Terug naar Nieuws

Speelweek 11 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

11e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Rooigem C (B6-B6-B6-C0)                     6 - 10

 

Tom Van Den Broeck                3

Jorik Maes                              2                         

Bart VD Nieuwenhof                1

Stefan Snellinckx                     0                

                  

Ook tegen Rooigem C werd het een nipt verlies met 10-6 cijfers.

Ondanks het verlies was er wel de sterke prestatie van Tom op te tekenen. Hopelijk is dit niet éénmalig en kan Tom ons in de terugronde mee over de streep trekken.

Stefan kon spijtig genoeg op zijn verjaardag niet excelleren.

Na de wedstrijd was de sfeer echter opperbest en was de avond van de “jeneverkes” een voltreffer. Dit typeert toch wel onze club nl. dat ook de “après ping-pong” belangrijk is.                                            

 

 

B-Ploeg – Temse A (B6-C2-C2-C4)               13 - 3

 

Jeffrey Suy                            4

Joris Malcontent                     4

Karel Piron                               4

Frederik Van Hoyweghen          1

 

Verslagje Karel:

 

B-ploeg veegt de vloer aan met Temse A:13-3.

Van meet af aan maakte ons viertal duidelijk dat er voor de bezoekers niets te rapen viel in de SinpalsArena. Speciale vermelding voor Jeffrey die als een bezetene door de wedstrijd raasde en slechts één luttel setje moest prijsgeven.

 

 

C-Ploeg – Erembodegem A ()              10 - 6

 

Guy Meerschaut                       3

Nele Van De Voorde                 3

Theo Klomp                              3

Kurt Beghyn                             3

 

Verslag heenronde door Theo:

 

Sint-Pauwels C herfstkampioen van de armoede

 

Bij aanvang van het seizoen waren er twee topfavorieten om kampioen te worden in 2de b, respectievelijk Stekene C en Ninove B.  Beide ploegen konden B spelers opstellen of voormalige B-spelers.  De strijd om plaats drie zou gaan tussen Eeklo B, Wetteren A en ons Sint Pauwels C.

Week 1 Het seizoen voor Sint-Pauwels C ging vlot van start, meteen gaan winnen (7-9) tegen titelpretendent Stekene C.  Hier toch de kleine bemerking dat Stekene C om dat moment niet over hun sterkste opstelling konden beschikken en een D0 ipv C0 moesten opstellen.

Week 2 kwamen de mannen van Eeklo B op bezoek, goede ploeg, maar die week was er geen kruit gewassen tegen de C ploeg 15-1 werd het.  Eeklo B trad aan met exact dezelfde klassementen als de c ploeg, dus puike prestatie van “the mates” (kan men dit stellen met een vrouw in het team)

Week 3 op bezoek bij de volgende aanspraakmaker op de titel Ninove B.  Ze brachten nog een behoorlijke opstelling op de planken (C2-C2-C4-C6), maar als je weet dat het eigenlijk (C0-C0-C2-c2) had moeten zijn (de 2 C0-en die voormalige B-spelers zijn “Nico Panis en Stefan Van Schepdaal”). De Ninovieters werden vakkundig de pan in gehakt en keken met lede ogen aan hoe er een 4 -12 op het bord kwam.

Na week 3 telden we negen punten, waar we dachten en hoopten op drie.

Week 4 naar Galmaarden A, een ploeg die vanwege de grote leegloop zichzelf moet heruitvinden. Ze stelden niet teleur, met 3 x C4 en C6 gaven ze veel weerstand, maar ging de winst naar Sint-Pauwels met 6 – 10.

Na week 4 begon de armoede toe te slaan

Week 5 C – Lobos A (C6-C6-D4)
FF van de kopman Quinten C2, dus stonden we Kurt af aan de B ploeg en speelde met Jarne Van de Walle. Uitslag 10-6 in ons voordeel.

