 en Arne 1/3 zorgden voor de overige winstpartijen.

 

Terug naar Nieuws