Terug naar Archief

Verslag van Tom Vercruyssen na laatste competitiematch C-ploeg - Aaigem A

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

Het laatste verslagske van een geweldig seizoen …

Gisteren was onze laatste competitiewedstrijd ( …. zoals bij zovele ploegen). Wij speelden thuis tegen Aaigem (… niet te onderschatte ploeg) en als we het seizoen ZONDER verliesmatch wensten af te sluiten zouden we deze laatste klip ook nog eventjes moeten nemen!!!

De voltallige ploeg had zich als “paraat” doorgegeven dus zouden er enkele spelers afvallen …. ondergetekende wegens nog geen “matchritme” was duidelijk, en Nele had laten verstaan dat ze de laatste match gerust van aan de kant wilde meemaken …

De match ging door op het gebruikelijke uur van 19.00 uur maar omdat we niets aan het toeval wilden overlaten hebben we verzameld in de “smash bar” om 16.45 uur.

Theo had beloofd dat hij de bereiding van de laatste  maaltijd op hem ging nemen en zo geschiedde … (volgens ik heb vernomen met een beetje hulp van Nele & Guy, waarvoor dank en ook Theo bedankt natuurlijk)!

Om 17.00 uur aan tafel om toch enigszins voor de “geselecteerde” spelers niet met een te zware maag aan de tafeltennistafel te staan (Ronny & Kurt moesten ook nog aantreden in Temse om 19.30 uur). Ik dacht eerst as kapitein nog een beetje ploegtactiek te bespreken maar al snel bleek dat dit overbodig was, we gingen gewoon spelen op het elan van de laatste weken (= gans seizoen J)!

Na de smakelijke, gezellige maaltijd waar alleen de iets oudere spelers (… daarom zeker niet minder zot ) zich van de C-ploeg drank bevoorraden (SPRITE) hadden onze twee youngsters (the Lau & van STEKKIgem) reeds gekozen voor al een klein alcoholpercentage (waarschijnlijk voor de zenuwen?).

Toen onze tegenstrevers binnenkwamen die gingen aantreden met een reserve was het snel duidelijk at we de avond winnend konden afsluiten …. uiteraard nog geen “victory” kraaien op voorhand maar het zag er zeker gunstig uit!

Het matchverloop ga ik niet tiepen maar om een lang verhaal kort te maken … we hebben gewonnen met 13-3 en al snel werd de “Mexican” wave ingezet!

Toch nog een kleine vermelding over de match waar “the LAU”  het voor elkaar heeft gekregen om het “sjans” punt van het jaar te maken!!! Ik probeer even te verduidelijken in schrijftaal (zal waarschijnlijk niet lukken …. maar ik vind het al fijn dat jullie dit in “mind” het zullen proberen voor te stellen J) ….

Hier komt ie:  … Na uiteraard een opslag zijn er enkele balwisselingen geweest tussen Pol (Aaigem) en The Lau (… eerlijk is eerlijk … the Lau was op dat moment ni zo goe bezig en de Pol smashte een hoge bal af (…. je weet wel …. zo’nen onpakbare met het palet plat op den bal dus met enorm veel (vooruit) spin). The Lau zou Th Lau niet zijn dat hij toch nog richting cafetaria liep (ne meter of 8 verder … neen ik ga 15 meter schrijven das spectaculairder!!!) … en wonder boven wonder The Lau raakte die bal nog en kon die nog zelfs richting tafel krijgen maar keek met een zijdelingse blik naar de supporters (…. goe dat ik hem nog geraakt heb hé!) …. de bal zoefde hoog in de lucht door de sporthal (…. ook zeker 15 m hoog J) …. en de bal kwam op de bovenkant van het netprofiel (metalen deel aan de kant van de scheidsrechter) … en de bal botste op dat profieletje en nam de richting van de speelhelft van de Pol (nog steeds van Aaigem) … en botste nog vrij hoog waardoor iedereen dacht dat het een koud kunstje was voor de Pol …. maar die was zo onder de indruk van de toestand dat die gewoon NAAST de bal sloeg … dus … punt voor The Lau!!! Ik hoop dat jullie dit punt begrijpen en anders lees je het nog maar eens ….

De volledige match was fijn, sportief, gezellig en de tegenstrevers hadden nog een verrassing bij voor ons …. 2 flessen ijsgekoelde cava (waarvoor dank)!!!

Ook een woordje van dank aan alle supporters en sympathisanten voor zoveel steun en aanmoedigingen en dat was niet alleen de laatste match!!!

 

Allez dan denkt iedereen … match gedaan, iets drinken en dan naar huis maar dat was buiten de barman van dienst en zijn lieve wederhelft gerekend??? Steven zijn echtgenote had gezorgd voor vers gemaakte loempia’s voor alle aanwezige ploegen en tegenstrevers alsook voldoende voor de mensen aan den “toog” … ze waren SUPER lekker en nogmaals in naam van alle aanwezigen BEDANKT!!!

De bijhorende frietjes (van de frituur) werden direct gedegradeerd …. niet voor de Pol natuurlijk (nog steeds van Aaigem …. je weet wel dienen van dat punt hierboven) … die heeft nen hoop loempia’s binnengespeeld, behoorlijk veel frietjes en naderhand heeft hij nog een koude pla binnengewerkt (vlees en vis … overschot van de maaltijd voor de match) met frietjes en dan is hij begonnen aan de chocolatte (een ploegmaat is werkzaam bij Cote D’or en heeft hij nog een lat of  binnengewerkt vergezeld van enkele Sin Palskes uiteraard!

 

Geslaagd seizoen afgesloten met een geslaagde avond …. BEDANKT iedereen!!!

Terug naar Archief