Terug naar Archief

Speelweek - 12 (VTTL) (3)

Door Ronny De Boom Met 0 Commentaren

 

12e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)


Schoten A (B4-B6-C2-C2) -  A-ploeg  11 - 5 

 

Robin De Boom   2
Jeffrey Suy    2
Stefan Snellinckx   1
Frederik Van Hoyweghen  0

Deze belangrijke wedstrijd in het teken van de degradatiestrijd  moesten we zonder beide kopmannen Karel en Christophe aanvatten. Als je weet dat er bij de thuisploeg ook nog eens een superspeler voor Landelijke aantreedt (nl. ex A-speler Peter Van Houtte) dan sta je voor een bijna onmogelijke opdracht.
En toch … het kon helemaal anders gelopen zijn. De twee eerste wedstrijden werden op een bijna onwaarschijnlijke manier verloren nl. 3 – 9 en 1 – 9 standen in de belle waren niet genoeg en dit scheelt natuurlijk een hele slok op een borrel.
(Invaller) Jeffrey die zijn debuut maakte in Landelijke was voortreffelijk op dreef en won  twee partijen. Ook Robin kon als stand-in kopman overtuigen.
Het zal hopen zijn dat onze beide kopmannen toch nog een aantal keren samen kunnen aantreden om voor het behoud te vechten.

 

Flyer Ninove A (B6-C2-C4-C4) – B-Ploeg   10 - 6

Ronny De Boom   3
Guy Meerschaut   2
Kurt Beghyn    1
Wim Van Acker   0

Er kwam heel wat puzzlewerk aan te pas om de B-ploeg te bevolken. Uiteindelijk werd er gekozen voor Wim als vierde man. Op zijn gekende enthousiaste wijze gaf hij alles maar dit was spijtig genoeg onvoldoende om een partijtje te kunnen winnen.
Kurt zorgde op het einde voor een onverwacht hoogtepunt want na een moeilijke avond voor hem slaagde hij er toch in om de plaatselijke kopman (B6-speler Stefan Van Schepdael) het nakijken te geven.


 


C-Ploeg – Temse B (C6-C6-D0-D2)  9 - 7

Tom Van Den Broeck  4
Stijn De Boeck   3
Tom Vercruyssen   1
Jorik Selis    1

Omwille van examens kon ook sterkhouder Laurens niet aantreden deze speelweek. Gelukkig was Tom bereid om toch in deze thuiswedstrijd aan te treden.
Zijn opstelling was voor ons een noodzaak om onze ploeg voltallig te laten aantreden en had niets te maken met de tegenstander.
Tom kweet zich uitstekend van zijn taak en ook Stijn bewees dat hij zijn plaats meer dan waard is.
Het werden uiteindelijk nipte 9-7 winstcijfers tegen de vermoedelijke kampioenenploeg wat toch een uitstekende prestatie is.


D-Ploeg – Melsele D (D4-D4-D6-E0)  12 - 4

Peter Daems   4
Filip Mortier   4
Marc Franckaert   2
Ewoud Jacobs   2

Duidelijke cijfers met Peter en Filip als absolute uitblinkers.
Voor Filip was het zijn eerste competitiewedstrijd na zijn zware blessure en hij was meteen goed voor een 4/4.
Door deze overwinning en het (onverwacht) zware verlies van leider Kruibeke B komen we tot op 2 puntjes van de leider en behoort een tweede plaats zeker tot de mogelijkheden.
Daarom is het belangrijk om de volgende wedstrijd (uit in Temse waartegen in de heenronde werd verloren) zo sterk mogelijk aan te treden.


E-Ploeg – Maldegem C (E2-E4-E4-E4)  13 - 3

Arno Segers    4
Steven Ruys    3
Sander Koklenberg   3
Stefanie Van Hoyweghen  3

Ook overduidelijke winstcijfers voor onze E-ploeg.
Sterke collectieve prestatie met Arno toch als primus die als enige kon winnen van bezoeker Matthias Seye.
Ook onze E-ploeg staat op een mooie tweede plaats (samen met St. Niklase D) en ook hier moeten we proberen deze plaats te behouden.

 

F-ploeg - St. Niklase F (E4-E4-E4-E6)   15 - 1

Marc Segers   4
Sander Koklenberg   4
Joeri Vercauteren   4
Matthys Paelinck   3

In deze belangrijke degradatiewedstrijd was het verschil tussen beide ploegen wel heel erg groot. Het was pas bij een 14 – 0 stand dat de enige verliespartij tot stand kwam. Marc, Sander en Joeri waren deze avond goed voor een full-monty.
Toch zal het tot het einde vechten blijven om de degradatie te ontlopen. Dit zal moeten gebeuren door in bepaalde wedstrijden spelers uit de hogere ploegen in te schakelen.


G-Ploeg – Stekene H (E6-E6-E6-NG)  5 - 11

Erik De Caluwe   2
Bert Dombree   2
Hugo Ghesquière   1
Kevin Lossie    0

Onze G-ploeg had gekozen voor een ploeg met veel ervaring (zonder jeugdspelers) maar dit bleek toch niet voldoende voor puntenwinst.
Erik en Bert waren goed voor een 2 op 4. Spijtig dat Hugo en Kevin samen maar één partijtje konden winnen.

 

 

 

Terug naar Archief