Terug naar Nieuws

Speelweek-10 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Sleidinge A: 10-6

(B6, C0, C0, C2) - (C2, C2, C4, E2)

 

Heel wat selectieproblemen voor captain Stefan, die niet kon rekenen op de Okapi-boys, Jeffrey en ook vervanger Joris moest op het laatste moment afbellen. Gelukkig werd Milan bereid gevonden om nog aan te treden tegen de rode lantaarn in eerste provinciale.

Tegen een verzwakt Sleidinge leek er in de beginfase geen vuiltje aan de lucht. Enkel bezoeker Robin Moentjens kon onze A-ploeg aan het twijfelen brengen, alle andere partijen werd gewonnen, waardoor een geruststellende 6-2 op het bord verscheen halfweg. De overwinning kwam nadien niet meer in gevaar. Tom toonde zaterdag nog eens zijn klasse en zeilde naar een volgende full monty. Captain Stef, de wederoptredende Fred (na spierscheur) en Milan scoorden elk 2/4.

 

Sint-Pauwels B - Sleidinge B: 15-1

(C4, C4, C4, C6) - (C6, D0, D0, D2)

 

In tegenstelling tot de uitslag doet vermoeden, werd het geen walk in the park voor ons B-Team. Er werden immers 7 belles gespeeld, maar zoals steeds worden de prijzen uitgedeeld aan de meet en zijn koelbloedigheid en mentale weerbaarheid enkele onontbeerlijke eigenschappen in tafeltennis. Uiteindelijk wel een oververdiende winst waarin Theo, Koen en Stijn foutloos bleven. Enkel Kurt moest in zijn allerlaatste partij het hoofd buigen voor Lien Buyck die daarmee de eer redde voor Sleidinge.

 

Aalst C - Sint-Pauwels C: 6-10

(D2, D4, D6, D6) - (C4, C4, D4, D4)

 

Met 2 C4 én 2 D4 spelers maakten we de verplaatsing naar de carnavalstad om de 4de in de rangschikking partij te geven. Het verschil zat hem in de letters en dat is niet onlogisch, al moest Ronny toch alle zeilen bijzetten om 3 matchen te winnen. Zo boog onze secretaris in zijn allereerste partij in de vierde set een 10-6 achterstand nog om, door 6 punten op rij te scoren en dan ook de match binnen te rijven. Op de andere tafel had Guy zijn schaapjes al op het droge. De volgende matchen kenden een zelfde scoreverloop. Zowel Peter als Steven kwamen 2-0 achter, maar konden toch nog een belle uit de brand slepen, die uiteindelijk toch 2x verloren ging. Onze 2 kopmannen zorgden nadien weer voor een 2-4 voorsprong. Ron na een belle, Guy had slechts 3 sets nodig. Pé en Steve speelden beide opnieuw een belle, waarin enkel de captain de winst kon grijpen: 3-5 halfweg. Na een korte break speelde Pistol Pete zijn 3de vijfsetter en zoals het spreekwoord zegt, geeft dat scheepsrecht! Steven boog het hoofd tegen de jonge Jasper. Nadien kende Makkertje geen genade met Patrick De Deyn. Zo scoorde hij maar liefst 14 punten op rij, met een 11-0 tot gevolg in de tweede set. Bij Ronny verliep het iets minder vlot, hij moest zelfs het hoofd buigen na 5 spannende sets tegen Dieter Den Hase. Zo bleef het spannend: 5-7. In de laatste partijen had Peter nog wat energie over en toverde zijn 4de belle van de avond uit zijn hoed, op het einde zat hij er fysiek wel door waardoor de leeuw niet meer kon klauwen. Steven kende geen probleem tegen de ontgoochelde Robin Barremaecker. Het was al ver na middernacht dat Guy en Ronny de schaapjes volledig op het droge brachten.

 

Rooigemgent L - Sint-Pauwels D: 7-9

(E2, E4, E4, NG) - (E2, E2, E2, E6)

 

Een match die alle kanten uit kon gaan, gezien het scoreverloop. Het begin ging gelijk op: 2-2. Nadien ging Arne verrassend onderuit tegen NG-speler Petar Petrov. Ook Walter verloor zijn partij na 5 spannende sets en zo kwam ons Dream-team op achterstand. Jarne was echter on fire en scoorde zijn tweede en derde winstmatch na elkaar. Tussendoor kon ook Hans nog ééntje prikken, waardoor een scheve situatie helemaal werd omgebogen: 5-5. Nadien vond Arne wel het juiste ritme en knoopte ook good old Walter weer aan met de overwinning. Nog was het niet gedaan want de thuisploeg bracht, onder leiding van een foutloze Kwinten Aelbrecht de stand weer in evenwicht. In de absolute slotfase kon het dus nog alle kanten uit. Gelukkig bleef Walter koelbloedig en knokt Arne zich na 5 sets naar de winst, waardoor de drie punten op het nippertje mee in de valies naar Sinpals gingen.

Terug naar Nieuws