Terug naar Nieuws

Speelweek-1 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Sint-Niklase B: 7-9

(C0, C0, C2, C2) - (C2, C2, C4, C4)

 

Enkele maanden nadat hij het oude nest had verlaten, stond Guy Meerschaut alweer voor de poort van onze sporthal. Met zijn 'nieuwe' club opende hij immers het seizoen tegen ons fanionteam.

In de eerste helft van de clash tussen de buren was er geen verschil te merken. Bart verloor 2 belles tegen Nele en Guy, terwijl Jorik hen alle 2 wel kon verslaan. Jeffrey kende een mindere avond en kon over 4 matchen slechts 2 sets winnen. Frederik was aanvankelijk wel bij de pinken met zeges tegen Stijn Van Raemdonck en bezoekende kopman Luka Janssens. Maar tegen ex-ploegmakker Guy, moest onze clubkampioen wel in het zand bijten. Zo sprokkelden de bezoekers  een kleine voorsprong bij elkaar die ze niet meer uit handen zouden geven. Jammer dat kopman Jorik in de finale wedstrijd tegen Luka na 5 sets het hoofd moest buigen. Toch wel een domper van formaat om het seizoen te starten en een zure nederlaag tegen 2 ex-ploegmaats. Jorik 3/4, Frederik 3/4, Bart 1/4 en Jeffrey 0/4 konden het verlies niet vermijden.

 

Sint-Pauwels B - Sint-Niklase C: 15-1

(C4, C4, C6, C6) - (C6, D0, D0, D2)

 

Ook onze B-ploeg mocht thuis aantreden tegen de Klaasjes. Zij klaarden de klus wel met brio. Al zeggen de cijfers niet altijd alles. Dat was ook in deze partij het geval. Van de eerste 6 matchen werden er 4 belles in ons voordeel beslecht. Bezoekster Jitske Geerts kon naderhand wel de eer redden tegen onze captain Kurt. Uitblinkers bij de vleet dus bij ons B-team, waar zowel Milan als Stijn foutloos bleven. Speciale vermelding toch voor 'good old' Ronan De Boom die op een hele avond slechts 1 setje moest toegeven.

 

Nova C - Sint-Pauwels C: 7-9

(D0, D4, D4, D6) - (C6, D4, D4, D6)

 

Met ongeveer gelijkwaardige klassementen stond het in de sterren geschreven dat het een close game zou worden. Met ouwe getrouwen Eddy Van den Broeck en Remi Vergauwen bij de thuisploeg én Yves Depré en Peter Daems in onze rangen, weet je bovendien dat je voor een lange avond vertrokken bent. 

De eerste 2 matchen zetten meteen de toon met 2 belles waarbij het dubbeltje onze kant uitviel. Het zorgde voor de goeie moraal want onze jongens stoomden door naar een 2-6 tussenstand halfweg. Het was enkel jeugdig toptalent Lars De Wilde die zich voor de thuisploeg op het scorebord wist te zetten. Onze C-ploeg smeedde het ijzer terwijl het nog heet was en maakte met 3-9 korte metten met de uitkomst van de wedstrijd. Toen de 3-punter binnen was, lieten onze jongens de teugels vieren waarna een 7-9 uitslag op het scorebord kwam. Peter, Yves en Steven scoorden elk 2 op 4. Filip was de matchwinnaar met 3 winstpartijen. Bij de thuisploeg bleef de 13-jarige Lars (D0) foutloos. Vorig jaar was hij nog E4 en hij heeft amper 2 jaar competitie achter de rug. Dit is geen eindstation voor hem!

 

Egmont B - Sint-Pauwels D: 10-6

(EO, E0, E0, E0) - (E0, E2, E2, E4)

 

Onze D-ploeg mocht bij hun eerste optreden in derde provinciale de spits afbijten op bezoek bij Zottegem. Tegen een van de zwakkere teams uit de reeks ging het aanvankelijk heel gelijk op: 4-4 halfweg. Waarbij 4 van de 5 belles in ons mandje vielen. Na de pauze stak de thuisploeg een tandje bij en stond het in geen tijd 8-4. Het kalf was verdronken en enkel Marc S en Walter konden nog prikken. Het zal een héél moeilijk seizoen worden voor onze D-ploeg in deze reeks, maar ze willen er absoluut het beste van maken. Misschien weten ze links of rechts wel eens te verrassen. Vrijdagavond scoorden Jarne en Marc 2/4, Jelle en Walter moesten tevreden zijn met 1/4. 

 

 

 

Terug naar Nieuws