Terug naar Archief

De C-ploeg zet na lange achtervolging eindsprint in!

Door Peter Daems Met 0 Commentaren

Op verzoek: een verslag

Het was een bewogen week voor de C-ploeg. Woensdagavond pakte Sint-Niklaas een punt op Rooigem. Met dank aan Nele die vier wedstrijden won en ons in de running hield voor promotie naar eerste. Sint-Niklaas had al bij het begin van het seizoen beslist om zo sterk mogelijk naar Rooigem te gaan omdat de wedstrijd naar woensdagavond was verplaatst. Om elf uur belde Frederik om te zeggen dat het vijf-zeven was, een uur later meldde hij de acht-acht.

Als we nu zes op zes halen eindigen wij tweede en gaan we over. We hebben dus, zoals dat heet ,'ons lot in eigen handen'. Na 11 wedstrijden stonden we vijf punten achter op Rooigem, na 17 drie, na 18 één en na 20 staan we gelijk ( met winst in de onderlinge confrontaties en dus eigenlijk voor). We verloren in de terugronde nog maar twee punten  ( op Madelon, de terechte kampioen).

Iedereen had het al over de laatste wedstrijd op Gent ( een erg moeilijke verplaatsing, we verloren thuis 7-9 , onze enige verliespunten thuis) maar ook de twee andere moeten gewonnen worden.

Vrijdag maakten we alvast duidelijk dat het ons menens is. We wonnen van het reeds veroordeelde Hamme met maar liefst 16-0. We waren een klasse ( en hopelijk twee) te sterk voor een ploeg die zich al mathematisch in derde bevindt. Speciale vermelding voor onze supersub Mark die bij zijn eerste match in tweede dit jaar vier wedstrijden won. Yves, een uiterst geconcentreeerde Frederik en ikzelf maakten de collectieve full monty rond. Toen Stefan wat later binnenkwam zag hij ( hoewel ?) dat het goed was.

Egmont is meteen gewaarschuwd. Misschien een nadeel voor ons is dat Egmont nog niet mathematisch zeker is van behoud. Als ze volledig spelen, wat ze dit jaar erg weinig deden, is het een te duchten tegenstander ( vorig jaar 9-7 winst en 8-8 gelijk). Als we winnen dan  volgt er een onvervalste topper op Gent ( 3 april). Hopelijk met een even gunstig resultaat als de Zele-thriller van 2006.

wordt vervolgd

Peter

 

Terug naar Archief