Terug naar Archief

Clubkampioenschap Jeugd 2005-2006

Door Steven Ruys Met 0 Commentaren

  

Recreanten:

 

Zoals elk jaar staken bij de niet-competitiespelers enkele nieuwe jongens de neus aan het venster. Het is voor de jonge snaken dan ook de ideale moment om zich in de kijker te spelen en te meten met de vrienden wie nu eigenlijk de beste is.

De 11 deelnemers werden verdeeld over een poule van 6 en 5. Tom Heyninck en Tom Van den Broeck wonnen elk hun poule. In de halve finale versloeg Tom H Odiel en toonde Ken zich de betere van Tom VdB.

In de strijd om de derde podiumplaats moest Odiel het onderspit delven tegen Tom Van den Broeck, die daarmee een beker in de wacht sleepte. Net als in de poule toonde 'voetballer' Tom Heyninck zich ook in de finale sterker dan Ken Bauwens.

De eerste 4 van de uitslag worden bovendien beloond met plaatsje in de competitie volgend seizoen.  StRu

 

Uitslag:

  1. Tom Heyninck
  2. Ken Bauwens
  3. Tom Van den Broeck
  4. Odiel
  5. Joeri
  6. Sander
  7. Nick
  8. Thomas
  9. Klaas
  10. Jonah
  11. Jeroen

 

Competitie:

 

In een handicapsysteem moeten de geklasseerde spelers volgens een vastgestelde tabel een bepaald aantal punten voorgeven aan hun tegenstander. Dit om de matchen iets spannender te maken. De 16 spelers werden ingedeeld in 4 poules van 4 spelers. De eerste twee van elke poule stootten door naar de kwartfinales, de laatste 2 speelden nog voor hun plaats in de verliezerstabel. Hierin toonde Tijl zich de betere van Cédric voor de negende plaats.

De 8 kwartfinalisten waren: Frederik (1ste poule A), Bert (2de poule A), Stefan (1ste poule B), Laurens (2de poule B), Stijn (1ste poule C), Jorik (2de poule C), Jelle (1ste poule D), Matthijs (2de poule D).

Stefan versloeg zijn 'ploegmakker' Stijn in de kwart. Frederik had alle moeite van de wereld om de complexloze Matthijs terug te wijzen met het kleinste verschil: 13-11 in de vijfde en beslissende set. Jelle kende nauwelijks problemen om Bert terug te wijzen. Ook de kwartfinale tussen Jorik en Laurens werd een thriller. Eerstgenoemde toonde zich in extremis een maatje te groot na een beklijvende wedstrijd.

In de halve finales stond er geen maat op de twee favorieten Stefan en Frederik. Ze kenden geen genade voor Jelle en Jorik. Die twee maakten onderling uit wie het laagste podiumplaatsje zou inpikken. Uiteindelijk haalde Jelle het met zijn ervaring om de derde plaats in te palmen.

De verwachte finale tussen de twee aanstormende talenten werd er één op een bijzonder hoog niveau. De eerste set was voor Stefan maar Frederik bleef niet achter en nam de tweede voor zijn rekening. De zenuwen gierden de beide jongens door de keel, maar aan het spel was het nauwelijks te zien. Regelmatig werden de toeschouwers verwend met enkele prachtige punten. Vooral in de derde en vierde set was het smullen voor de supporters. Ook nu verdeelden ze de winst. De vijfde set moest de eindwinnaar aanwijzen. Hierin nam Stefan al snel een kloof van een viertal punten. Hij hield die voorsprong tot het einde en verlengde zo zijn titel. Frederik legde beslag op de meest ondankbare, tweede plaats.

 Steven RUYS

 

Uitslag:

  1. Stefan
  2. Frederik
  3. Jelle
  4. Jorik
  5. Stijn
  6. Matthijs
  7. Bert
  8. Laurens
  9. Tijl
  10. Cedric
  11. Niels
  12. Arno
  13. Thomas
  14. Bram
  15. Aaren
  16. Jeroen
Terug naar Archief