Terug naar Archief

Zoals voorspeld: StPalsken boven alles!

Door Karel Piron Met 0 Commentaren

Sint-Pauwels A - Hoeselt B 11-5

Met een collectieve knalprestatie stuurden we de 4e in de stand met lege handen terug naar Limburg!!

Voor aanvang van de wedstrijd dichtten we onszelf niet al te veel kansen toe: hun kopman (met bijhorende noppen) bleek immers voor vele ploegen een oninneembare vesting. Gezien onze aanvallende opstelling zou het echter een klein wonder heten mocht hij met een full monty huiswaarts keren...

Na 4 wedstrijden hingen de bordjes in evenwicht: Kurt won vlot zijn eerste partij met slim tafeltennis, Ronny had 1 setje nodig om zich aan te passen aan (de palet van) de tegenstander, maar fietste nadien freewheelend naar de overwinning. Robin kreeg geen cadeau als opener en verloor, net als ondergetekende (om de één of andere reden gaat de openingsmatch vaak de mist in - kben nen diesel blijkbaar). Ook Kurt kon de eerste man niet bedreigen (das gene pingpong), maar de 3 resterende matchen voor de pauze werden gewonnen: 5-3.

De volgende 4 wedstrijden kenden hetzelfde verloop: Kurt moest nipt de duimen leggen tegen de sterkste bezoeker, Karel en Robin wonnen hun partij, net als Ronny: onze captain was in zijn nopjes en kende geen genade met de bezoekende B4, die het, zoals ze bij ons zeggen, op zijn koordekes kreeg en zich niet van zijn sportiefste zijde toonde. 8-4 en het eerste punt was al binnen!

Robin en Kurt maakten de klus af. Robin speelde alweer een sterke match en sloot af met een mooie 3 op 4. Kurt won zijn laatste duel met sprekend gemak en tekende voor een puike 2 op 4. Ondergetekende speelde ongetwijfeld zijn kortste partij ooit: Bij 5-2 in set 3 hoefde het niet meer voor de bezoeker (geen goesting meer). Jammer, het begon net plezant te worden... Ronny verloor nog zijn laatste wedstrijd en verscheen voor de commissie, maar we gaven hem het voordeel van de twijfel :-)

Met deze zege grijpen we de laatste strohalm in de strijd om het behoud: winnen volgende week in Kuurne wordt een must om de kans op de eindronde te behouden, maar dat wordt beslist geen sinecure!

Eindigen doe ik met een bericht van Kurt, zondagochtend 03u46: 

Zoals voorspeld: StPalsken boven alles!


Karel

Terug naar Archief