Terug naar Archief

Dankuwel

Door Steven Ruys Met 0 Commentaren

Dankuwel Galmaarden, voor de stapel boterhammen die we kregen na de wedstrijd. Heel aangename verrassing waar zelfs Sint-Pauwels niet aan kan tippen. Dankuwel vriendelijke Brabantse Barmoeder die ons van drank voorzag aan zeer democratische prijzen, zoals het eigenlijk ook hoort in een sportclub.

Dankuwel boer Arvid om in de match tegen Tommeke VDB, u van uw minst sportieve zijde te laten bewonderen. Ik snap nog altijd niet hoe het komt dat uw palet niet in 1000 stukken in frennen vaneen ligt. Geen hand geven na uw verdiend verloren wedstrijd aan een jeugdspeler van 15 jaar getuigt van geen respect. Dankuwel boer Arvid om "geblesseerd te raken tijdens de opwarming van uw laatste partij" terwijl u eigenlijk door uw eigen ploegmakkers (terecht) werd aangezet om niet meer te spelen, waardoor u de zege cadeau deed. Dankuwel boer Arvid dat u mij en mijn ploegmakkers de motivatie en kracht gaf door uw gedrag, om een 7-3 achterstand toch nog om te buigen in winst. En boer Arvid, ik raad u aan om dringend opnieuw naar de lagere school te gaan, want naast het ontbreken van respect, kan u blijkbaar ook niet lezen. Volgens de 'Sportwet' die ettelijke keren is uitgehangen in uw club, staat op nummer 1: Sportiviteit.

Dankuwel "Meneer Brulaap" om mij te laten winnen. De eerste set tegen u verloor ik nog door teveel spanning, de volgende twee won ik met de vingers in de neus (en ik wil daarvoor ook mijn excuses aanbieden) door anti-tafeltennis te spelen. Door mijn nonchalance verloor ik dan nog de 4de set waardoor we een bloedstollende belle tegemoet gingen. Dankuwel Meneer Brulaap om op matchpunt uw service in het net te mikken, waardoor ik toch nog met 10-12 aan het langste eind trok. Trouwens Meneer Brulaap, u wacht waarschijnlijk nog een boete van 5 € voorgeschreven door het intern reglement van de club, door het niet dragen van uw clubshirt tijdens een competitiematch.

Dankuwel Daan, Jeroen, en enkele andere leden van Galmaarden waarvan ik de naam niet ken, om ons te feliciteren met de winst.

Dankuwel ploegmakkers om u niet te laten verleiden tot wangedrag en u niet te laten provoceren door de tegenstander. Wij toonden de juiste mentaliteit en daarmee kom je nog altijd het verste zoals achteraf ook gebleken is. Dankuwel ploegmakkers om gezien de numerieke minderheid, in moeilijke omstandigheden toch volledig voor de winst te gaan. Proficiat!

Dankuwel beste lezer als u mijn frustratie begrijpt over hetgeen dat er zaterdagavond gebeurd is. Dat betekent dat u tafeltennis een warm hart toedraagt, dat u waarschijnlijk speelt voor uw plezier en dat u ook kokhalst van boeren die onze mooie sport kapot maken, boeren die een club, in dit geval Galmaarden, een slechte naam geven. Boeren, die geen respect hebben voor tegenstanders, ploegmakkers of materiaal. Boeren, die zelfs achteraf hun excuses niet aanbieden. En ik die dacht dat de boeren uit het Waasland kwamen. Nou, heb ik me schromelijk vergist...

Dankuwel, vielen dank, gracias, thank you, merci,...

SS

Terug naar Archief