Week 6 Knal B – C (C4-C4-D0-D2)
lastige avond voor de ploeg, maar mede door de zwakke opstelling werd er toch vrij makkelijk gewonnen. Knal B kan voor de duidelijkheid veel sterker staan bijv 3 x C2 en C4

Week 7, yes een topper, tegen het ook nog ongeslagen Wetteren A, die op dat moment wel een iets makkelijker parcours hadden dan de C-ploeg.  Helaas werd het nooit geen topper, want Edward Rogiers deed niet mee, dus speelde we tegen C0-C4-D4-E2. Dus een topmatch werd het nooit, zeker niet omdat Wim Heirman (voormalige B-speler) zijn dagje niet had.  Uitslag 12-4

Week 8 bracht ons naar de Pinte A. Tja je kunt het al raden C2-C4-C4-E2, ook hier werd geopteerd voor een invaller (wegens ziekte), maar speelde we weeral tegen een zwakkere ploeg dan voorzien.
resultaat 3-13.

Week 9 een thuiswedstrijd tegen het voor onze ploeg lastige Sleidinge B (geef ons maar de A ploeg).
Maar we mochten nog een vol aan de bak (C4-C4-C6-D0), het is waar D0 had ook een C-speler kunnen zijn.  De winst kwam nooit in het gedrang 10-6

Week 10 was een uitje naar de hekkensluiter in onze reeks, zorgen maakte we ons niet, dit varkentje zouden we wel wassen.  Nadat we de opstelling zagen, besloten we toch Kurt maar naar de B ploeg over te hevelen en Stefanie in de gelederen te omarmen (wie wil niet met twee vrouwen in de ploeg spelen).  Oh ja de opstelling van Maldegem B “C6-D2-E2” en als je weet dat ze eigenlijk C2-C4-C6-D2 kunnen opstellen….. De winst was er natuurlijk voor de C ploeg 4-12

Week 11, Thuis tegen Erembodegem A. Dit gaat een lastige wedstrijd zijn, goede spelers met veel variatie. 
Erembodegem A kwam met de spelers waar we op hoopten, zodat we deze keer er wel vol voor moesten spelen.  De overwinning is nooit een probleem geweest, 12-4 voor ons Sint Palskens.
we pakten alle vier drie matchen, de tegenstander pakten er elk één.
Maar niet het  op voorhand weten dat je toch wint… Het is prettig er voor te spelen, er voor Te vechten, heerlijk.

 

Wat kunnen we stellen na de heenronde. 4 punten voor op nummer 2 Wetteren A en 5 punten  op de nummer 3 Stekene C. en Ninove B. Dat ziet er heel erg veelbelovend uit.
Zijn we al kampioen, natuurlijk niet, er kan nog van alles misgaan.  Sint Pauwels heeft al wat blessureleed gehad, gelukkig bleef de C ervan gespaard.  Het is een feit we zijn zeker geen slechte ploeg en natuurlijk vinden veel ploegen ons een lastige ploeg om tegen te spelen. We zijn vooral een homogene ploeg, die wekelijks weten dat ze moeten spelen.  Die zich engageren voor 22 wedstrijden.  Kampioen worden kun je misschien wel door engagement, wilskracht en degelijkheid. Guy, Nele, Theo speelde 11 wedstrijden in de C ploeg, Kurt kan er daar 8 aan toevoegen.  Bij Kurt waren dat eigenlijk 10 wedstrijden, maar we stonden hem 2 keer af aan de B-ploeg, omwille van de zwakte van onze tegenstander.  Wij als ploeg ervaren deze reeks een beetje als kommer en kwel, maar gelukkig hebben we nog humor en dat nemen we dan erg serieus.  De rest is om te lachen.

 

Op naar de terugronde…. met als eerste wedstijd Stekene C… daar doen we het voor.

The lady and the veterans.

 

 

Gemo A (C4-C4-D0-E6) - D-Ploeg                9 - 7 

 

Ronny De Boom                         3

Filip Mortier                           2

Stijn De Boeck                         1                

Peter Daems                            1

 

Opnieuw net niet …

Bij het doorgeven van de opstellingen zagen we dat de plaatselijke kopman (Diego Van Den Brande) omwille van werkverplichtingen niet kon aantreden. De thuisploeg opteerde voor een E6-speler om hem te vervangen.

Hierdoor koesterden we de hoop om toch minstens een gelijkspel uit de brand te slepen.

