Terug naar Nieuws

Speelweek-10 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Lobos Lochristi A: 8-8

(C0, C0, C2, C2) - (B6, C2, C2, C2)

 

Dat eerste provinciale sterker gestoffeerd is dan de voorgaande jaren, is een understatement. Vele ploegen zijn aan elkaar gewaagd en dat zorgt voor spannende wedstrijden. Dat mocht onze A-ploeg dit seizoen al meerdere keren ondervinden. Zo werd het bezoek van Lobos ook een dubbeltje op zijn kant.

Jeffrey vertoonde een betere vorm dan de voorbije weken en maakte er al snel 1-0 van tegen Victor De Baets. Frederik moest de wet van de sterkste ondergaan tegen B-speler Quinten Desmedt. Bart en Tom zorgden voor een eerste voorsprong, maar die werd al even snel tenietgedaan. Al knokte Fred voor wat hij waard is tegen De Baets. 11 punten volstonden jammer genoeg niet in de vijfde set. Van dan af zouden beide ploegen de matchen eerlijk verdelen. En dus kwam er geen afscheiding meer. Dat had de ploeg uit Lochristi te danken aan een beresterke Quinten Desmedt die een full Monty liet optekenen, al werd hij wel tot het uiterste gedwongen door Bart. Bart had het op zijn beurt bijzonder moeilijk om bij een 7-7 stand toch nog een gelijkspel af te dwingen, wat hem gelukkig ook lukte. Bart 3/4, Tom en Jef 2/4 en Fred 1/4 zorgden ervoor dat punten verdeeld werden.

 

Sint-Pauwels B - Merelbeke G: 15-1

(C2, C4, C4, C4) - (D0, D0, D0, D4)

 

Duidelijke en overtuigende winst van onze B-ploeg tegen rode lantaarn Merelbeke. Door de examens van onze tieners en enkele andere afwezigen, moest er wat geschoven worden met spelers. Zo zakte Stefan een reeks en werd reservist Koen nog eens opgevist. Het gebrek aan matchritme brak onze supersub bijna zuur op tegen Benedikt Braet. Al snel verdween alle spanning uit de wedstrijd, want onze jongens freewheelden naar een geruststellende 10-0 voorsprong. Nadien liet onze B-ploeg links en rechts nog een setje liggen en moest Koen nog een tweede belle toestaan, maar het was uiteindelijk kapitein Kurt die het steekje liet vallen tegen Braet sr. Stef, Theo en Koen bleven verder foutloos.

 

Galmaarden C - Sint-Pauwels C: 6-10

(D0, D2, D2, D4) - (C6, C6, D4, D6)

 

Met op papier bijna 2 gelijkwaardige tegenstanders, kon het niet anders dan voor suspense zorgen gedurende de hele avond. Stijn versterkte onze rangen om het gemis van student Wannes op te vangen. 

Onze C-spelers zorgden meteen voor een 0-2 kloof, al gebeurde dat bij Filip wel na 5 sets tegen Philippe Custers. De gedreven thuisploeg wilde absoluut de puntjes thuis houden en ging op en over onze C-ploeg.  Bij de rust stond het 5-3. Enkel Stijn had nog weerwerk in huis. Peter had zich nog niet kunnen bewijzen en voor de 3de week op rij had captain Steve na 2 matchen al 0 sets gewonnen. Het moest dus wel een stuk beter om niet de boot in te gaan. Peter toonde tekenen van beterschap tegen Erik De Smet maar miste de finishing touch. Ondertussen moest Steven zichzelf bij een 2-1 achterstand mentaal oppeppen om er toch nog iets van te bakken in het verre Galmaarden. Gelukkig lukte onze kapitein daarin, zo bleef de achterstand binnen de perken: 6-4. Er was een remontada nodig om niet met lege handen naar Sinpals terug te keren. Met goed teamwork en links en rechts de juiste tactische bijsturingen lukten ze daar wonderwel in. Er ging zelfs geen enkele match meer verloren, 6-10! Al kropen voor Steven tegen Erik De Smet en Filip tegen Gunther Eeckhout nog door het oog van de naald. Zo kwam de volgende mooie verdeling op het bord: Stijn 4/4, Filip 3/4, Steven 2/4 en Peter 1/4.

 

Hamme E - Sint-Pauwels D: 8-8

(D4, D4, D6, E2) - (E0, E2, E2, E4)

 

Vooraf zou je onze D-ploeg weinig kansen geven op bezoek bij het sterkere Hamme. Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Aanvankelijk ondergingen onze jongens dan ook de wet van de sterkste. Joeri, al weken op een uitzonderlijk hoog niveau bezig, zorgde als enige voor weerwerk. Hij won zowel van Guy Lebon als Geert De Clercq. Jammer genoeg kon Marc Segers een 2-0 voorsprong tegen Peter Van Cauteren niet verzilveren. Zo werd er bij een enigszins uitzichtloze 6-2 tussenstand gerust. 

Echter met hernieuwde moed kwamen onze jongens weer aan tafel met het mes tussen de tanden. Zo wist Marc nu wel zijn partij te winnen, maar moest Walter jammer genoeg het hoofd buigen na 5 intensieve sets. Bij 7-3 was alle hoop bijna vervlogen, maar niet zo bij het Dream-team! In ware combat stijl klauwde ons viertal terug. Jarne won met 3-1 van Peter Van Cauteren en zowel Joeri tegen Tom De Smet, Walter tegen Guy Lebon als Marc tegen Geert De Clercq, wisten een vijfsetter naar hun hand te zetten.

Plots stond het 7-7 en was alles nog mogelijk! Joeri maakte soeverein zijn klavertje vier vol. Jammer genoeg acteerde Jarne te wisselvallig om alsnog met de volle buit aan de haal te gaan. Al bij al een onverhoopt en fel bevochten gelijkspel, dat het beste doet vermoeden voor de rest van het seizoen. Naast de 4 matchen van Joeri, zorgden Marc (2/4) en Walter en Jarne (elk 1/4) voor de verdeling.

Terug naar Nieuws