Terug naar Archief

A-ploeg - Salamander B

Door Kurt Beghyn Met 0 Commentaren

  

Na een verbazende 5 op 6 mochten we zowaar voor de eerste plaats in landelijke spelen.

Salamander Mechelen kwam dan ook met een voltallige B4-ploeg afgezakt naar de Hel van het Noorden. Vier B4-en, maar o zo variërend van spelstijl: verdediger, zij- en topspinner, klopper, voor- en rughand, linkshandig, rechtshandig. Gewoon alles wat tafeltennis biedt zit in deze ploeg: de duidelijke titelkandidaat nummer één dus.

Opdracht werd van bij de eerste ronde duidelijk: schade beperken en een B4 proberen prikken. Karel deed dit onmiddellijk in een spannende vijfsetter. In de tweede ronde was het mijn beurt om een matchke binnen te halen: nota bene tegen een verdediger. Normally not my cup of tea. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de twee laatste punten bij 10-10 echte 'zwijntjes' waren.

2-6 bij de rust.

In de derde ronde werden we allevier overklast en stelden de bezoekers de overwinning veilig. In de laatste ronde leek het de beurt aan Robinho om te scoren maar een dubbele fout (ook in pingpong kan dit gebeuren) besliste er anders over. Don Begino faalde op de beslissende momenten en verloor ook een match waar duidelijk meer in zat. Thomas kon zoals de ganse avond opnieuw geen vuist maken. De kater na de housewarming party woog voor hem blijkbaar nog te veel door. En Karel? Die liet de tegenstander alle hoeken van de sporthal zien en scoorde hiermee zijn tweede B4 van de avond en bewees hiermee zijn topvorm. Ondanks de eerste nederlagen van het seizoen blijft dit rastalent met 10 op 12 mooi in de top 5 van landelijke prijken.

Na de match konden we nog nagenieten van

  • de lekkere frieten (Family packs – foei Stefan)

  • heerlijk gerstenat, hoewel niet aan iedereen besteed (oktober jawel)

  • de afwas (ook al niet aan iedereen besteed)

  • de kunsten van Jeffrey met bierviltjes

  • de imitatie van deze kunsten door Karel met een GSM wat duidelijk moeilijker is

  • de geschiedenis van de pausverkiezingen met een link naar het heden  :  of testes habet et bene pendentes...

Tot zover de avonturen van de A-ploeg in landelijke en tot volgende week in Gent.


Terug naar Archief