Deze vlieger ging niet op mede door het sterke optreden van D0-speler Anthony Ostijn. Hij beleefde de avond van zijn leven en liet zien wat hij eigenlijk in zijn mars heeft. O.a. een “wereldbal” op het einde van zijn wedstrijd tegen Stijn was echt weergaloos!

Ondanks de nederlaag blijft de kloof met Olsene A en Stekene D even groot.

Wat wel opviel deze avond was het verschijnsel van de “vliegende schotels” in de zaal. Jammer dat hierop niet wordt gereageerd door de plaatselijke bestuursleden …

Onze positie in de rangschikking biedt nog alle perspectieven want de kloof met de 5e bedraagt amper 2 punten …

 

 

Hamme D (D0-D0-D0-D2) - E-Ploeg                      14 - 2

 

Jelle Koklenberg                      1

Marc Franckaert                      1

Yves Depre                              0

Arno Segers                                     0

 

Zware verliescijfers tegen een ploeg met heel wat ervaring. Zowel Francois Van Dender, Johan Van Hecke, Erik Verdonck en Igor Van Assche hebben al heel wat tafeltennisseizoenen op hun teller staan.

Ondanks het feit dat er toch heel wat belles betwist werden (8 in totaal waarvan Yves er 3 voor zijn rekening nam) konden we nooit aanspraak maken op een eventuele puntendeling.

Marc F. en Jelle konden ex C-speler Igor wel verslaan maar dit waren spijtig genoeg de enige winstpartijen voor onze E-ploeg.

Het belooft in de terugronde nog een bitsige strijd te worden met vooral Nova D als medeconcurrent.

 

 

Ouwegem A (D6-E2-E2-E2) - F-Ploeg            7 - 9

 

Steven Ruys                             4

Marc Segers                            2

Joeri Vercauteren                   2

Arne Jacobs                                     1

 

Nipte winst tegen een voor onze club vrijwel onbekend Ouwegem A.

Captain Steven had na wat denk –en puzzelwerk zichzelf in de F-ploeg geplaatst en dat bleek een goede zet want hij verloor geen enkele partij en was dé matchwinnaar voor zijn ploeg.

Ook Marc S. en Joeri waren behoorlijk op dreef en wonnen elk 2 wedstrijden.

Jammer dat Arne niet in supervorm verkeert.

 

Onze F-ploeg presteert dus uitstekend en zal dit jaar zeker geen degradatieproblemen kennen.

 

Egmont D (E6-E6-NG-NG) - G-Ploeg           3 - 13

 

Sven Peeters                  4

Robbe Weemaes             4

Rik Taffeiren                 3

Jeffry Ringoot               2

 

Weinig of geen problemen voor onze G-ploeg om de punten mee naar SinPals te nemen.

Vrij vlug stond er een 2-10 tussenstand op het scorebord en behaalde onze ploeg haar 7e overwinning in de heenronde.

Zowel Sven als Robbe verloren zelfs geen set! Het wordt steeds duidelijker dat Robbe ook tijdens competitiewedstrijden zijn talent etaleert. Hopelijk is dit voor hem de springplank om verder door te groeien naar de hogere ploegen.

Ook Rik en Jeffry waren bij de pinken en zorgden mede voor een overtuigende 3-13 winst.

Ook de G-ploeg lost dit jaar volledig de verwachtingen in en wie weet is een 2e plaats wel mogelijk in de eindrangschikking …

 

 

 

Zomergem C (E2-E4-E4-E4) - H-Ploeg                  14 - 2

 

Hans Pauwels                            2

Klaas Vandenberghe                 0

Leen Vandenberghe                  0

Thomas Laisnez                        0

 

Tegen een sterke thuisploeg hadden onze jongens (én meisje) weinig in de pap te brokken.

Gelukkig kon Hans toch heel wat weerwerk bieden of anders was een nederlaag met forfaitcijfers wel mogelijk en dat is nooit prettig.

 

Het wordt een uitdaging in de terugronde om misschien enkele plaatsjes op te schuiven want de kloof met Palaestra C en De Rijdt Brakel C is miniem.

 

Terug naar Nieuws