Terug naar Archief

Verslag eindrondewedstrijd C-ploeg - Merelbeke C dd. 09/05/2015

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

Hallo ploegmakkers,

In laatste mijn verslagje over de competitiewedstrijd tegen Aaigem had ik beloofd dat er geen verslag meer zou komen, maar laat er ons toch nog maar een “bis” nummer aan breien J (op verzoek).

Zaterdag 9 mei hebben wij de eindrondewedstrijd in Oosterzele gespeeld om te bepalen wie er zich “de” kampioen mocht noemen in 2° provinciale. Aangezien er maar twee reeksen zijn was het niet echt moeilijk om te voorspellen wie onze tegenstrever ging zijn … juist … Merelbeke C die zich tot kampioen kroonde in de A reeks (waarvoor ook proficiat!). In onze reeks hadden we tijdens het seizoen al gespeeld tegen Merelbeke D & E (en gewonnen) …. dus we gingen dat ook effe doen met het C-ploegske J!

Grapje …. uiteraard niet want we wisten op voorhand dat de C-ploeg van Merelbeke over een sterkere opstelling mocht beschikken dan Sin Pals nml. C0-C2-C2-C6.

Onze maximale opstelling was C2-C4-C4-D0. De “vaste” ploeg kon niet voltallig aantreden omdat Theo een snoepreisje had gepland naar Malta, De Lau zo verstandig was om zijn studies voorrang te geven en de Jef … die had familiale verplchtingen … dus van ons “vast” ploegske schoot alleen nog Nele (C4) en Stekkie (toen nog D0 J)over.

Als vervanger voor Theo werd Tom VDB (C2) bereid gevonden (verder in het verslagske zal K-T gebruikt worden van …. Kleinen Tom J) en ondergetekende (D0) mocht na een inactiviteit van een maand of zeven ook nog eens aantreden (verder in het verslag zal XL-T gebruikt worden van Groten Tom J).

We hadden afgesproken om 15.45 uur aan de parking van het “tsi tsi” bos te Waasmunster  (“tsi tsi” kan je het beste uitspreken als je de tong tegen de bovenste tanden houd en dan tweemaal “zeer” kort blaast en dan plaats je daar nog bos achter in spreektaal ….. je mag enkele keren oefenen hoor!!!). We hadden ons uiteraard vooraan het “tsi tsi” bos geparkeerd en ervoor gezorgd dat we niet meer “pipi” moesten doen J! Deze parking is trouwens het levende bewijs om aan te tonen dat er meer mannen met auto’s rijden dan vrouwen ….. en de meeste mannen daar zijn er zelfs “fier” op …. want ze blijven bij hun auto wachten??? J

Aangekomen te Oosterzele wisten we vrijwel direct hoe laat het was … Merelbeke had zijn maximale opstelling meegebracht …. aangezien er tijdens de eindronde gestopt wordt wanneer er een ploeg 9 heeft hadden we een vermoeden dat het niet echt lang ging duren …. De “Frietketel” in het dorp mocht ons snel verwachten …. enkele van de medereizigers hadden al zin om direct een frietje te gaan steken toen we er voorbij reden (16.15 uur BTW).

In de auto ging het er ook over wie er al gespeeld heeft in Oosterzele en sommigen wisten het niet meer tot we het dorp passeerden en de café’s herkenden en de frietketel!

Aanmelden bij de hoofdscheidsrechter en dan even opwarmen in de verschroeiende hitte die er heerste in de sporthal … khad net daarvoor meegekregen in de kleedkamer van enkele spelers (die hadden daarvoor gespeeld voor 4° provinciale) dat het in de namiddag nog warmer was ???…. Het bleken ook spelers te zijn van Merelbeke maar die had ik niet herkend aan “hun” truitje want die stonden daar ook in hunne “tsi tsi” (ongeveer hetzelfde uitspreken als hierboven) …. maar zonder otto!

Wij waren de “uitploeg” dat wilde dus zeggen dat K-T en Nele als eersten mochten aantreden (en dat wij niet voor het drankje en eten moesten zorgen na de match want dat is ALTIJD voor de thuisploeg!!! Nele had/kende weinig problemen maar K-T had het moeilijker in de zaal ( …. de ballen kwamen te hoog ook al deed hij hetzelfde als anders (?), de ballen gingen buiten die normaal niet buiten kunnen gaan (?) ….. op het einde van de match bleek ook dat enkele spelers van de tegenpartij daar last van te hebben gehad …. dus iedereen hetzelfde  …. allez als kapitein kreeg ik al vrij vroeg te horen dat het zijn dagje niet was!!! …. dan maar rapper frietjes en pintjes dacht een andere ploegmaat!) …. Het stond dus 1-1.

Stekkie mocht aantreden tegen de “kopman” en heeft zich daar meer dan tegen verweerd en moest uiteindelijk nipt de duimen leggen …. ondergetekende XL-T mocht dus gelijker tijd na 7 maanden tegen de tweede man aantreden (C2)  ….. en wat XL-T  daar allemaal liet zien getuigt van een ongelofelijke klasse met uitvoeringen van topspin, opslagen, afslagen, blokken (links en rechts), sportiviteit …. kortom nog weinig gezien op een pp tafel (moest je het nog niet door hebben …. Ik ben mijn eigen een beetje aan het ophemelen en vooral veel bloemen in mijn gat aan het steken!) …. Alle gekheid op een stokje … ik heb meer dan behoorlijk gespeeld maar verloren in 5 sets ( … nu gaan de bloemen eruit!!!). Tussenstand 3-1.

