Terug naar Archief

Over zure room, navelpluis en een verdwaalde Chinees

Door Karel Piron Met 0 Commentaren
Met een bezoek aan Gullegem wilden we onze niet onaardige heenronde in stijl afsluiten. Op papier waren we kansloos tegen het West-Vlaamse viertal (B4 B6 B6 CO), desalniettemin waren we vastbesloten met de volle buit huiswaarts te keren.
4 uur later stonden echter droge 11-5 cijfers op het bord. Aan Robinho en Fred zal het alleszins niet gelegen hebben. Beide helden hadden het goede gevoel te pakken en werden met 2/4 slechts karig beloond voor hun sterke prestaties. Twee full monty’s behoorden zeker tot de mogelijkheden, en dan had de einduitslag er uiteraard helemaal anders uitgezien. Maar ja, als als, daar koop je geen eieren mee natuurlijk.
Ondergetekende kende een ietwat frustrerende avond en moest het met 1/4 stellen. Bovendien kreeg KP in de laatste match nog een lepel zure room binnen toen een eerlijk verdiend punt zomaar werd weggenomen onder het mom van tweebal. Jammer, maar daar zal het niet aan gelegen hebben. Nog eens werd duidelijk dat je geen matchen wint door te neuten, waarvoor mijn welgemeende excuses aan de ploegmakkers. Laat het een goed voornemen zijn voor 2014: ni neuten, spelen verdoeme!
Stef straalde niet de vechtlust en fysionomie uit die we van hem gewoon zijn en had een ware off-day. Kan gebeuren natuurlijk, maar het was toch balen voor onze jongste telg, die zijn laatste dag als 22-jarige beleefde. Laat ons echter niet vergeten dat Stefan een dijk van een heenronde speelde en alleen nog maar zal groeien in de komende maanden.
Aan Stefanie zal het alleszins niet gelegen hebben. Zij was aanwezig in de hoedanigheid van supporter en had duidelijk een goede invloed op zowel haar broer als haar halve trouwboek. Bedankt voor de steun, mevrouw De Boom!
De douche achteraf deed deugd om alle zweet, opgehoopte navelpluis en de ontgoocheling weg te spoelen. Na enkele porties spaghetti op de schelle tonen van ACDC, trokken we richting Gent om er nog enen te drinken op Stefs verjaardag. We belandden uiteindelijk in Bar Popular, waar een Chinees spontaan plaatsmaakte zodat the A-team rustig kon relaxen in de business seats. Robin verdiende meer dan één bobsleutelhanger voor zijn voorbeeldig gedrag, maar ja, dan ziet ge die blauw mannen niet hé!?

Zo, op deze manier komt een einde aan de heenronde van de A-ploeg. Tot speeldag 7 zag het er schitterend uit, maar na het uitvallen van onze onvoorzichtige schilder kregen we vier nederlagen op rij te verwerken, waardoor we in de terugronde nog vol aan de bak moeten om ons verblijf in Landelijke met een jaar te verlengen.

Aan alle pingpongers: rust goed uit tijdens de winterstop, geniet van de feestdagen, prop u vol met eten, vervang eens je rubbers indien het nodig blijkt, maar bovenal: don’t eat yellow snow!

K.
Terug naar Archief