Terug naar Archief

Return van den Bompa

Door Erik De Caluwe Met 0 Commentaren

  

De return of den bompa,

 

Gelezen op face-book, de return van Bompa, daar waar mijn 3 schatten van kleindochters, papie zeggen, maar binnenkort te bewonderen op mijn nieuwe tafeltennisshirt, nee, niet mijn kleindochters, maar de naam "papie" !!

 

Toch waren er zenuwen, nà 1 jaar, blijkt dit toch normaal.  De opwarming met mijn medespelers Steven – Marcel en Matthys verliep vlot.  Dit gaf mij toch wat vertrouwen.

 

'k mocht als eerste beginnen, tegen nr 1 van de tegenspelers, dit deed mij toch twijfelen.

Set één verlies, set twee kwam ik terug in de match en breng de stand in evenwicht.Euforie was van korte duur, onzekerheid sloeg toe, en verloor met 1-3.

 

Tweede match tegen sterke Steven, als die zijn voorhamer bovenhaalt, weet je direct hoe laat het is.  Heel slechte start, met kansloos verlies in set 1, maar weerwraak was zoet in set twee, en de bordjes kwamen gelijk, set 3 weer andersom, set 4 weerom gelijke stand.  Set 5 moest beslissing brengen, gelijkopgaand, en dan, je houdt het niet voor mogelijk, mist onze papie 3 opslagen !!! Stress, onzekerheid, vermoeidheid, concentratie….'k weet het niet, maar verlies met 8-11 deze wedstrijd en enorme ontgoocheling is een feit.

 

Er wachten nog 2 jongere spelers, verschil in leeftijd meer dan 40 jaar.  Voor mij onbekende jeugd, maar wel talentvol, zo te zien naar de vorige matchen tegen mijn teamgenoten.

 

Roel is mijn eerste tegenstander, vertrouwen groeit, maar toch nog te wisselvallig, hier wordt weer gestreden naar een 5 setter.  En, ja hoor, papie wint overtuigend met 1 – 11 en de eerste overwinning van de return is binnen.

 

De laatste match tegen Bram, moet bevestigen dat papie nog niet versleten is, en blijven wij in de race voor een gelijk spel, of misschien wel een overwinning.

Het gaat vrij vlot, iets te vlot, want ik sta onmiddellijk 2-0 voor.  Vertrouwen groeit, maar weer komt de onzekerheid boven, en Bram vecht zich met enkele mooie punten op gelijke hoogte.   Weerom een 5-setter.  'k hoor op de achtergrond wat gemor en instructies om "mijn trukendoos" boven te halen.  Spanning te snijden, tot 9-9 blijft het gelijkopgaand, om dan uiteindelijk de set binnen te halen met 11-9.  Doorweekt van het zweet en nà 19 gespeelde sets behaal ik mijn 2de overwinning.

 

Uiteindelijk verliezen wij de wedstrijd met 7-9, maar 't was toch een plezante terugkeer.

Verdeling : Steven 3 – Marcel 2 – Erik 2 en Matthys 0.

Terug naar Archief