K-T & Nele wonnen hun wedstrijd en het was gewoon weer gelijk J! Dan Stekkie & XL-T opnieuw en die hebben na een verdienstelijke partij terug de duimen moeten leggen waardoor het 5-3 werd …. Opnieuw Stekkie en XL-T weer (=uitploeg) en Stekkie had de smaak nu echt goed te pakken en pinde zijn eerste van de avond …. XL-T verloor weer na een verdienstelijke partij (later meer daarover!!!) 6-4 (hier wisten we wel dat we niet te snel in de “frietketel” gingen zijn) …. Zowel K-T als Nele verloren daarna hun match en bij een 8-4 achterstand roken we de “frietjes”  terug iets meer … maar dat was zonder Stekkie en XL-T gerekend die de achterstand terug hebben gebracht tot 8-6 (Stekkie heeft zijnen eerste C2 geprikt (na dat zijn eigen klassement is aangepast …. (nogmaals PROFICIAT hiervoor!!!) … dixit zijn eigen woorden).

Bij Merelbeke begonnen ze een beetje ongemakkelijk over hun stoel te schuiven en met de laatste twee matchen in het achterhoofd kon het nog 8-8 worden en dan zouden er sets moeten geteld worden (naderhand punten) bij de sets was het volgends de hoofdscheidsrechter  (voor de match 29/27 in ons nadeel)… dus als K-T en Nele wonnen met 3-2 was het gelijk met de sets en zouden het punten tellen worden ….

Als “kapitein” had ik Nele beloofd indien zij zou winnen dat ze het beste plaatsje kreeg in den otto op de terugweg met alle comfort!!!! …. (Nele won en wat deed zij na de match…. ze reed mee met Kurt (die hoofdscheidsrechter was bij andere partijen))???

K-T schoot tegen de “kopman (C0)” van de tegenpartij formidabel uit de startblokken en toonde al hetgeen wat daarvoor niet wou lukken en stond gewoon 2-0 voor in de sets … bij 3-0 of 3-1 waren wij gewoon de winnaar!!! Maar dan stokte het weer bij K-T en hij liet de kopman terugkomen tot 2-2 …. En verloor uiteindelijk in de laatste set met 11-9 wat voor Merelbeke het 9° punt was … Na dikke 4 uur in de zaal te hebben vertoefd hebben we het moeten afleggen met 9-7 …. Den “doesj” deed deugd (ook al was het daar extreem gladdig (geen grapje!) … en we wensen uiteraard …. MERELBEKE van harte proficiat!!! (ik weet nu dat hun clubverantwoordelijke ook mijn verslagjes leest J).

De partij waar ik het hierboven ergens over had is volgens mij niet “ECHT” eerlijk verlopen??? Op pagina 27, hoofdstuk 9, artikel 66 van het reglementenboek staat: “ de tegenspeler moet altijd klaar staan wanneer het punt wordt gespeeld ….” en daar wringt het schoentje nu juist …

Toen ik bezig was aan die partij heeft mijn tegenstrever meerdere malen uitgehaald met een topspin voorhand zowel als backhand NA dat ik opgeslagen had …. terwijl ik nog NIET klaar stond???

Ik verduidelijk … na telkenmale (van mijnen tweege uiteraard) een ongelofelijke opslag met ongelooflijk veel  zijspin en alles wat je maar kan dromen (oa. de bal opsmijten boven mijn hoofd, met de handen de kracht zetten van het effect (kortom onpakbaar))….  heeft de tegenstrever meerdere malen geantwoord met een topspin die eerst op tafel en dan langs mijn gezicht zoefde en de arbitter gaf daar nog een punt voor ook!!!???  …. Ik moet wel niet vertellen dat ik NIET klaar stond hé zoals dat artikel vermeld …. mijn handen waren nog niet beneden!!! Sportief als ik ben heb ik wel telkenmale de tegenstrever proficiat gewenst en heb het punt NOOIT aangevochten!

Kortom artikel 27-9-66 trekt op niets  …. maar is toevallig wel mijn geboortedatum dus een kaartje sturen dan … mag wel (… en bvb. iets samenleggen J)!

 

Uiteraard nog even gestopt bij “de frietketel” en dan met z’n allen naar het “tsi tsi” bos gereden zodat iedereen zijn eigen gang kon gaan!!! … en we voor middernacht in ons bedje lagen!
Bij de “frietketel” was er voor ons nog een onbekende tafeltennisser (ik had die gezien in de sporthal) ….  die nog even leuk wou doen tegen de “aziatische” uitziende uitbatersvan de frietketel …. op de vraag of de frietjes moesten meegenomen worden antwoordde die met …. “das toch altijd bij de meeneem Chinees???” …. Ik vond het niet grappig en vind mijn grappen toch grappiger …. J!!!

Bij ons heeft er niemand gevraagd hoor naar een “loempia met sjoesjuuje sous!” … !?

 

Bedankt voor wederom een gezellige namiddag/avond!!!

 

XL-T

Terug naar Archief