Terug naar Archief

Beleefdheid, niet voor iedereen weggelegd...

Door Karel Piron Met 0 Commentaren
Wikipedia omschrijft beleefdheid als volgt: Beleefdheid is een sociale vaardigheid, die de omgang in de maatschappij vergemakkelijkt. In essentie komt beleefdheid neer op het respect voor iemand tonen door middel van zijn/haar houding en etiquette.
Hertaald naar pingpong op hobby-niveau betekent dit: matchke spelen, een tsjo hier en daar, douchke placeren, één of meerder consumpties nuttigen, samen nakaarten bij een lekker maal en afscheid nemen. Ietwat traditioneel misschien, maar toch, deze formule doet het nog steeds.
Beste tegenstanders, op tafeltennisgebied waren jullie afgelopen zaterdag veruit te sterk, waarvoor oprecht proficiat, maar wat de algemene etiquette betreft, schoten jullie schromelijk te kort.
Misschien gelden in Nederland andere regels: "Nou, geen gezeik, balletje slaan en wegsnorren met die sleurhut!" Indien dit het geval is, mijn welgemeende excuses voor mijn gebrek aan cultureel inlevingsvermogen. Indien ik het toch bij het rechte eind heb: foei!

Mogen we vragen om de volgende keer toch even een belletje te geven indien jullie voortijdig de aftocht blazen? Of voorzien we in het vervolg best geen eten? De keuze is aan U.

Ter volledigheid: wikipedia voegt er nog het volgende aan toe: Het tegenovergestelde wordt onbeleefdheid genoemd.

Dames van de keuken, vous étiez foormidaaable!!

Clap your hands and see you next week!

K.
Terug naar Archief