Terug naar Archief

STEKENE D - SINT-PAUWELS A

Door Karel Piron Met 0 Commentaren

 

Vrijdagavond stond de streekderby Stekene D – Sint-Pauwels A op het programma. Stekene (1 van de 3 leiders) had al sinds de openingsspeeldag niet meer verloren en was vastbesloten die positieve lijn door te trekken: na 4 wedstrijden keken we tegen een 3-1 achterstand aan. Enkel Ronny wist zijn wedstrijd te winnen tegen Olivier, die sterk speelde die avond maar dit niet beloond zag met een zege. Thomas ging nipt de boot in tegen Jan, terwijl Kurt en ik kansloos waren tegen respectievelijk Manu en Glenn. Ronny en Thomas brachten ons snel terug tot 3-3. Ik vond echter geen antwoord op het efficiënte spel van Manu, maar gelukkig vond Kurt net op tijd zijn draai: winst tegen Glenn in de belle en dus 4-4 bij de rust: alles nog mogelijk!

Kurt en ik moesten opnieuw aan de bak: ik won vlot van Jan, terwijl Kurt en Olivier er een ware thriller van maakten: beiden kregen ze matchpunt, en uiteindelijk was het Kurt die zijn zenuwen het meest de baas bleef en met 14-12 in de belle aan het langste eind trok: 4-6 voor ons. Onze eerste kloof was gemaakt! Daarna verloor Thomas echter van Glenn, en Ronny stond 2 sets in het krijt tegen Manu: Stekene bijna langszij. Maar dit was zonder Ronny gerekend: hij sleepte een 5e set uit de brand, welke een verloop kende waarvan Hitchcock enkel kan dromen: na 9 (!) matchballen was de 10e uiteindelijk raak: 17-19 voor Ronny en Sint-Pauwels 5-7 voor! In de volgende 2 wedstrijden viel de beslissing: Kurt speelde subliem en liet Jan kansloos achter. Ik zorgde voor het beslissende punt tegen Olivier. 5-9 voor ons en de match was gespeeld. Thomas speelde nog een sterke partij tegen Manu, en ook Glenn en Ronny maakten er nog een aangenaam kijkstuk van (gewonnen door Glenn).

 

Een zege tegen een topploeg doet altijd deugd, maar uitgerekend tegen de buren uit Stekene én in het hol van de leeuw, maakt het allemaal nog wat mooier. Op sportief vlak was onze honger meer dan gestild, maar onze maag daarentegen had gerust ietsje meer kunnen verdragen…

 

Deze week krijgen we met Atelia Gent opnieuw een zware brok voorgeschoteld. Wanneer we ook deze klip met succes omzeilen, dan ziet het er zeer goed uit!

 

Groeten,

De jeugd van Erpe;-)

 

 

Matchverdeling:
Stekene         6              Manu 2     Glenn 3     Jan 1     Olivier 0                    Sint-Pauwels   10      Thomas 2   Ronny 3   Kurt 3    Karel 2

 


Terug naar Archief