Terug naar Nieuws

Speelweek 11 (VTTL 2019-2020)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

11e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Bilzen A (B4-B6-B6-B6) - A-Ploeg               10 - 6

 

Jorik Maes                              3

Bart VD Nieuwenhof                2

Stefan Snellinckx                     1

Frederik Van Hoyweghen          0

 

Zoals een beetje gevreesd trad de thuisploeg aan met 4 B-spelers.

Aanvankelijk deden de onzen het meer dan voortreffelijk want een tussenstand van 2-4 deed heel wat hoop oplaaien.

Maar dan evolueerde de stand zelfs naar 10-4 in het voordeel van de thuisploeg dus 8 verliespartijen op een rij …

Jorik en Bart waren opnieuw top, captain (en bijna jarige) Stefan kon toch opnieuw een B6-speler prikken.

Spijtig dat Frederik zijn sterke start niet meer kan bevestigen. Dat is nu eenmaal sport.

Toch kan onze A-ploeg terugblikken op een fantastische heenronde. Een gedeelde 5e plaats in deze sterke reeks is boven alle verwachtingen.

 

 

Stekene C (C0-C0-C2-C4) - B-Ploeg                     8 - 8

 

Jeffrey Suy                            3

Tom Van Den Broeck                2

Joris Malcontent                     2

Guy Meerschaut                       1

 

Deze derby eindigde in een billijk gelijkspel maar iets over halfweg leken we, bij een 3-7 tussenstand in ons voordeel, toch goed op weg naar de overwinning …

Zo zie je maar dat de prijzen pas op de meet worden uitgedeeld …

Het was vooral de plaatselijke kopman Jeroen Buysse die ons de das omdeed. Hij scoorde een mooie 4 op 4 en samen met een eveneens sterke Manu De Puysselaer (3 op 4) zorgden zij onder hun beidjes bijna voor alle Stekense winstpartijen.

Wij konden rekenen op een sterk collectief met toch vooral Jeffrey als uitblinker.

Net als onze A-ploeg staat ook de B-ploeg halfweg maar deze reeks is zo evenwichtig dat zelfs het behoud nog lang niet zeker is.

De terugronde goed starten is de boodschap.

 

 

C-Ploeg – Gemo A (C2-C2-C4-D0)                4 - 12

 

Kurt Beghyn                             2

Stijn De Boeck                        1

Ronny De Boom                         1

Peter Daems                            0

 

Tegen een sterk en jeugdig Gemo A kwamen we duidelijk te kort. Vorige week wonnen ze zelfs van de toen nog ongeslagen leider Rooigem F. Dit zegt voldoende.

Minstens even belangrijk was de uiterst sportieve sfeer tijdens de wedstrijd. Door het forfait van Galmaarden tegen onze F-ploeg vond er dus maar één wedstrijd plaats en dit bevorderde zeker niet de ambiance in een spijtig genoeg kouwelijke zaal. Dit was te wijten aan een sputterende verwarmingsinstallatie.

Ondanks de zware nederlaag waren er toch heel wat wedstrijden op het scherp van de snee. Kurt sloot zijn avond af met een karrevracht aan “piet-punten” en won hierdoor van de sterke bezoekende kopman Diego Van Den Brande. Dixit Kurt was dit de eerste keer in zijn (reeds lange) carrière dat dame Fortuna zo aan zijn zijde stond.

Blijkbaar is de 6e plaats een constante voor SinPals want ook de C-ploeg bekleedt momenteel deze positie in de rangschikking.

 

 

Sterke Stut Oosterzele A (C6-D0-D2-D2) - D-Ploeg     11 - 5

 

Steven Ruys                             3

Yves Depre                              2

Joeri Vercauteren                   0

Marc Segers                            0

 

Verslag captain Steven:

 

De verplaatsing naar co-leider Sterke Stut A beloofde geen plezierreis te worden voor onze D-ploeg. Dankzij 'Waze' geraakten we toch ruim op tijd op onze locatie, al was het toch nog even zoeken naar een geschikte parkeerplaats op de eivolle parking.

 

Als je weet dat onze best gerangschikte speler op papier zwakker was dan de minst geklasseerde speler van de tegenstander dan verwacht je gewoon een afslachting.

 

In zijn eerste partij kwam Steven vrij vlot 2-0 en 10-8 voor. Tegenstander Evert gaf geen cent meer om zijn kansen en gaf met een recreantenopslag de match weg. De bezoekende kapitein had zich hieraan niet verwacht en miste onverwachts. Sterker nog, daarna was Steven zo van zijn melk dat hij de derde en ook de vierde set verloor. Met de opgebouwde grinta door de gedachte aan het missen van het weggegeven punt (en match) haalde Steve Stunt dan toch de trekker over in de beslissende set. Yves was nog niet onder stoom tegen Jelle en verloor, net als Joeri en Marc die hun meerdere moesten herkennen. Nadien won ondergetekende vrij vlot van Jelle en moest Yves zijn partij zelfs niet uitspelen tegen Evert. Halfweg de vierde set hield de kapitein van de thuisploeg het voor bekeken: 3-3.

Marc vocht (tevergeefs) in zijn volgende partij tegen tegenstander Tim en het net. Dat zou niet voor het laatst zijn die avond. Joeri kon geen vuist maken tegen de alles controlerende Sebastiaan: 5-3 halfweg. Na de koffie keerde het net zich opnieuw tegen Marc terwijl Joeri meer verdiende tegen Jelle. Nadien maakte Yves met zijn favoriete spelletje tegenstander Tim helemaal dol. Steven scoorde op de andere tafel welgeteld 8 punten in 3 sets tegen de plaatselijke kopman Sebastiaan: 8-4.

In de laatste ronde kan Marc zich niet doorzetten tegen Jelle en ondervond Joeri opnieuw hinder van een oude blessure. Dat baart de kapitein van de D-ploeg toch enige zorgen. Een lange inactiviteit kunnen we missen als kiespijn. Gelukkig volgt er nu een winterslaap van 1 maand. Hopelijk is rust en kine voldoende om zijn blessure te laten helen.

In de laatste 2 matchen moest ook Yves zijn meerdere erkennen in Sebastiaan (4 op 4). Steven nam dan weer de maat van Tim en kon zo met een 3 op 4 toch terugblikken op een geslaagde avond. Maar dat bleek dus onvoldoende om Sterke Stunt punten af te snoepen.

Zo staan er na de heenronde met Erembodegem, Olsene en Oosterzele 3 ploegen met evenveel punten aan de leiding in derde D.

 

 

Maldegem C (D6-D6-E2-E2) - E-Ploeg                   13 - 3

 

Robbe Weemaes                      1

Walter Deprez                        1

Rik Taffeiren                          1

Jelle Koklenberg                      0

 

 

Opnieuw zware verliescijfers voor onze E-ploeg.

Gelukkig voor ons is er maar één daler in deze reeks want anders …

Hopelijk kunnen we in de terugronde het tij een beetje keren.

 

 

F-ploeg (Forfait Galmaarden E)

 

 

Terug naar Nieuws